or Connect
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Official LG xxLD550 xxLD520 xxLD650 Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Official LG xxLD550 xxLD520 xxLD650 Owners Thread - Page 168

post #5011 of 5070
Yeah, but even if it gets out of hand and vitriolic, the knowledge that you can acquire from such discussions is priceless. There is nothing like a good argument!

Argument Clinic
post #5012 of 5070
Quote:
Originally Posted by EscapeVelocity View Post

Yeah, but even if it gets out of hand and vitriolic, the knowledge that you can acquire from such discussions is priceless. There is nothing like a good argument!
Argument Clinic

biggrin.gif
post #5013 of 5070
I apologize if this was addressed in this thread, but my search attempt turned up blank.

I have a 42LD550 hooked up via HDMI to my DirecTV receiver. Whenever I turn it on, it will flash between the picture and black for about a minute straight. Almost like it's "warming up". Once that process is completed, there are zero problems.

Is this common? Is there a fix?
post #5014 of 5070
Quote:
Originally Posted by virii01 View Post

I apologize if this was addressed in this thread, but my search attempt turned up blank.
I have a 42LD550 hooked up via HDMI to my DirecTV receiver. Whenever I turn it on, it will flash between the picture and black for about a minute straight. Almost like it's "warming up". Once that process is completed, there are zero problems.
Is this common? Is there a fix?

I believe this is a communication issue between the DTV and the LG. I'm out of my comfort zone here because I don't have sat but I believe the father of this thread has a 42LD550 (or was it a 450?). Lemme see if I can resurrect him and maybe we'll get an answer to you.
post #5015 of 5070
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by virii01 View Post

I apologize if this was addressed in this thread, but my search attempt turned up blank.
I have a 42LD550 hooked up via HDMI to my DirecTV receiver. Whenever I turn it on, it will flash between the picture and black for about a minute straight. Almost like it's "warming up". Once that process is completed, there are zero problems.
Is this common? Is there a fix?

Hello. No problem with asking. This is a pretty specific question

Usually, if the screen goes black and then comes back in and on-off-on pattern it is because of a momentary communication issue over the HDMI interface connection. It can be due to a bad cable, poor connector on either end of the cable, or even a bad port on either the TV or the satellite box. If you have another cable try that first. If not, try using a different HDMI port on the TV and see if it stops the issue. The connector ports on the LG TV are easily damaged if a heavy HDMI cable is pulling down on the socket it is plugged into. It can fracture the solder joints for the connector to the circuit board or even break or weaken connection pins.

So try a differnt port and another known good cable or swap a cable with your Blu-ray player or other divice.

And please let us know if you find anything or it changes by using the above hints.
post #5016 of 5070
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Otto Pylot View Post

I believe this is a communication issue between the DTV and the LG. I'm out of my comfort zone here because I don't have sat but I believe the father of this thread has a 42LD550 (or was it a 450?). Lemme see if I can resurrect him and maybe we'll get an answer to you.

hi Otto! cool.gif
post #5017 of 5070
So after trying to connect my computer to the TV (lg 32ld500) using a 3.5mm audio cable into the headphone outlet on the TV there is now no way to get it to play audio out unless a pair of headphones are in the headphone jack.

When I go to the audio menu on the TV it states that a headphone is plugged in and audio menu cannot be tinkered with. Problem is there is NO cord in the headphone jack. Nothing is plugged in there. In fact I completely unplugged the computer, took the VGA out, disconnected the power, reset the TV, only have a coax for cable into it and it still wont work.

Sure enough if I DO plug in a pair of headphones into the TV, audio comes through the headset loud and clear. What is going on here? Nothing is broken in the headphone jack, its just as if it thinks there is and I can't do anything about it because the menu is grayed out and unaccessible since its technically in "headphone mode" TIA

**I've plugged in a ROKU connected with HDMI thinking that would produce audio and it didn't. Even used the red/yellow/white cables thinking that would work and still no audio out. I haven't used a toslink/optical cable but thinking thats not going to work either. Somehow I just need the TV to STOP thinking a pair of headphones is connected
post #5018 of 5070
Update: Well I did everything possible and it seems the TV is just stuck in headset mode. As of now I can get audio but not through the TV speakers, I'm using a 2.1 pc speaker setup and it works fine. Sucks though that for whatever reason it won't exit headphone mode, even when an input isn't in the socket.
post #5019 of 5070
Quote:
Originally Posted by MarkAELSU View Post

Update: Well I did everything possible and it seems the TV is just stuck in headset mode. As of now I can get audio but not through the TV speakers, I'm using a 2.1 pc speaker setup and it works fine. Sucks though that for whatever reason it won't exit headphone mode, even when an input isn't in the socket.

Any chance of calling LG to see if they have any suggestions? Sounds like something got sent from your pc into the headphone jack (which is out only) and now it's confused.
post #5020 of 5070
Happy Holidays, my fellow LG geeks wink.gif I realize I'm a couple of days late, but it's still Christmas here in Germany, where I'm vacationing with the family. My 60" is still going strong!!! Hope everyone is doing great.
post #5021 of 5070
Quote:
Originally Posted by VBB View Post

Happy Holidays, my fellow LG geeks wink.gif I realize I'm a couple of days late, but it's still Christmas here in Germany, where I'm vacationing with the family. My 60" is still going strong!!! Hope everyone is doing great.

Hey Henry! Long time no video. Happy Holidays to you too. My 47" is still looking and going strong as well. PQ still amazes people for a 2+ year old LCD. Not too many posts from the old group anymore. Phase still pops in now and then.
post #5022 of 5070
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by VBB View Post

Happy Holidays, my fellow LG geeks wink.gif I realize I'm a couple of days late, but it's still Christmas here in Germany, where I'm vacationing with the family. My 60" is still going strong!!! Hope everyone is doing great.


Hallo Henry! Was ist los? Guten Rutsch ins Neue Jahr zu Ihnen und zu Ihrer Familie! Haben Sie eine gute Reise!

Somehow I knew Otto would beat me to it. Was out getting my hair cut and having lunch with my wife after visiting our daughter and new grand daughter, Annabelle!

Hey... look up Gunter Kallman and James Last for me while you are there!

Have a safe return trip!
Edited by Phase700B - 12/26/12 at 12:45pm
post #5023 of 5070
Quote:
Originally Posted by Phase700B View Post


Somehow I knew Otto would beat me to it.

biggrin.gif
post #5024 of 5070
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Otto Pylot View Post

biggrin.gif

Wataya got. . . some kind of warp AVS *Alert* messaging?confused.gif

Have a good "Neue Jahr"! biggrin.gif
post #5025 of 5070
Quote:
Originally Posted by Phase700B View Post

Wataya got. . . some kind of warp AVS *Alert* messaging?confused.gif
Have a good "Neue Jahr"! biggrin.gif

Nah. Just a stalker mentality tongue.gif Drop a line when ya get a chance.
post #5026 of 5070
I got a 32LD550. Not sure if anyone uses headphones on their TV, but I often do. I hate how you cannot change any audio settings while using headphones, it's so stupid. Does anyone else know if this is a common practice among newer TV's? Also, not sure if its just me but there seems to be absolutely NO BASS coming from the headphone jack. Before I didn't really notice it because I was just using some cheapo walmart earbuds.

However, recently I got a new pair of skull candy Skull Crusher headphones with "built in amplified subwoofers" Obviously they are not real subwoofers, but the effect is still quite convincing. I for one love them. Used to have a pair years ago until they finally broke from to much wear and tear, but thats besides the point. So anyways, I tested them out first on PC listening to some music. Then on TV with a movie (MKV with 5.1CH AC3, played directly off external USB HDD). and the headphones inline "amp" was turned on and all the way up, and......NOTHING. Tried same file on PC worked perfectly.

Also thought it might have something to do with the audio being 5.1, possibly the low Fq. channel getting cut off or something by TV outputing to 2CH, so I connected a DVD player with just LR audio and again it did not work.

The only other thing I can think of is to get a cheap DA converter and use TV's optical audio out to DA converter then plug headphones into that. Does anyone know what format/codec is output from the XXLD550's Toslink port? the cheaper converters only work with PCM/LPCM not dolby digital. So if the TV outputs in dolby digital (which is what MKV's audio track is 'ac3') then it would be useless anyways. Any suggestions?
post #5027 of 5070
You can not play 5.1 audio from an external source on most tv's (especially the headphone jack), even via HDMI. The only way to get discrete 5.1 from the tv is to use the internal ATSC tuner and then output the audio via optical to an avr. That's what I do for my LD520.
post #5028 of 5070
Not trying to get discrete 5.1 from headphone jack or elsewhere. Just want to get full FQ spectrum. As of the time of my original post, it was as if the sound was being processed by an EQ that was cutting all the low to low-mid Fq's.

It turns out that my problem is being caused by a bad headphone jack, maybe the solder points are loose? I was wiggling the phones connector around and could get it to momentarily play the full Fq. spectrum but upon letting go, it would go back to how it was. Now after wiggling it around, If I dont' hold it perfectly correct it won't have any sound.
Edited by mbg10484 - 1/5/13 at 6:32pm
post #5029 of 5070
Well then it sounds like you have your answer.
post #5030 of 5070
I have a LD520 I've been experiencing this problem ever since I got it. When the camera pans really fast during a whiter background, it shows vertical black streaks. It's subtle, but noticeable. Is there a way to reduce this effect or is just inherent in the TV?
post #5031 of 5070
Quote:
Originally Posted by viperx116 View Post

I have a LD520 I've been experiencing this problem ever since I got it. When the camera pans really fast during a whiter background, it shows vertical black streaks. It's subtle, but noticeable. Is there a way to reduce this effect or is just inherent in the TV?

I too have an LD520 and have never noticed what you just described. Bad CCFLs? If it did this since day one, did you ever call LG support?
post #5032 of 5070
Quote:
Originally Posted by Otto Pylot View Post

I too have an LD520 and have never noticed what you just described. Bad CCFLs? If it did this since day one, did you ever call LG support?

No, I thought it was a problem with all the TV sets. Not sure if I'm even still in warranty.
post #5033 of 5070
Quote:
Originally Posted by viperx116 View Post

No, I thought it was a problem with all the TV sets. Not sure if I'm even still in warranty.

Not to my knowledge. Did you buy it new? In fact, I've never encountered any issues with my LD520.
post #5034 of 5070
Thread Starter 
No problems here eithr on my LD550 after over 3 years and about 3,200 hours of on time.

Hi Otto!

GO PACK ! !
post #5035 of 5070
The LD series was LG's 2010 model line. I bought mine in February of 2011.
post #5036 of 5070
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by foleyemuye View Post

Heard a lot of good things about this model tv, shame there are no reviews on it.5.gif

Not sure what you mean? Did you have a particular model in mind? The LD line came in many sizes and configurations in 2010.

Google is you friend. Google what ever model you seem to be curious about and also check out Amazon. You will find plenty of reviews.
post #5037 of 5070
Morning Mr. Phase. What happened to the Packers last night? biggrin.gif
post #5038 of 5070
Why don't you pm me and tell me how you really feel wink.gif BTW, I keep eyeing my son's Leinie in the refrigerator for next Sunday's game biggrin.gif
post #5039 of 5070
I wouldn't think the speakers are off but then again I can't edit ANYTHING into the audio section. Here's what I'm looking at, no audio will come out the speaker settings whatsoever, so I'm still using 2.1 speaker setup for audio. I really don't want to have to open this thing up and try my luck there, but if it was possible to just disconnect the damn headphone board or something I'd do that for sure. No matter what, even when I do "sound check" under customer support it says "a wired headset is connected"

see nothing is hooked into the headset input



Yet it says its in wired headset mode FML

post #5040 of 5070
That looks like my side panel only I have one USB In. My guess is that something has happened to the headphone input (I think you said at one time wiggling it around you could get it to work) and the firmware thinks there's something still in the jack thus preventing you from doing anything. Other than a service call, I can't think of anything else you could do other than maybe a full reset of the tv?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: LCD Flat Panel Displays
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Official LG xxLD550 xxLD520 xxLD650 Owners Thread