or Connect
AVS › AVS Forum › Audio › Home Theater In A Box › Onkyo HT-S9100THX volume problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Onkyo HT-S9100THX volume problem

post #1 of 9
Thread Starter 
i just got the Onkyo HT-S9100THX in today. i followed the instructions here on this website for setting up for the ps3 and i get dts-hd and 7.1 but i have another problem that i dont understand

the maximum i can turn the volume up to is +5 db. the instructions say that its supposed to go up to +18 db.

according to the troubleshooting guide in the manual, all my settings are correct regarding this problem.

i ran the calibration thing with the microphone twice.

any help i would appreciate alot
post #2 of 9
Re-read pg 87 of your manual under Volume Setup. Post back if that doesnt fix your issue.
post #3 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by MandM View Post

Re-read pg 87 of your manual under Volume Setup. Post back if that doesnt fix your issue.

yes that was the first page i read. nothing there helps.
post #4 of 9
Hi m51, what is the speaker trim levels set to after calibration?

IMO the best way is to purchase a SPL meter and manually configured the speakers.
post #5 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by JChin View Post

Hi m51, what is the speaker trim levels set to after calibration?

IMO the best way is to purchase a SPL meter and manually configured the speakers.

im sorry i dont know what speaker trim levels are.

where can i find this?

edit - sorry if im supposed to be on a less technical forum. i just came here because i know that people here know what they are talking about.

also everything sounds great; blu rays and video games sound fantastic. im just bothered that the volume doesnt go up as high as they manual says that it should
post #6 of 9
wow, no one can help this guy? M51, try posting on the official 9100 thread.
post #7 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Geoff4RFC View Post

wow, no one can help this guy? M51, try posting on the official 9100 thread.

well i fixed this problem but just posted another question in a new thread

where is the official 9100 thread?
post #8 of 9
Quote:
Originally Posted by m51 View Post

well i fixed this problem but just posted another question in a new thread

where is the official 9100 thread?

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1057095
post #9 of 9
How were you able to fix the maximum +5 issue? I have the same issue and I have run the auto calibration feature six times with the same result. I am not sure exactly what happened because my sound used to be almost twice as loud. I turn it up all of the way to +5 and it is not nearly as loud as it used to be. The maximum sound level was previously +18. Can anyone help?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Home Theater In A Box
AVS › AVS Forum › Audio › Home Theater In A Box › Onkyo HT-S9100THX volume problem