or Connect
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Akai LCT42Z6TM: possible power supply issue
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Akai LCT42Z6TM: possible power supply issue

post #1 of 3
Thread Starter 
I got this TV a few years back and like many people I had the issue with the four capacitors. After fixing that, it worked great for a few months then this issue came up. If the tv is plugged in it automatically turns on and stay on until I unplug it. Really that wouldn't be a huge deal but it only displays a black screen. I can see white light being generated through the vents on top, but the screen doesn't seem to want to generate anything other than black. The power issue leads me to believe it has something to do with the power supply board. What do you think it could be?
Thanks
post #2 of 3
Quote:
Originally Posted by uttoguro View Post

I got this TV a few years back and like many people I had the issue with the four capacitors. After fixing that, it worked great for a few months then this issue came up. If the tv is plugged in it automatically turns on and stay on until I unplug it. Really that wouldn't be a huge deal but it only displays a black screen. I can see white light being generated through the vents on top, but the screen doesn't seem to want to generate anything other than black. The power issue leads me to believe it has something to do with the power supply board. What do you think it could be?
Thanks

Sorry to necro this and I'm hoping OP has an email alert and will answer this but I have same story here. I replaced a few bad capacitors to fix this tv. 9 months later the tv's screen is black and the led light stays green. I opened it back up to see another capacitor gone bad on the power supply board. I replaced it but the only difference is that the led light is now brighter...

Have you had any progress with yours?
post #3 of 3
1. Capacitors could dry-up AND NOT show that to the naked eye.... time to measure each individual rail (and check the ripple with a CRO....)

2. There could be cold solder joint or 2 on the power supply PCB (as well)... this could be spotted with the naked eye if the whole board is flexed... a bit... or the problem narrowed down to small area with the use of freeze-spray.

Above sounds too complicated? Replace the whole power supply module ... and HOPE that will fix the problem…

Want to be certain about the fault and avoid unnecessary (and expensive) board replacement? Do as per 1. and 2. above to localise the fault down to the component level.

Good luck,
Boky
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: LCD Flat Panel Displays
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Akai LCT42Z6TM: possible power supply issue