or Connect
AVS › AVS Forum › Blu-ray & HD DVD › HD DVD Players › New Firmware 4.0 HD-XA2/HD-XF2/HD-A20
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New Firmware 4.0 HD-XA2/HD-XF2/HD-A20 - Page 12

post #331 of 559
I went to Toshiba's website and tried to look for the 4.0 firmware. But I wasn't able to locate it. Where exactly can I find it? I found the 2.8 and 3.0 firmwares and downloaded them. Then I clicked on the latest one (this is supposed to be the 4.0) then I was led to download an agreement for requesting a mail-in firmaware disc from Toshiba.
I believe you forks are getting it downloaded, aren't you?

With all best wishes,
Michaelmorio
post #332 of 559
A little hard to find, but you can access it from this page. Just choose "HD DVD Players" and go from there.
http://www.tacp.toshiba.com/customersupport/
post #333 of 559
Quote:
Originally Posted by Ace of Space View Post

A little hard to find, but you can access it from this page. Just choose "HD DVD Players" and go from there.
http://www.tacp.toshiba.com/customersupport/

Ace of Space

Thank you. I got it!

With all best wishes,
Michaelmorio
post #334 of 559
I am sorry I am getting tired and need a quick help....

How can I check which firmware version my XA2 has? Thank you in advance!

Michaelmorio
post #335 of 559
Quote:
Originally Posted by Michaelmorio View Post

I am sorry I am getting tired and need a quick help....

How can I check which firmware version my XA2 has? Thank you in advance!

Michaelmorio

Go to Setup,General then Maintenance. You can hit Update and it will show the Firmware you have.
post #336 of 559
Quote:
Originally Posted by skizzoid View Post

Not sure if this is a problem per se, but when I updated to version 4.0, I lost PAL video output in my XA2. I have a Panny 50PZ800U, and with version 2.7, PAL discs play fine, but only in 1080p/24 mode. And after I upgraded to 4.0, Region 2 PAL discs would still play, but there wouldn't be any video signal (and I played around with the video settings on the XA2 and Panny for a while), just sound. Maybe someone else had different experiences with PAL output and the 4.0 firmware, but it was enough for me to drop back down to version 2.7, which has been working perfectly fine.

How did you go back to version 2.7?

I have the A20 and i found that with SD DVDs I cannot use 1080p/24Fps output without a lot of jaggies AND very strange unnatural motion effects. When I change the output to 60Fps these issues go away, but I do not want to have to go into the setup to change it back & forth. I did not have this problem with version 2.7 so I need a way to go back.

Has anyone made a version 2.7 ISO with the binary correction to overwrite version 4.0?

Thanks in advance for any help with this.

Nevermind:

I figured out how to change the header info in hex and created a modified ISO of image 2.7 that can overwrite version 4.0. If anyone needs it also, just let me know.
post #337 of 559
Just a message to say that I have one of the french movies from Pathe, "Les Chevaliers du ciel" which apparently encountered some playback problems before and it s playing just fine. Well I don t know if it s firmware 3 or 4 that change this because I never played it on my XA1 before, because I only had a xbox 360 drive until now.
post #338 of 559
RumblePen and Jumpy,

Those lines are an artifact of overscan. Some displays have a view of the edge of the picture which is covered in other displays. If you have those lines, you are getting every bit of the picture. If they are covered, some small portion of the picture is hidden.
post #339 of 559
The lines show up on 2.35:1 movies where of course the whole picture is seen. Please define "artifact of overscan".
post #340 of 559
It has nothing to do with overscan. Overscan artifacts would be outside the image. And it's not my TV. I don't get those lines when watching cable, or watching a dvd on my xbox 360, or HD-DVDs on my XA2. It's only standard dvds on the XA2. When I first noticed this I found a review of the XA2 online that also mentioned this problem, but I can't for the love of me remember exactly what I typed into google to bring up that page.
post #341 of 559
I see the lines on the top and bottom of 2.35 movies on every movie channel, DVD and HD-DVD. I wonder if we are talking about the same thing.
post #342 of 559
Am I the only one that thinks the XA2 boots faster on 4.0? I never timed it before. All I know is without really thinking about it, the 3 or four times I've turned it on since the upgrade I looked over when I felt it would be 15 or 20 more seconds but it was already on.

Maybe someone who had timed it under previous versions could time it again under 4.0 and let us know?
post #343 of 559
Quote:
Originally Posted by jumpy27 View Post

I see the lines on the top and bottom of 2.35 movies on every movie channel, DVD and HD-DVD. I wonder if we are talking about the same thing.

They're like the ones in that pic I posted, only they're not black. They're almost transparent, and they cross each other and make a square in each corner of the image.
post #344 of 559
Quote:
Originally Posted by trots View Post

Am I the only one that thinks the XA2 boots faster on 4.0? I never timed it before. All I know is without really thinking about it, the 3 or four times I've turned it on since the upgrade I looked over when I felt it would be 15 or 20 more seconds but it was already on.

Maybe someone who had timed it under previous versions could time it again under 4.0 and let us know?

I compared 3.0 to 4.0:
It's the same whether I press the on or the eject button...40secs.
post #345 of 559
Wow ... I just stopped in here for the first time in months and I was shocked to see that Toshiba put out a 4.0 FW upgrade for the XA2.

And judging by this thread ... it seems to a winner.

I've been happily running FW 2.7 with no problems .. I'm a little scared to upgrade but I don't see any complaints.

So would you guys recommend that I should upgrade to 4.0 or should I just stick with 2.7 cause "if it ain't broke don't fix it" ?
post #346 of 559
Just received FW 4.0 for my HDA1 without even asking...
post #347 of 559
Quote:
Originally Posted by SteveCoug View Post

Wow ... I just stopped in here for the first time in months and I was shocked to see that Toshiba put out a 4.0 FW upgrade for the XA2.

And judging by this thread ... it seems to a winner.

I've been happily running FW 2.7 with no problems .. I'm a little scared to upgrade but I don't see any complaints.

So would you guys recommend that I should upgrade to 4.0 or should I just stick with 2.7 cause "if it ain't broke don't fix it" ?

I did mine after rolling back to 2.7 a couple times with trying prior updates. But 4.0 is working well. The XA2 still blows me away on how well it upconverts SD.
post #348 of 559
Just received an "UPDATE DISC 4.0" for HD-A1/HD-XA1/HD-D1 in the mail yesterday.

Stopped by here to see if people have tried it and if it would be recommended to replace Firmware 3.0 on my HD-A1.

Also, it would be very helpful if a moderator would change the title of this thread to include all the Toshiba HD DVD player models as the posts here seem to cover all of them.

Regards,

Paul
post #349 of 559
Hi, Sorry is not a firmware post but maybe you guys can help me.

I´ve got an XA2 and suddenly doesn´t read any HD DVD discs; only SD DVD´s.

Ive got the error This Disc s not DVD format. Cannot play disc.

I´d already initialized the player and still no fix.
When I go to Persistent Storage a I find:

Device list 1/1
Fixed Persistent Storage
Info:
Device Name: Fixed persistent storage.
Slot name: Built-in flash memory.
Total Size: 128 (MB)
Available: 128(MB)
Average Speed rate: 10 (Mbps)

If I press A to choose the only line that I have on the list I got the message:
Provider list: The provider data cannot be found.

Any idea if this can be fixed?

Many thanks!
post #350 of 559
Hi HD DVD Fans,

I just want to the firmware site for ver 4.0 and the pulldown menu is not there any thoughts?

Have used the ver 3.0 no problem with the site or ISO setup.

Thanks all for the site and info hope to hear about 4.0
post #351 of 559
Quote:
Originally Posted by Panny Man View Post

Hi HD DVD Fans,

I just want to the firmware site for ver 4.0 and the pulldown menu is not there any thoughts?

Have used the ver 3.0 no problem with the site or ISO setup.

Thanks all for the site and info hope to hear about 4.0

See post #332 at the top part of this page...follow the instructions.

It's there...

Or...you can go here assuming an XA-2 player: http://www.tacp.toshiba.com/tacpasse...-XA2-4000N.zip
post #352 of 559
Quote:
Originally Posted by PFC5 View Post

A reduction in SD DVD picture quality after going from firmware version 2.7 to 4.0.

Also has anyone else noticed that the sound level dropped over optical especially with the SUB output after going from 2.7 to 4.0?

I thought what I typed was clear the first time but sorry if it wasn't. See my edit also that came after your post to add the audio issue I forgot to include originally.

Experiencing the same problem with SD (seems to be bad deinterlacing) after upgrading to 4.0 on an HD-A35.
post #353 of 559
Quote:
Originally Posted by IM Fletcher View Post

It appears that with the exception of several EU titles, there are only a handful of HD-DVD movies that have DTS HD on them (Band of Brothers, Black Rain, The Italian Job, Nature's Journey, Sahara, Sky Captain & the World of Tomorrow, Sleepy Hollow, Top Gun, U-571, U2: Rattle & Hum).

band of brothers is a japanese release
and nature's journey is the only other one in that list with DTS-HD the rest are regular DTS (along side a DD+ or TrueHD track)
post #354 of 559
Quote:
Originally Posted by crabnebula View Post

Experiencing the same problem with SD (seems to be bad deinterlacing) after upgrading to 4.0 on an HD-A35.

Which disc(s)? What is the symptom(s) that you're seeing?
post #355 of 559
Quote:
Originally Posted by kirbalo View Post

Which disc(s)? What is the symptom(s) that you're seeing?

Noticeable jaggies with video-based material (visible on various Disney releases for children). Something has changed with respect to deinterlacing.
post #356 of 559
Quote:
Originally Posted by FedeM View Post

Hi, Sorry is not a firmware post but maybe you guys can help me.

I´ve got an XA2 and suddenly doesn´t read any HD DVD discs; only SD DVD´s.

Ive got the error This Disc s not DVD format. Cannot play disc.

I´d already initialized the player and still no fix.
When I go to Persistent Storage a I find:

Device list 1/1
Fixed Persistent Storage
Info:
Device Name: Fixed persistent storage.
Slot name: Built-in flash memory.
Total Size: 128 (MB)
Available: 128(MB)
Average Speed rate: 10 (Mbps)

If I press A to choose the only line that I have on the list I got the message:
Provider list: The provider data cannot be found.

Any idea if this can be fixed?

Many thanks!

By another player, or just give up and go blu like everyone eles.
post #357 of 559
Not a very helpful reply.
Don't comment just to amuse yourself.


Quote:
Originally Posted by rookerdo View Post

By another player, or just give up and go blu like everyone eles.
post #358 of 559
Can someone try connecting to the server and see if it's still there?

I'm trying to setup a wireless access point and it can't find the server. I don't know if it's because I have the WAP configured wrong or if the server is down. I gave away my 25 foot Cat5 cable to my college son so can't try it myself right now.

Thanks!
post #359 of 559
Quote:
Originally Posted by jpeter1093 View Post

Can someone try connecting to the server and see if it's still there?

I'm trying to setup a wireless access point and it can't find the server. I don't know if it's because I have the WAP configured wrong or if the server is down. I gave away my 25 foot Cat5 cable to my college son so can't try it myself right now.

Thanks!

Why not just burn a CD for the firmware?

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...A2%2FA20%2FXA2
post #360 of 559
Quote:
Originally Posted by snowghost View Post

Why not just burn a CD for the firmware?

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...A2%2FA20%2FXA2

Oh, I have the firmware, I'm just trying to see if my new toy (wireless access point) is configured right. The only internet device in my rack is my XA2.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: HD DVD Players
AVS › AVS Forum › Blu-ray & HD DVD › HD DVD Players › New Firmware 4.0 HD-XA2/HD-XF2/HD-A20