or Connect
AVS › AVS Forum › Display Devices › Plasma Flat Panel Displays › Official Panasonic 2011 TC-PxxST30 Thread [No Price Talk]
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Official Panasonic 2011 TC-PxxST30 Thread [No Price Talk] - Page 191

post #5701 of 8439
Quote:
Originally Posted by dukiebluedoc View Post

Hi folks!
I bought a 42 inch ST30 from Paul's TV via Amazon,delivered yesterday. As I went to set it up I discovered that the bag which should have had the wireless LAN device + USB dongle had a hole in it, and there was only the dongle,no device.Somewhere between Paul's TV and my house someone stole the wireless adapter
I am hopefully getting a replacement from Paul's TV but would like to find an alternate source. However I cannot find the part number for this device anywhere in the manual or on the Panasonic site. The best I can find from the Panny International site is the part #DY-WL10PP-K but a search for this only turns up sources for #DY-WL10, same as the Blu Ray adapter,which is not listed as compatible with my TV.
Anyone ever replace this adapter? If so, what did you use and where did you get it?
TIA
Caroline

well when i git mine i thought the same thing, but i didnt have a hole in the bag. the the stick was by itself in a hole in one the the corner bottom styrofoam pieces.
post #5702 of 8439
FYI for those that ordered through Panasonic direct, either direct through their website or through an employee purchase program...I contacted Panasonic yesterday (as my order was still in process) and requested that they ship me a set with a build date that was after August. The rep told me that my and all of the subsequent orders being processed were receiving sets with build dates after August. Now, I'll believe it when I see it, but just wanted to put it out there for those in the same spot as me.
post #5703 of 8439
I ordered my 42st30 on Oct 2rd, and I received an April built.

Quote:
Originally Posted by RJ_Reda View Post

FYI for those that ordered through Panasonic direct, either direct through their website or through an employee purchase program...I contacted Panasonic yesterday (as my order was still in process) and requested that they ship me a set with a build date that was after August. The rep told me that my and all of the subsequent orders being processed were receiving sets with build dates after August. Now, I'll believe it when I see it, but just wanted to put it out there for those in the same spot as me.
post #5704 of 8439
Just received my 50ST30 from Amazon and it has an April Build Date and the Serial Number is LJ1109. Any chances that I have the new A-board??
post #5705 of 8439
With a April build date, not likely.
post #5706 of 8439
call panny and get the FBr fixed its like a new tv when its done. it only takes 20 mins
post #5707 of 8439
On hold as we speak!!
post #5708 of 8439
Quote:
Originally Posted by nick_622 View Post

On hold as we speak!!

When I did it, they forced me to update the firmware before they would schedule a service visit. Can probably save yourself an extra phone call by doing that beforehand.
I was going to just lie about having the latest firmware if they asked, but he had me to go the about page and tell him the version number which caught me off guard :P
post #5709 of 8439
Quote:
Originally Posted by artondrius View Post

When I did it, they forced me to update the firmware before they would schedule a service visit. Can probably save yourself an extra phone call by doing that beforehand.
I was going to just lie about having the latest firmware if they asked, but he had me to go the about page and tell him the version number which caught me off guard :P

Exactly what he just told me ... TV is still freezing cold though ... I'll try it out later tonight!!
post #5710 of 8439
Quote:
Originally Posted by buzzbuzz View Post

I ordered my 42st30 on Oct 2rd, and I received an April built.

And I ordered mine on 11/25.
post #5711 of 8439
Can anyone here quickly walk me through what I need to do to get the break in color slides running non-stop on the TV (beyond downloading them). Do you use a USB drive with some loop feature or something? Much appreciated. Thanks.
post #5712 of 8439
You guys are all talking about HD channel. Anyone has any color settings for regular channel not HD. I tried those setting on regular channel and it's not to bad but I'm wondering if anyone has better settings. Thanks
post #5713 of 8439
I also have HDMI cables that goes from my pvr to my plasma. Thanks
post #5714 of 8439
Quote:
Originally Posted by mjodotcom View Post

Can anyone here quickly walk me through what I need to do to get the break in color slides running non-stop on the TV (beyond downloading them). Do you use a USB drive with some loop feature or something? Much appreciated. Thanks.

1. Put the slides on a USB drive (or SD card)
2. Press Viera Tools on the remote, then go to media player
3. Select Photos, press the red button to bring up the slideshow options
4. Set all of the slideshow settings as shown below, then start it
Frame: Off
Photo Effect: Off
Transition Effect: Off
Photo Size: Normal
Burst Playback: Off
Display Interval: Slow
Repeat Playback: On

5. If you're planning to use the D-nice settings, make sure all the settings match with what he listed, then just start the slideshow.
post #5715 of 8439
Quote:
Originally Posted by artondrius View Post


1. Put the slides on a USB drive (or SD card)
2. Press Viera Tools on the remote, then go to media player
3. Select Photos, press the red button to bring up the slideshow options
4. Set all of the slideshow settings as shown below, then start it
Frame: Off
Photo Effect: Off
Transition Effect: Off
Photo Size: Normal
Burst Playback: Off
Display Interval: Slow
Repeat Playback: On

5. If you're planning to use the D-nice settings, make sure all the settings match with what he listed, then just start the slideshow.

Awesome - thank you very much!
post #5716 of 8439
Ordered the 60" ST30 from Amazon on 11/28 and received today. It's a May build, argh!!! Still though, everything looks good so far. A few quick observations:

- No screws included for mounting brackets! Huh?!? I lucked out and managed to find an extra set laying around the house but still... all my other tv's came with the mounting screws.

- No clouding whatsoever on the screen. This blows me away since I went through 4 Sharp 810UN Quattrons before this ST30 and they *all* had clouding issues. Guess that's just an LCD issue?

- Pretty sure I already noticed some FBr'ing. No problem though if Sharp sends someone over to fix it. Don't see any green blobs or buzzing either but I still have to run some slide tests to make sure.

I think this set is going to be a keeper though. Very impressed with the non-cloudy screen. That drove me crazy with my Sharps.
post #5717 of 8439
is anyone experiencing any buzzing going on with their sets? mine buzzes like crazy.
post #5718 of 8439
Quote:
Originally Posted by thisgsx View Post

is anyone experiencing any buzzing going on with their sets? mine buzzes like crazy.

I'm still running slides but yes, during the white through grey slides the buzzing gets louder, but during normal viewing with the volume up you shouldn't be hearing it.

Also I've had the worst luck with April builds, one with a dead pixel, other with blobs, other with bad motion and all with FBr. Just a heads up.
post #5719 of 8439
Anyone got something in from amazon shipped out of phoenix lately? Wondering what build you go if yes
post #5720 of 8439
Just got mine today, through Amazon. It is a May Build. Just set it up over lunch and didn't notice any issues, looks great. I do have some questions though.

1. If I hook it up to the internet, can I DL the latest firmware?

2.Should I just call Panny now for the new a board fbr issue, even if i haven't noticed it yet.

3.I got the burn in slides, but no matter what I do I get blank error slides in between all the colored slides. The thumbs have exclamation marks and they are titled with a "._'previous slide name'.jpg"(sort of like a hidden file name). I have tried usb and sd card. i have reformatted both, to mac os, and to ms-dos fat. I have tried just only copying each slide over individually. I even enabled my mac to show hidden files, and there are no hidden files in the directory. On another forum some one said they formatted the sd card on their pc(they were using mac before) and this fixed the issue. I do not have a pc though. Seems like such a simple issue, but nothing is working.

4.My previous panny had composite audio out. But this doesn't. I have a 7.1 surround sound headphone receiver. On my previous tv I was using the composite out of the tv for wii and tv audio to the headset receiver. Now for this tv, if I hook up my wii through component, my 360 and ps3 through hdmi, and then the optical out of the tv to my surround sound receiver, will all the surround sound and stereo sound pass through the tv into the receiver? I had heard before that this was not possible with my previous tv (th-pz42700u)

5.What should the ps3 image settings be set to? RGB full or limited? HDMI super white on or off?

Thanks!
post #5721 of 8439
My worst fears have been realized. Put the 55st30 on the stand last night and let it sit 24hrs to warm up from it's cold trip.

Just plugged it in and hit the power button. Just a very loud buzzzzzzzzzzzzzzz with no pic whatsoever. Go figure.

Now, should I call Panasonic or Amazon? I'm leaning towards Panasonic. Mainly because they'll come here to fix it, but there goes my 30 day return to Amazon.

Suggestions?
post #5722 of 8439
Quote:
Originally Posted by mjodotcom View Post

Anyone got something in from amazon shipped out of phoenix lately? Wondering what build you go if yes

yep, from Amazon, ordered during black friday week, shipped from Phoenix. Got a May Build today.
post #5723 of 8439
Quote:
Originally Posted by Marken View Post

My worst fears have been realized. Put the 55st30 on the stand last night and let it sit 24hrs to warm up from it's cold trip.

Just plugged it in and hit the power button. Just a very loud buzzzzzzzzzzzzzzz with no pic whatsoever. Go figure.

Now, should I call Panasonic or Amazon? I'm leaning towards Panasonic. Mainly because they'll come here to fix it, but there goes my 30 day return to Amazon.

Suggestions?

Just get a replacement from Amazon. There's no reason not to, their great return policy is one of the best qualities of Amazon. Dealing with Panasonic will be a lot more trouble.
They'll give you free return shipping, and sometimes they'll send out the replacement even before they pick up the old one.
post #5724 of 8439
Quote:
Originally Posted by majik13 View Post


yep, from Amazon, ordered during black friday week, shipped from Phoenix. Got a May Build today.

Was the FBr fix flashed onto the hardware? How does everything else look (green blobs, pink on the edges, etc etc with all the other reported problems)?
post #5725 of 8439
Quote:
Originally Posted by mjodotcom View Post

Was the FBr fix flashed onto the hardware? How does everything else look (green blobs, pink on the edges, etc etc with all the other reported problems)?

well as I said in my first post, just a couple post above, i haven't really used the tv too much, just set it up over lunch, and then went back to work. I am not even sure what the "FBr fix flashed onto the hardware" means. I heard there is a firmware update, or something but I dont even know where to find that right now. otherwise, i though it looked good, but I barely used it, cable was on for a few mins, while I was setting things up, and then I saw the 360 and ps3 dash for a few mins, and some of the tv menus. I was pretty sunny in the room too, but I didnt notice anything off hand, but I wasn't really looking. I will have better notes later though.
post #5726 of 8439
when i had my A borad done it all ready had the new fw 2700 or what ever it is all ready on it so i did not need to redown load but yeah you can tell panny i have the new fw and they wont even know.. its not a fw problem though the chip is corrupt.
theysend back the old a board and they fix it and then they send them out again
post #5727 of 8439
Quote:
Originally Posted by tazz3 View Post

when i had my A borad done it all ready had the new fw 2700 or what ever it is all ready on it so i did not need to redown load but yeah you can tell panny i have the new fw and they wont even know.. its not a fw problem though the chip is corrupt.
theysend back the old a board and they fix it and then they send them out again

how long does it take them to fix it once you call? do they take the tv, or fix at your house? and all st30 a board are defective prior to august builds?
post #5728 of 8439
Quote:
Originally Posted by artondrius View Post

Just get a replacement from Amazon. There's no reason not to, their great return policy is one of the best qualities of Amazon. Dealing with Panasonic will be a lot more trouble.
They'll give you free return shipping, and sometimes they'll send out the replacement even before they pick up the old one.

That's what I need to do. I tried plugging it in again and the same thing happened. This time I got down on the floor to hear where the buzz was coming from and I could see the screen has a significant crack in it.

Could it be because it spent 12 hours bouncing around in a truck in 30 degree weather...................nah!
post #5729 of 8439
Played around with my new ST30 (May build) a bit more and I noticed a very strange thing when I'm watching tv via my Comcast DVR box. Sometimes I'm getting bright, chunky, white static snow all over the screen. Doesn't matter if I'm watching shows recorded off DVR or if live TV is paused. I'll turn on my tv and it'll be fine for the first second, then there will be a quick flicker, then the snow shows up. Looks like I can get rid of it by going into VieraCast + exiting but it's annoying that I to have to do this every time it shows up.

The snow isn't visible when I have the PS3 or 360 on. Seems to just be a cable thing but it was never a problem with my other tv's.

And I also hear a buzzing from the tv. At first I thought it was my DVR box but I unplugged it and still heard the buzz, so it must be the tv. Does the A board replacement fix this?
post #5730 of 8439
Whelp I decided to have Panny come out and deal with the buzzing of my October 2011 built 60ST30. I could risk returning it to Amazon, but with the hit and miss of build dates on TVs from them, I figured I'd be better off sticking with my set. It has a fantastic picture and no issues other than the louder than "normal" plasma buzzing.

I know plasmas tend to buzz a bit by their nature, but this one is abnormally loud as compared to my 09 54G10, which is very quiet. I thought I could deal with it, but the buzzing really does ruin quiet scenes in movies. And I sit 8 feet away.

They will be here Tuesday and I will report back if with how it turns out!

wish me luck!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Plasma Flat Panel Displays
AVS › AVS Forum › Display Devices › Plasma Flat Panel Displays › Official Panasonic 2011 TC-PxxST30 Thread [No Price Talk]