Comcast/Motorola remote code for Yamaha RX-V861 - Page 2 - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 43 Old 08-01-2011, 12:17 PM
Newbie
 
anastaciod's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I wanted to control my yamaha box with the comcast remote and with the help of some threads in this site, I was able to control some of the functionality of the yamaha receiver rxv1800 (power on, off, volume). Unfortunately, the discrete power on would also turn on Zone 2 and Zone 3. Also, I could not switch between all of my devices. So I decided to try the reverse, and it worked.

I was able to control the volume, menu, channel, and power on/off by trying some of the codes. I got the rest of the codes for the dvr to work by using the learn feature of the remote control.

Since the yamaha remote can "learn" new codes, it would be able to work with whatever device you may have.

It also includes "Macros" so you can do multiple button sequences by just clicking one button.
anastaciod is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 43 Old 08-01-2011, 06:53 PM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,230
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1109 Post(s)
Liked: 601
Glad the yamaha remote worked for you. For the record, the comcast remote can also do macros. We likely could have given codes for all the functions mentioned above if you had asked. The beauty of the comcast is it can send any code without learning. The yamaha is limited to what can be learned. Many discrete functions cannot be learned. For example, your DVR may have discrete on off, and your TV may have discrete inputs. All those can be added to the comcast but not the yamaha.
mdavej is offline  
post #33 of 43 Old 08-05-2011, 09:47 AM
Newbie
 
anastaciod's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Do you happen to know which are the codes to do the following on the yamaha receiver rxv1800:

Power ON (Main ON only)
Memory 1
Memory 2
Memory 3
Memory 4
DTV/CBL
DB/HD DVD
Straight
Stereo
Pure Direct
Menu
.... Well if you have a list handy of all the yamaha codes please send them to me...
Also do you happen to know the discrete ON, OFF for the comcast HD DVR and Panasonic plasma tvs?
anastaciod is offline  
post #34 of 43 Old 08-06-2011, 08:46 AM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,230
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1109 Post(s)
Liked: 601
All yammy codes are linked earlier in the thread. No discrete DVR codes exist. I'll look up the panny codes next week, or you could ask at hifi-remote.com or use the lookup tool linked there.
mdavej is offline  
post #35 of 43 Old 08-12-2011, 08:19 AM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,230
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1109 Post(s)
Liked: 601
Assuming you're using setup code 10650 for the panasonic, discrete on and off are 20021 and 21045.
mdavej is offline  
post #36 of 43 Old 01-05-2013, 09:09 AM
Newbie
 
WannabaNerd's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone know how to set the input functions for the silver/red button comcast remote to control the Yamaha - RX-V573? I have programmed the discrete on/off codes, but still can't change inputs. Thanks so much!!
WannabaNerd is offline  
post #37 of 43 Old 01-17-2013, 01:40 PM
Newbie
 
RetBee's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Excellent "how to" for the Yamaha receiver. I have a 2012 Samsung HW-D600 and am using a Comcast DV3 remote with code 1067CBC3 with the plug marked JP1.3. Do you have discreet power on and off for this Samsung receiver?
RetBee is offline  
post #38 of 43 Old 04-11-2013, 10:35 AM
Newbie
 
dlmcpa's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
After five years of Comcast telling me the Comcast remote could not control the Yamaha receiver, this forum had the answer! However, for those of you still having problems turning the AV receiver off, remember that the default for the remote goes to "cable" after turning off all the other systems. So use the post I am citing below. After that and when you are testing the system, you must hit "aux" to turn off AV receiver. I have the Yamaha V659 and followed Kupakai's post #4/37 on 1/13/08 with the codes 00248 and 00246 just as he says. However, when testing I realized that after everything else was off and I used "setup" and "power" to turn the AV receiver off, the "cable" light lite up and the AV would not turn off. So you must push "aux" first, then hit "setup" and "power" and it turns off.
dlmcpa is offline  
post #39 of 43 Old 09-10-2013, 07:38 PM
Newbie
 
boxtah's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This was incredibly helpful thank you
boxtah is offline  
post #40 of 43 Old 09-11-2013, 03:20 PM
Newbie
 
boxtah's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I swapped out the Yamaha for a Pioneer VSX-823-k. But now I can't program the Comcast remote for that Pioneer. I have it working the volume but would really like it to be able to power the Pioneer on (and off would be even nicer). I can't find this specifically in the threads but it seems that you really know how to make these comcast remotes work. It's an Xfininty Custom DVR-3 remote.
boxtah is offline  
post #41 of 43 Old 09-11-2013, 05:53 PM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 11,230
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1109 Post(s)
Liked: 601
Please start another thread so we don't have Pio codes buried in a Yamaha thread.
mdavej is offline  
post #42 of 43 Old 10-16-2013, 01:49 PM
Newbie
 
jerryg303's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Can anyone tell me the discrete power on and off codes for the Yamaha RX-V457? I am trying to program my Comcast. XR2 remote to control the receiver, but none of the shown codes works for power on/off (30176 will control volume, but not power). I have tried the codes posted on this site for the RX-V861 (00246 power on, 00248 power off, and 00250 to toggle), but none of them seems to work for the RX-V457.

jerryg303 is offline  
post #43 of 43 Old 02-12-2015, 07:11 PM
Member
 
am_dew's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 13
I know this is an old thread, but thought I would add that I was able to use the "search for codes" procedure with my Xfinity silver remote to control power on/off as well as volume on my Yamaha RX-V377 AVR. Not sure what code it might be using but it works.
am_dew is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Remote Control Area

Tags
Yamaha Rx V861b Av Receiver 7 1 Channel , Yamaha Rx V861bl 7 1 Channel Xm Ready Home Theater Receiver
Gear in this thread



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off