or Connect
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Official LG XXLE5400 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Official LG XXLE5400 Owners Thread - Page 45

post #1321 of 1507
Quote:
Originally Posted by king mark View Post

I saw the LX9500 in a store but it was like 3500$ (47 inches

Check amazon.
post #1322 of 1507
I was simply stating if I had the funds I would have gotten the Sammy d8000, but if the lg lx9500 is better and the same price, yes I would gotten that one instead. :-)
post #1323 of 1507
Quote:
Originally Posted by YOMEGAS View Post

Check amazon.

yeah, in Canada you can't order from there

I think most of us that bought the LG5300/5400 is because it's the best TV for the price (47 inch LCD under 1000$). It's not supposed to be compared to the LX9500
post #1324 of 1507
Quote:
Originally Posted by king mark View Post

yeah, in Canada you can't order from there

Oh and also I'd NEVER buy a TV online. I need to pick up the box myself at a real store, especially this one where you had to check for the IPS panel

All the LX9500's have S-IPS panels, no exceptions. I like saving $3,000 on a tv. I got a 30 day money back guarantee and amazon backed my purchase. Amazon is a billion dollar corporation. They can afford to pay a few thousand back due to their policy if you purchase from a certified Amazon retailer. I would have purchased it from Best Buy, but the lowest price they could due was still $1,800.00 dollars more. Also I got free shipping. I received my tv in two days. It is nothing wrong with buying from a retailer. I did purchase my lg 5400 from Best Buy due to I got a great price.
post #1325 of 1507
Just noticed a new TV here at Best buy, the LV 5400, which seems to be this years replacement for the LE 5400.

I wonder what are the improvements, and if this new model still has IPS panels
post #1326 of 1507
I'm looking into vizio as an alternative should my LG reprogram itself again. It's overrated. No 120hz support via input. Can't use as pc monitor, input lag. True motion is unnatural even in low setting. I don't notice any difference in image quality between $350? vizio and $600 LG, other than screen size. May as well get 26" vizio.
post #1327 of 1507
Quote:
Originally Posted by guest2010 View Post

I'm looking into vizio as an alternative should my LG reprogram itself again. It's overrated. No 120hz support via input. Can't use as pc monitor, input lag. True motion is unnatural even in low setting. I don't notice any difference in image quality between $350? vizio and $600 LG, other than screen size. May as well get 26" vizio.

Sounds good..go for it!
post #1328 of 1507
The 32" is only offered on the LV2500 this year. Comparing it spec for spec it seems to be a step down from the LE5400.
post #1329 of 1507
I hope 08.02.16 isn't the last update this tv is going 2 get. We haven't had 1 update this year so far.
post #1330 of 1507
I think there will be another update at some point in time to include Hulu Plus. If you go to the hulu plus website it states Hulu Plus is coming to LG internet ready devices later this year.

I just hope when they do do the the update it doesn't screw everything else up too, as it has done in the past.
post #1331 of 1507
I have the LE5300, and I'm not calling some tech just to upgrade the firmware so I guess the installed one will have to do
post #1332 of 1507
I have the LG 32LE5400 currently setup as my monitor. Whenever I start playing a game or doing something else that is somewhat graphically intensive, I get a loud popping sound coming out of the back bottom right hand corner. It sounds like the click that occurs when the system powers on, but a bit louder. It only happens when I start gaming on my PC. It never happened when I would game on PS3 or 360. I currently have my computer hooked up thru HDMI 1. Any help would be much appreciated.
post #1333 of 1507
the TV clicks when it turns on and off .
post #1334 of 1507
Quote:
Originally Posted by AVSWatcher View Post

The serviceman came and reset 2 parameters in the service menu. Now I get multi-channel from all sources. They had to buy the Service Remote ($450) to access the menu, but it was a quick adjustment.

I have access to the service menu thru my Harmony remote. Does anyone know which options in the service menu will fix the passthru? Passthru doesn't work for me as is.
post #1335 of 1507
got this last night at best buy. great set. very glad to have an IPS display!

anybody have a minimalist speaker bar they can recommend for this set?
post #1336 of 1507
Quote:
Originally Posted by bgbop15 View Post

anybody have a minimalist speaker bar they can recommend for this set?

I can't recommend any speaker bar. :-).
post #1337 of 1507
Mine has an IPS (32le5400) but I will be craigslisting it after nearly a year because I can't put up with the input lag for PC use, which is mainly why I got it.
post #1338 of 1507
Quote:
Originally Posted by bgbop15 View Post
got this last night at best buy. great set. very glad to have an IPS display!

anybody have a minimalist speaker bar they can recommend for this set?
Lot of people are pretty happy with this one (including me on my 47LE5400)...
http://www.bjs.com/vizio-high-defini...product.168807
Walmart seems to carry this model too.
Get cheap toslink cable at monoprice.
post #1339 of 1507
x3nia did you by any chance try labeling the input as PC or Game?
post #1340 of 1507
has anyone noticed trumotion effect even when trumotion is set to OFF or even Custom: 0/0? Still seeing some soapopera-y effect even when off.
post #1341 of 1507
Quote:
Originally Posted by BrssMnky View Post

I have the LG 32LE5400 currently setup as my monitor. Whenever I start playing a game or doing something else that is somewhat graphically intensive, I get a loud popping sound coming out of the back bottom right hand corner. It sounds like the click that occurs when the system powers on, but a bit louder. It only happens when I start gaming on my PC. It never happened when I would game on PS3 or 360. I currently have my computer hooked up thru HDMI 1. Any help would be much appreciated.

I noticed the same thing while I had my laptop hooked up to the TV (HDMI out on the laptop to HDMI input 2 on the TV). I was using the laptop to watch some of the NCAA Mens Basketball tourney back in March. I moved the the cable to HDMI input 3 and the popping went away.
post #1342 of 1507
Quote:
Originally Posted by bgbop15 View Post

has anyone noticed trumotion effect even when trumotion is set to OFF or even Custom: 0/0? Still seeing some soapopera-y effect even when off.

I thought I noticed some when I first got the tv but not anymore. It's probably my eyes that adjusted.
post #1343 of 1507
I thought it was established the set has a native 120Hz refresh rate even with Trumotion turned off. So it must still be smoother than lets say a 60hz model
post #1344 of 1507
Quote:
Originally Posted by marktwothousand View Post

I have access to the service menu thru my Harmony remote. Does anyone know which options in the service menu will fix the passthru? Passthru doesn't work for me as is.

Which Hamony remote gives you access to the service menu? My TV reset itself, and I have this problem again. I'll get another service call to fix it, but I don't want to be orphaned when the warranty expires. I'll post the options after the service call.
post #1345 of 1507
Quote:
Originally Posted by AVSWatcher View Post

Which Hamony remote gives you access to the service menu? My TV reset itself, and I have this problem again. I'll get another service call to fix it, but I don't want to be orphaned when the warranty expires. I'll post the options after the service call.

A bit complicated, but what you have to do is program your Harmony using the website described in this link, and manually add EZ Adjust using a "Phillips Pronto" code.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...5#post17722805

Tell us if you're able to get EZ Adjust working and if so, how to get passthru up and running. I believe the code to get into EZ Adjust is: 0413
post #1346 of 1507
Quote:
Originally Posted by king mark View Post

I thought it was established the set has a native 120Hz refresh rate even with Trumotion turned off. So it must still be smoother than lets say a 60hz model

anyway to dumb down to 60hz? i really hate the soap-opera
post #1347 of 1507
I just purchased the wifi doggle for the LE5400 about a week ago, all the Netcast apps work fine except for yahoo. When ever I select yahoo either I get a empty black screen for minutes on end or it immediately kicks be out of Netcast and back to normal viewing. Has anyone else experienced this?
post #1348 of 1507
Quote:
Originally Posted by marktwothousand View Post
A bit complicated, but what you have to do is program your Harmony using the website described in this link, and manually add EZ Adjust using a "Phillips Pronto" code.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...5#post17722805

Tell us if you're able to get EZ Adjust working and if so, how to get passthru up and running. I believe the code to get into EZ Adjust is: 0413
Thanks for the link. Does that programing work with any Harmony remote? What is EZ Adjust?

The Technician came, but he didn't bring the service remote so he'll be back next week.
post #1349 of 1507
This is an OLD issue from much earlier in the thread, but I wanted to post some success I have had in case anyone is still looking for help with DLNA streaming and such.

I am using the TwonkyMedia server and my LG TV finds it, lists the media, and plays everything perfectly. The only hitch is anything with DTS audio will have no sound. Found a great script that will strip the DTS sound and replace with AC3 5.1 surround.

The script is mkvdts2ac3.sh. You have to google it since I don't have enough posts on this forum to link a URL yet...

I just run the script, and in a few minutes the movie is ready to play. Again, just wanted to share...
post #1350 of 1507
Quote:
Originally Posted by acedzero View Post

Okay, I haven't seen anyone bring this up, hopefully it's the right forum for it. Have a 47LE5400. It is hooked up through HDMI to a Denon AVR-591 receiver.

Is it possible to use the Netflix to play my movies through this (or any) receiver? Or am I stuck using the TV itself?

Also, when using My Media, when I play movies, some play fine, others will play the video with a message on the screen saying "Unsupported Audio".

All of my movies are MP4 (with m4v container), all standard definition. I also have a HP MediaSmart running Windows Home Server, which acts as the media server (also supports DLNA, like the TV).

I used G-Spot to compare one movie that worked, and another one that did not. As far as I can tell, everything is the same?

Am I also limited to playback strictly through the TV with this as well?

I'm sorry if I left out any info, just ask, and I can provide it. Thanks!

Did you get this working? I am trying to get the audio output to my Denon 3808CI... for some reasons Denon doesn't recognize the audio or the TV is not putting any output via optical. I am stuck with the TV speakers when playing movies via netflix or media server.

Never mind - got it working.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: LCD Flat Panel Displays
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Official LG XXLE5400 Owners Thread