or Connect
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › EDID Overrides to solve bitstreaming issues for ATI 5xxx's
New Posts  All Forums:Forum Nav:

EDID Overrides to solve bitstreaming issues for ATI 5xxx's - Page 6

post #151 of 3885
Thank you for your quick answer.

I have one question. Because my lcd tv is hd ready is it the best thing to use the samsung+onkyo(720p) mod?


kind regards


jeroen.
post #152 of 3885
Thread Starter 
Sure. You only have to look for video issues as explained in the OP (like not getting all refresh rates on CCC), but otherwise you'll be fine.
post #153 of 3885
hi tulli, wonder if you can help with this?

5450 with ccc 10.2 to onkyo 875 to both JVC hd350 and samung 8 series LCD.

should i just use the EDID for the onkyo 905 listed with a (*) on post one?
post #154 of 3885
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

Sure. You only have to look for video issues as explained in the OP (like not getting all refresh rates on CCC), but otherwise you'll be fine.

Sorry what do you mean by OP? My english is not that good,

greetz jeroen
post #155 of 3885
Quote:
Originally Posted by chili123 View Post

Sorry what do you mean by OP? My english is not that good,

greetz jeroen

OP = original post
post #156 of 3885
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by andicapped View Post

hi tulli, wonder if you can help with this?

5450 with ccc 10.2 to onkyo 875 to both JVC hd350 and samung 8 series LCD.

should i just use the EDID for the onkyo 905 listed with a (*) on post one?

One of the projector mods would be better, as LCD EDIDs usually don't perform well with projectors. Of course you can post your EDIDs for a custom mod.
post #157 of 3885
ignore this
post #158 of 3885
Sound seems to work OK for me, but I get resolution/refresh rate issues almost every time i turn on the TV. Have to switch off and on again a few times to get it right.. If you could make an override it would be greatly appreciated.

 

Yamaha.RX-V456_and_Philips.47PFL7404H.zip 0.6611328125k . file
post #159 of 3885
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by andicapped View Post

ignore this

See section 3 in the OP.
post #160 of 3885
Quote:
Originally Posted by sutyi987 View Post

Hi!

Bitstream don't work with the mod!

Hi Tulli!

Any idea?
post #161 of 3885
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by abjoroy View Post
Sound seems to work OK for me, but I get resolution/refresh rate issues almost every time i turn on the TV. Have to switch off and on again a few times to get it right.. If you could make an override it would be greatly appreciated.
No need of override for bitstreaming, obviously, so I didn't touch the Yamaha audio block. Curiously, both base blocks were the same, but that's not a problem as it will only affect the override denomination (it will show up as Philips FTV ...).

 

Philips-47PFL7404H - YAMAHA RX-V456.zip 1.2314453125k . file
post #162 of 3885
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by sutyi987 View Post

Hi Tulli!

Any idea?

Well, with no information about your setup I can't say much!

Is the ATI or Realtek driver set to 5.1? Have you checked the HDMI cable? Is the Denon HDMI set to AMP? Which is your BD player? Are you getting no sound, PCM 2.0 or multi-channel on the DENON? Have you installed Haali Media Splitter? Are you using ffdshow? Which version? etc. etc. etc. ...
post #163 of 3885
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

Well, with no information about your setup I can't say much!

Is the ATI or Realtek driver set to 5.1? Have you checked the HDMI cable? Is the Denon HDMI set to AMP? Which is your BD player? Are you getting no sound, PCM 2.0 or multi-channel on the DENON? Have you installed Haali Media Splitter? Are you using ffdshow? Which version? etc. etc. etc. ...

Hi!

I have:

Ati 5850 with Realtek HDMI driver R242
1.3 HDMI cable
TMT 1.70, MPC-CHC (latest beta) with ffdshow(latest ver)
Denon is in "AMP"

i can DD, DTS bitstreaming, but DTS-HD and TrueHD not.
post #164 of 3885
Thread Starter 
Ok, let's focus on TMT3 .170, because it's simpler to troubleshoot. For ffdshow I simply use Albain's builds. There's an excellent guide to setup MPC-HC by dbone1026, which you might already know (otherwise look for the link in his sig.)

Now TMT3 .170 does not work with the Realtek driver, so uninstall it, install the native ATI HDMI audio driver and set it to 5.1 or 7.1. You should be able to bitstream now DTS HD without the override with TMT3. Install the override and test TrueHD.
post #165 of 3885
Tulli, if you could be so kind as to make me a mod of the following:

Sony KF-E50A10
Denon AVR-790

I've tried most of the other mods and they do not work for me.

 

Sony KF-E50A10 and Denon AVR-790.zip 1.416015625k . file
post #166 of 3885
Thread Starter 
You mean bitstreaming? If so a new mod won't help then, I'm afraid , so you will need to troubleshoot your setup. See my exchange with sutyi987 above. Also section 4 in the OP for your some troubleshooting. Otherwise list your full setup to maybe find out what's going on ...
post #167 of 3885
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

Ok, let's focus on TMT3 .170, because it's simpler to troubleshoot. For ffdshow I simply use Albain's builds. There's an excellent guide to setup MPC-HC by dbone1026, which you might already know (otherwise look for the link in his sig.)

Now TMT3 .170 does not work with the Realtek driver, so uninstall it, install the native ATI HDMI audio driver and set it to 5.1 or 7.1. You should be able to bitstream now DTS HD without the override with TMT3. Install the override and test TrueHD.

Hi!

Thanks for all!

It's work!
post #168 of 3885
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

You mean bitstreaming? If so a new mod won't help then, I'm afraid , so you will need to troubleshoot your setup. See my exchange with sutyi987 above. Also section 4 in the OP for your some troubleshooting. Otherwise list your full setup to maybe find out what's going on ...

The issue I am having is I don't have the 3rd option in PDVD9 for non-decoded pass-through of HD audio. This is what I have done and have working so far:

- Used the EDID mod (*) Samsung LN-S4095D - DENON AVR988 as I have a Denom amp and Sony rear projection TV
- Set up MPC-HC w/ Ffdshow to test
- I don't have any DTS-HD right now so I can't test that, but I have tested TrueHD and this works through MPC-HC w/ Ffdshow
post #169 of 3885
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Brysaldo View Post

The issue I am having is I don't have the 3rd option in PDVD9 for non-decoded pass-through of HD audio. This is what I have done and have working so far:

- Used the EDID mod (*) Samsung LN-S4095D - DENON AVR988 as I have a Denom amp and Sony rear projection TV
- Set up MPC-HC w/ Ffdshow to test
- I don't have any DTS-HD right now so I can't test that, but I have tested TrueHD and this works through MPC-HC w/ Ffdshow

If you already get TrueHD on MPC-HC then the override is working fine and the issue is exclusive to PDVD9. Could be HDCP related ... is your Sony RPTV HDCP compliant? Do you have AnyDVDHD installed?
post #170 of 3885
Yes I do have AnyDVDHD installed.

Sorry I'm not sure I fully understand what HDCP is. How do I check if the TV is HDCP? In my ATI HDMI sound properties, it says HDCP is supported.
post #171 of 3885
Thread Starter 
The Cyberlink BD Advisor will tell you but I don't know really, as you already get TrueHD ...

What is your version of PDVD9? Have you installed the latest patch?

Stupid question: are you trying to set the third option while playing back the BD?
post #172 of 3885
I've installed the latest PDVD9 patch.

I'm not trying to set it while playing, should I be?

I'll try the BD advisor.

thanks
post #173 of 3885
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Brysaldo View Post

I'm not trying to set it while playing, should I be?

YES! That's The way to set it! You only need to do it once...

If you have video issues with the RPTV and the override you're using just let me know and I'll do a custom mod with the EDIDs you already posted.
post #174 of 3885
Finally got a 5450 card and so far as been great, got TMT and MPC-hc to bitstream the HD codecs and all is well on that regard.
Now, i started to get a weird problem that i think maybe related to EDID issue, hopefully you guys can give me some direction. Have 5450 connected to a Pioneer 1018 receiver and LG 47"-Epson 8100 projector, have a monoprice 4x2 HDMI to direct the video to either TV or PJ, this setup worked great with my previous card, but since i installed the 5450 i lost 24hz, in fact all i get listed is 60hz. my other card was also ATI and i just switch the cards, w7 picked up and that out i installed it, right after install i had all the options available, when i selected 24hz it never "sticked", always defaulted back to 60. Since i tried to force 24hz i now lost all options, only 60hz, doesn't matter what display i use. Both are capabke of 24hz, as both PS3 and HTPC used that setting before... so, EDID issue? what u guys think? meantime i should plug in old card and get the EDID info, just in case :-)
post #175 of 3885
Thread Starter 
Well, try plugging the projector directly to the ATI and see if you get all refresh rates and also sticking to 24hz. Reconnect then back again through the Pioneer and, if you lose the refresh rates again then it's an EDID issue that should be solved by overriding the Pioneer EDID with the projector EDID video timings.
post #176 of 3885
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

Well, try plugging the projector directly to the ATI and see if you get all refresh rates and also sticking to 24hz. Reconnect then back again through the Pioneer and, if you lose the refresh rates again then it's an EDID issue that should be solved by overriding the Pioneer EDID with the projector EDID video timings.

I was afraid you would suggest that Have to pull pc out equipment rack and try that, not easy to move wiring around. I'll post the findings.
Thanks Tulli

tony
post #177 of 3885
So, connected PC directly to PJ and LG tv and i don't get any other option other than 60hz. Even tried re-installing CCC and no change. Attached EDID zip.
Thanks Again.

 

EDID.zip 3.091796875k . file
post #178 of 3885
Your swapped card was another 5XXX?
post #179 of 3885
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tonytoronto View Post
So, connected PC directly to PJ and LG tv and i don't get any other option other than 60hz. Even tried re-installing CCC and no change. Attached EDID zip.
Thanks Again.
Your mod. The modded EDID has the projector timings + the Pioneer audio block, so I don't know what will happen with the LG ...

 

EPSON PJ - VSX-1018AH.zip 1.208984375k . file
post #180 of 3885
Quote:
Originally Posted by Davinleeds View Post

Your swapped card was another 5XXX?

No, was ATI 4670.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Home Theater Computers
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › EDID Overrides to solve bitstreaming issues for ATI 5xxx's