or Connect
AVS › AVS Forum › Industry Area › Firewire 1394 Trade Association Q&A › 1394A On Windows 98 SE
New Posts  All Forums:Forum Nav:

1394A On Windows 98 SE

post #1 of 3
Thread Starter 
hi everyone.. hope I'm posting on the right group here. A couple years ago, a friend of mine purchased a Via Firewire (IEEE 1394A Card) because we both had a Canon ZR-80 Camcorder, and he said this card was how he put his videos on his computer from the camcorder. Well, as time went by, I wanted to do this - so I recently got it out of the box, installed it in a computer of mine and hoped for the best. Unfortunately, the computer doesn't detect it at all. It's a fairly old computer that uses Windows 98 Second Edition, but I've read I shouldn't have any problems. I've tried nearly everything - I've made sure it's tightly in there.. I've tried numerous "drivers" from various web sites. I've tried plugging it into each plugin (there are 3 external on the card).. nothing seems to work. Add/remove hardware doesn't detect it either. If I try to add the device manually, none of the driver files I've found will take me all the way through. I was running a computer on Windows XP, but due to hard drive failure, I've been using this older one.. but I sure wish I still had it. I've installed everything on the disk that came with the card as well. I'm normally pretty good with finding a solution - but I've been at this off and on for a week and so far nothing has turned up yet. I've tried the camera off, on, etc.. Via doesn't offer drivers. Does anyone know what I should try next?
post #2 of 3
Try the card in a different slot. (even in you have to swap spots with something else.)
post #3 of 3
Windows 2K rules, baby ... better drivers for all hardware, FireWire included.

There are supplemental driver sets for Win98SE, but ... not as reliable as Win2K and WinXP, etc.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
AVS › AVS Forum › Industry Area › Firewire 1394 Trade Association Q&A › 1394A On Windows 98 SE