Need code for Comcast + Insignia - AVS Forum

AVS Forum > A/V Control & Automation > Remote Control Area > Need code for Comcast + Insignia

Remote Control Area

aenich25's Avatar aenich25
04:18 PM Liked: 10
post #1 of 13
01-04-2008 | Posts: 2
Joined: Jan 2008
I have a 32" Insignia HDTV LCD (purchased a couple weeks ago) and cannot find the code to program it to a Comcast remote with On Demand feature. The cable installers were unsuccessful in syncing the devices and I am not sure where else to look. I also have an Insignia DVD player that I would like to connect to the remote if possible. Right now I can only change the channel with my Comcast remote. Any ideas would be greatly appreciated! Thank you!
Kupakai's Avatar Kupakai
04:59 PM Liked: 13
post #2 of 13
01-04-2008 | Posts: 665
Joined: Dec 2005
Quote:
Originally Posted by aenich25 View Post

I have a 32" Insignia HDTV LCD (purchased a couple weeks ago) and cannot find the code to program it to a Comcast remote with On Demand feature. The cable installers were unsuccessful in syncing the devices and I am not sure where else to look. I also have an Insignia DVD player that I would like to connect to the remote if possible. Right now I can only change the channel with my Comcast remote. Any ideas would be greatly appreciated! Thank you!

Is your TV model listed on this page?
http://www.insignia-products.com/ski...s%207-9-07.pdf
If your Comcast remote has a RED "Select/OK" button in the middle of the arrow keys, use the code listed under DIRECTV remote. If your Comcast remote has a GREY "Select/OK" button, use the code listed under "One for All" remote.

BTW, I think the code listed at the bottom for One for All remote (the one that says "0464") is a typo, it probably should be "0463".

As for the DVD player, what is the model number?
aenich25's Avatar aenich25
05:06 PM Liked: 10
post #3 of 13
01-04-2008 | Posts: 2
Joined: Jan 2008
Thank you very much! I will try that when I get home tonight. The Model # for the Insignia DVD player is NS-1UCDVD.
richie579's Avatar richie579
09:45 AM Liked: 10
post #4 of 13
04-05-2008 | Posts: 20
Joined: Jul 2006
I just bought an Insignia 42" LCD, and can confirm, 0463 works, thank you
IndigoTom's Avatar IndigoTom
03:14 PM Liked: 10
post #5 of 13
07-03-2008 | Posts: 1
Joined: Jul 2008
10463 worked for me on the comcast remote
clownarena's Avatar clownarena
10:16 PM Liked: 10
post #6 of 13
09-18-2008 | Posts: 1
Joined: Sep 2008
Thanks,

10463 also worked for my Insignia LCD TV!!!!
qwertyy's Avatar qwertyy
06:53 PM Liked: 10
post #7 of 13
07-27-2009 | Posts: 1
Joined: Jul 2009
i have an insignia 19" LCD and just got a comcast box and remote and cant get any codes to work for my tv i tried 0463 and 10463 and neither worked
the model number for my tv is NS-LCD19 i would post a link but the forum wont let me since this is my first post if you search that model code on the insigina site its the second result
3FingeredGlove's Avatar 3FingeredGlove
01:36 AM Liked: 29
post #8 of 13
07-28-2009 | Posts: 501
Joined: Jan 2009
Here's a link the suggested remote codes for three Insignia 19" LCD tVs.
http://insigniaproducts.com/productS...+&mode=remotes

The second model has codes listed, and it says 10463 or 0463. If you have a silver remote with a red Select/OK button, you'll need 10463.

Are you sure that you entered the code correctly? Does the remote flash twice after you enter the code, signifying that it understood your entry? Have you "blinked" (using 990) back the code after entering it, as explained in the Comcast directions? Do bear in mind that volume and power are the functions most likely to work. Your remote is probably setup to route digits and channel up/down to the set top box, rather than to your TV.
LeftHandedMonkey's Avatar LeftHandedMonkey
09:38 PM Liked: 10
post #9 of 13
03-03-2010 | Posts: 1
Joined: Mar 2010
I used 10463 for my 42 inch insignia plasma tv and it worked perfectly. Hit TV then hold the setup up button until the tv button blinks twice, then punch in 10463 and test the volume. It worked perfectly for me! I have the silver comcast remote with the red ok/select button.
bgro's Avatar bgro
10:28 AM Liked: 10
post #10 of 13
03-27-2011 | Posts: 5
Joined: Mar 2011
10463 worked like a charm (Comcast/Xfinity remote with Insignia 32 inch LCD).

This forum is the best.
juanfrodriguez's Avatar juanfrodriguez
05:08 AM Liked: 10
post #11 of 13
12-29-2012 | Posts: 3
Joined: Dec 2012
But how do you make the input function work for the same silver remote with the red/select?
t5mckinney's Avatar t5mckinney
07:17 PM Liked: 10
post #12 of 13
01-21-2013 | Posts: 1
Joined: Jan 2013
Turn on the TV, Press TV once, then press Setup until the TV key blinks twice, enter 9-9-1 the TV key will blink twice again, then press 1 again then the TV key will blink twice again, Press power and aim the remote at the TV the press the Channel up button until the TV goes off, then press setup to lock it in
rockys1girl1's Avatar rockys1girl1
05:09 PM Liked: 10
post #13 of 13
05-19-2013 | Posts: 1
Joined: May 2013
I have a 57 inch Insignia flatscreen and 10463 worked like a charm! I dont understand why comcast hasnt did this research themselves! Ive been unsuccessfully trying to program my remote for 2 weeks now! All I did was go to the Insignia site.... First code I tryed WORKED! 10463 ! lol
Tags: Insignia 32 Inch Lcd Hdtv
Reply Remote Control Area

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3