or Connect
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › Latest Ceton InfiniTV 4 Info Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Latest Ceton InfiniTV 4 Info Thread - Page 120

post #3571 of 4761
If updating the drivers/firmware doesn't work you may also want to check that the time on your HTPC is properly sync'd. iirc, incorrect PC time can cause issues with PlayReady.
post #3572 of 4761
I'm doing an install of a new card delivered yesterday. Should I use beta drivers/firmware or the default ones dated 10-2011 on the Ceton site?
post #3573 of 4761
Only ever use beta drivers and firmware when directed to do so by Ceton staff. There are many different betas out there and using the wrong one can really cause you nightmares. The standard drivers and firmware work for the vast majority of people.
post #3574 of 4761
Quote:
Originally Posted by glorpsd View Post

I'm doing an install of a new card delivered yesterday. Should I use beta drivers/firmware or the default ones dated 10-2011 on the Ceton site?

Quote:
Originally Posted by cybrsage View Post

Only ever use beta drivers and firmware when directed to do so by Ceton staff. There are many different betas out there and using the wrong one can really cause you nightmares. The standard drivers and firmware work for the vast majority of people.

Don't ever flash random firmwares that you find online. Unless directed otherwise by Ceton staff, don't flash anything other than what the Ceton Diagnostic Utility offers. The Ceton Diagnostic Utility does have a feature to use beta firmware (A checkbox) - feel free to use it, but keep in mind that, while we believe it's stable (think of it as more of a release candidate by the time it gets there) there's a small chance you could run into trouble.
post #3575 of 4761
Im not really sure how I got everything to work but I did. I figured out its an issue with the audio and video codecs. If your codec are outputting at a different rate/setting/refresh than something down the line can handle, it messes up. I updated my codecs with Shark 007 using the AssassinHTPC set up and its not working.

Again, not sure what is going on..not familiar with all of this, but for those of you getting copying prohibited, video display or decoder messages from WMC, check your codecs and audio/video settings. Dont just think its playready or drm.
post #3576 of 4761
Quote:
Originally Posted by erickotz View Post

Don't ever flash random firmwares that you find online. Unless directed otherwise by Ceton staff, don't flash anything other than what the Ceton Diagnostic Utility offers. The Ceton Diagnostic Utility does have a feature to use beta firmware (A checkbox) - feel free to use it, but keep in mind that, while we believe it's stable (think of it as more of a release candidate by the time it gets there) there's a small chance you could run into trouble.

I'm referring to the 2 installers found as downloads right on Ceton's site. The current installer is nearly a year old, dated Oct 2011. A beta is offered right below that with a changelog indicating that network tuner sharing has been added (which is very important to me) but no other commentary or warnings or disclaimers. I've read your company's detailed install instructions carefully. No where does it mention anything about flashing firmware. So, what you mean as to which one is best to use?
Edited by glorpsd - 9/20/12 at 11:09pm
post #3577 of 4761
You may find your answer here or you can post a new question if you don't find it there.

That particular forum is moderated by Ceton staff themselves.
post #3578 of 4761
ive searched and have not been able to find anything about this. i was just curious as to what the boot status means where it says booted (one) or booted (two). this is listed under the wmc infinitv diagnostics tab.
post #3579 of 4761
Quote:
Originally Posted by glorpsd View Post

I'm referring to the 2 installers found as downloads right on Ceton's site. The current installer is nearly a year old, dated Oct 2011. A beta is offered right below that with a changelog indicating that network tuner sharing has been added (which is very important to me) but no other commentary or warnings or disclaimers. I've read your company's detailed install instructions carefully. No where does it mention anything about flashing firmware. So, what you mean as to which one is best to use?

The beta just changes the way the Network Sharing option is done in the install process. I would start with the released version. Once installed, go to the Ceton diags tool and go to the Update tab to see if there is new released firmware.

Does your cable system use SDV?

xnappo
post #3580 of 4761
Thank you. That's what I was trying to resolve. Sorry if I wasn't initially clear. Wasn't sure exactly how I was supposed to get to network sharing, never having done an install before.

SDV: Comcast, so fortunately, no.
post #3581 of 4761
Quote:
Originally Posted by glorpsd View Post

Thank you. That's what I was trying to resolve. Sorry if I wasn't initially clear. Wasn't sure exactly how I was supposed to get to network sharing, never having done an install before.
SDV: Comcast, so fortunately, no.

No problem - I agree it is confusing with the Driver update vs. Firmware update plus the changelog.

I think you should be good to go with that setup since you don't have SDV.

xnappo
post #3582 of 4761
Might be my imagination, but the latest beta hardware/firmware updates made channel changes quicker. On non-SDV comcast.
Edited by WideNine - 9/24/12 at 7:55am
post #3583 of 4761
Quote:
Originally Posted by WideNine View Post

Might be my imaginitation, but the latest beta hardware/firmware updates made channel changes quicker. On non-SDV comcast.

Yes, much faster.
xnappo
post #3584 of 4761
I agree.
post #3585 of 4761
While playing with the Ceton diagnotic tool yesterday night I saw a notification that a new Firmware was avaialble, so I started the update process. Everything appeared to be fine - it downloaded, installed and asked for reboot. But once I back to the same diagnotistic page, I got the same message! Looks like somehow the Firmware is not updated, despite all messages and reboot request.

Is there a solution for this issue?
post #3586 of 4761
Quote:
Originally Posted by danbez View Post

While playing with the Ceton diagnotic tool yesterday night I saw a notification that a new Firmware was avaialble, so I started the update process. Everything appeared to be fine - it downloaded, installed and asked for reboot. But once I back to the same diagnotistic page, I got the same message! Looks like somehow the Firmware is not updated, despite all messages and reboot request.
Is there a solution for this issue?

Not sure if this helps or not but if I remember right it requires a shutdown not just a reboot. You might want to apply it again and this time shutdown and then check if it took.

Rew
post #3587 of 4761
Depending on the type of update, a power-cycle (not a reboot) is required to take effect.
post #3588 of 4761
Quote:
Originally Posted by erickotz View Post

Depending on the type of update, a power-cycle (not a reboot) is required to take effect.

Tried a shutdown cycle before and after the firmware upgrade but it didn't work. The Ceton diagnostic tool still says that I have an available firmware upgrade, driver is up to date.
post #3589 of 4761
Well,

Still having moderate micro blocking issues after upgrading the FW and HW.

I went and reinstalled windows and the card hasn't fell out on me since. So at least that looks like it is doing better.

The card is still somewhat annoying me because of the blocking.

It's getting really frustrating.
post #3590 of 4761
I just installed my PCI infiniTV4 and had FIOS install a cablecard this past Sunday. Everything seems to work flawlessly, but when attempting to use the network tuner setup, media center freezes and the entire system does not respond. Does anyone know what the cause of this could be?
P.S. My drivers and firmware are up to date.
post #3591 of 4761
Quote:
Originally Posted by StrikeOne33 View Post

I just installed my PCI infiniTV4 and had FIOS install a cablecard this past Sunday. Everything seems to work flawlessly, but when attempting to use the network tuner setup, media center freezes and the entire system does not respond. Does anyone know what the cause of this could be?
P.S. My drivers and firmware are up to date.

Try the Clear Tuner Configuration button in the InfiniTV diagnostic software, then restart your PC and try again. Also if you have drivers for any other tuners installed, remove them.
post #3592 of 4761
Everything has been working great and I love the Ceton tuner.

All my channels have been working fine. Then last week during "X-Factor" the channel was blue and said "Activation Required". I tried tuning back to the channel after a few minutes and it was working, but it was a commercial. When the show started back up again, it gave me the blue screen with the error message. The next day, the channel worked fine all day. It is now the next week, and again during "X-Factor" show, blue screen and says "Activation Required".

It gave me the Activation Required message on both the HD channel and the SD channel for FOX.

Ceton said to run the Digital Cable Advisor. I did and everything seemed to pass. The channel still said "Activation Required".

Verizon FIOS is cable provider.

Any thoughts?
post #3593 of 4761
Verizon has recently required the pairing of cable cards and most of their stuff is copy freely so it often works whether the card is paired properly or not. I've heard that if you don't have HBO you may never notice it. I'm not sure if the CCI override of the content providers CGMS in the signal requires a paired card or just the bits to be present in the signal. The only time I would get the activaion required messages was when I was using it without a cablecard as a clear qam tuner... TBS and one local subchannel put CGMS-A on nearly everything during prime time and I would get an activation required once I got my cable card the CCI bits of copy freely and/or copy once would override the GGMS-A in the program (this data is in the program, not on the channel for every program... I've also seen it when a commercial would have this content and windows would mark a recording as protected and I couldn't share with other pc's in the house) so I wouldn't get those annoying activation required messages. Another possibility is that your local verizon doesn't set CCI on the locals, since locals are usually clear qam many cable companies didn't provide those stations with CCI data and cablecard tuners with no CCI information must adhere to any other forms of copy protection... When I got my cablecard for cox phoenix, I thought I was very fortunate that CCI was present on all channels so I didn't have the trouble others were having with NFL and other programs.

Also, when running the DCA, it is a good idea to run it in a window instead of full screen as there is a UAC message that you must give approval to that is sometimes missed when full screen. Sometimes a reboot after running the dca is required.
Edited by signcarver - 9/26/12 at 8:20pm
post #3594 of 4761
Quote:
Originally Posted by danbez View Post

Tried a shutdown cycle before and after the firmware upgrade but it didn't work. The Ceton diagnostic tool still says that I have an available firmware upgrade, driver is up to date.

Here are the numbers i am getting from the Diagnostic tool:

Driver package version: 1.5.4303.6
Diagnostic tool: 1.5.0.0
InfiniTV PCIe Driver Version: 1.0.2.4
InfiniTV Firmware Version: 1.1.7.2
InfiniTV Hardware version: 4336

Message:

New Firmware Available (4881 PCIe)

How can I upgrade it?
post #3595 of 4761
Quote:
Originally Posted by danbez View Post

Here are the numbers i am getting from the Diagnostic tool:
Driver package version: 1.5.4303.6
Diagnostic tool: 1.5.0.0
InfiniTV PCIe Driver Version: 1.0.2.4
InfiniTV Firmware Version: 1.1.7.2
InfiniTV Hardware version: 4336
Message:
New Firmware Available (4881 PCIe)
How can I upgrade it?

You are on the older diagnostic utility. Upgrade to the beta one and I believe it will resolve the issue.
post #3596 of 4761
4 Tuner Internal Card is $20 off on Newegg w/ Promo.

The USB External isnt even on the site anymore.


could this mean Q / 6 Tuner cards coming soon?
post #3597 of 4761
Quote:
Originally Posted by erickotz View Post

You are on the older diagnostic utility. Upgrade to the beta one and I believe it will resolve the issue.


Yes, upgrade to the Beta version of the utility resolved it! Thanks a lot Eric.
post #3598 of 4761
Quote:
Originally Posted by SkateZilla View Post

4 Tuner Internal Card is $20 off on Newegg w/ Promo.
The USB External isnt even on the site anymore.
could this mean Q / 6 Tuner cards coming soon?
I'm guessing we won't see the 6 tuner card available for purchase until after the Q ships, if ever. Given that the 6 tuner card isn't exactly a secret and we all know that Erik has a few and that others exist, I wish we could get a straight answer on if it will ever be available for purchase. It would be really nice to be able to use all 6 streams on a CableCard.
post #3599 of 4761
Quote:
Originally Posted by gsr View Post

I'm guessing we won't see the 6 tuner card available for purchase until after the Q ships, if ever. Given that the 6 tuner card isn't exactly a secret and we all know that Erik has a few and that others exist, I wish we could get a straight answer on if it will ever be available for purchase. It would be really nice to be able to use all 6 streams on a CableCard.

I've got a few spares...I'll sell one for One Million Dollars (evil laugh)!
post #3600 of 4761
Quote:
Originally Posted by BlaZeR2 View Post

I will have to get the exact text of the error when I get home later. I do know that it didn't pop up any errors. It just said in the main dialog box that was displaying the upgrade status that it failed. I believe said it was unable to save the firmware to memory. But I will let you know.
I am not currently running any firewall or antivirus on my HTPC. (I am not even sure if Windows Firewall is turned on, but I will try to disable it).
UPDATE:
I have verified. No firewall software running (i even disabled windows firewall for this test)
The error is:
Please try again, and if the error persists, contact Ceton support.
Failed to update Ceton InfiniTV PCIe (00-80-57-4a). Saving new firmware to device failed.
Here is a screen shot:

Erik or BlaZer,

Any update on this? I have been getting the same error, even with the new 1.2.11 firmware and new 6409 hardware.
I have the USB version running 1.1.7.2 Firmware.
I have unplugged the Infinitv, and restarted the computer (complete shutdown) numerous times.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Home Theater Computers
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › Latest Ceton InfiniTV 4 Info Thread