Need code for Comcast + Insignia - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 13 Old 01-04-2008, 03:18 PM - Thread Starter
Newbie
 
aenich25's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 32" Insignia HDTV LCD (purchased a couple weeks ago) and cannot find the code to program it to a Comcast remote with On Demand feature. The cable installers were unsuccessful in syncing the devices and I am not sure where else to look. I also have an Insignia DVD player that I would like to connect to the remote if possible. Right now I can only change the channel with my Comcast remote. Any ideas would be greatly appreciated! Thank you!
aenich25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 01-04-2008, 03:59 PM
Advanced Member
 
Kupakai's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New York City
Posts: 665
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by aenich25 View Post

I have a 32" Insignia HDTV LCD (purchased a couple weeks ago) and cannot find the code to program it to a Comcast remote with On Demand feature. The cable installers were unsuccessful in syncing the devices and I am not sure where else to look. I also have an Insignia DVD player that I would like to connect to the remote if possible. Right now I can only change the channel with my Comcast remote. Any ideas would be greatly appreciated! Thank you!

Is your TV model listed on this page?
http://www.insignia-products.com/ski...s%207-9-07.pdf
If your Comcast remote has a RED "Select/OK" button in the middle of the arrow keys, use the code listed under DIRECTV remote. If your Comcast remote has a GREY "Select/OK" button, use the code listed under "One for All" remote.

BTW, I think the code listed at the bottom for One for All remote (the one that says "0464") is a typo, it probably should be "0463".

As for the DVD player, what is the model number?
Kupakai is offline  
post #3 of 13 Old 01-04-2008, 04:06 PM - Thread Starter
Newbie
 
aenich25's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you very much! I will try that when I get home tonight. The Model # for the Insignia DVD player is NS-1UCDVD.
aenich25 is offline  
post #4 of 13 Old 04-05-2008, 08:45 AM
Member
 
richie579's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just bought an Insignia 42" LCD, and can confirm, 0463 works, thank you
richie579 is offline  
post #5 of 13 Old 07-03-2008, 02:14 PM
Newbie
 
IndigoTom's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
10463 worked for me on the comcast remote
IndigoTom is offline  
post #6 of 13 Old 09-18-2008, 09:16 PM
Newbie
 
clownarena's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks,

10463 also worked for my Insignia LCD TV!!!!
clownarena is offline  
post #7 of 13 Old 07-27-2009, 05:53 PM
Newbie
 
qwertyy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i have an insignia 19" LCD and just got a comcast box and remote and cant get any codes to work for my tv i tried 0463 and 10463 and neither worked
the model number for my tv is NS-LCD19 i would post a link but the forum wont let me since this is my first post if you search that model code on the insigina site its the second result
qwertyy is offline  
post #8 of 13 Old 07-28-2009, 12:36 AM
Senior Member
 
3FingeredGlove's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 497
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 29
Here's a link the suggested remote codes for three Insignia 19" LCD tVs.
http://insigniaproducts.com/productS...+&mode=remotes

The second model has codes listed, and it says 10463 or 0463. If you have a silver remote with a red Select/OK button, you'll need 10463.

Are you sure that you entered the code correctly? Does the remote flash twice after you enter the code, signifying that it understood your entry? Have you "blinked" (using 990) back the code after entering it, as explained in the Comcast directions? Do bear in mind that volume and power are the functions most likely to work. Your remote is probably setup to route digits and channel up/down to the set top box, rather than to your TV.
3FingeredGlove is online now  
post #9 of 13 Old 03-03-2010, 08:38 PM
Newbie
 
LeftHandedMonkey's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I used 10463 for my 42 inch insignia plasma tv and it worked perfectly. Hit TV then hold the setup up button until the tv button blinks twice, then punch in 10463 and test the volume. It worked perfectly for me! I have the silver comcast remote with the red ok/select button.
LeftHandedMonkey is offline  
post #10 of 13 Old 03-27-2011, 09:28 AM
Newbie
 
bgro's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
10463 worked like a charm (Comcast/Xfinity remote with Insignia 32 inch LCD).

This forum is the best.
bgro is offline  
post #11 of 13 Old 12-29-2012, 04:08 AM
Newbie
 
juanfrodriguez's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
But how do you make the input function work for the same silver remote with the red/select?
juanfrodriguez is offline  
post #12 of 13 Old 01-21-2013, 06:17 PM
Newbie
 
t5mckinney's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Turn on the TV, Press TV once, then press Setup until the TV key blinks twice, enter 9-9-1 the TV key will blink twice again, then press 1 again then the TV key will blink twice again, Press power and aim the remote at the TV the press the Channel up button until the TV goes off, then press setup to lock it in
t5mckinney is offline  
post #13 of 13 Old 05-19-2013, 04:09 PM
Newbie
 
rockys1girl1's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 57 inch Insignia flatscreen and 10463 worked like a charm! I dont understand why comcast hasnt did this research themselves! Ive been unsuccessfully trying to program my remote for 2 weeks now! All I did was go to the Insignia site.... First code I tryed WORKED! 10463 ! lol
rockys1girl1 is offline  
Reply Remote Control Area

Tags
Insignia 32 Inch Lcd Hdtv

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off