or Connect
New Posts  All Forums:Forum Nav:

iRule - Page 222

post #6631 of 9755
Quote:
Originally Posted by Axel View Post

iRule released a new Android version (1.3.0) yesterday. It is available on the Android market / Google Play.
____
Axel

I wonder if this is the ground up rework that was mentioned? If it brings the feature set and stability up to the level of iOS it might be time for me to jump on board.

Edit: Here are the release notes https://getsatisfaction.com/irule/to...le_for_android

Sounds very promising!
post #6632 of 9755
I updated to it last night. It does fix the crashing I was having on ICS - when you navigated away from the iRule app it would force/stop. It also fixes centering issues, and word wrap issues, but it also broke some of my feedbacks!

For instance - for my Onkyo - it querries my input source (DVD/BDP, CBL/SAT, etc...) and would display the text for that item. Now, it displays just the Onkyo's response number of the source, flashes the replace with text for an INSTANT, then goes back to the response number again. BUT - it works perfect on the older android version AND on my iPhone!!!! Go figure!

Also, it's not reading my feedbacks from my Oppo connected to my GC IP2RS232. It still controls fine, just ignores the feedback completely. Once again - worked perfect on the old version and still works on my iPhone...

Anyone else have similar issues?
post #6633 of 9755
ooops! Looks like the disappearing feedback was my fault. I had an entry at the end of that item that just showed * and no replace with. Looks like the new version parses the full list instead of stopping at the first match.

As for the RS232 feedback - still looks broken... :/ If I find it's my fault again, I'll let you guys know again.
post #6634 of 9755
Quote:
Originally Posted by ecrabb View Post

The update is at Amazon. The delay is Amazon approval.

SC

Thanks for the update.
post #6635 of 9755
Quote:
Originally Posted by disker72 View Post

ooops! Looks like the disappearing feedback was my fault. I had an entry at the end of that item that just showed * and no replace with. Looks like the new version parses the full list instead of stopping at the first match.

As for the RS232 feedback - still looks broken... :/ If I find it's my fault again, I'll let you guys know again.

I don't know what u were doing for you Onkyo but i can tell you that my Integra feedback works flawlessly and was extensively tested with during beta testing. XML parsing is quick now also as well as http feedback.


Alex
post #6636 of 9755
Is it possible to modify some of the buttons have been downloaded into iRule
post #6637 of 9755
Quote:
Originally Posted by nrwatson View Post

Is it possible to modify some of the buttons have been downloaded into iRule

Yes. You can modify buttons and backgrounds that you pull from the library then save the changes locally and upload them to the library for you and others (if you choose to share) to use in the builder. I use Photoshop but you can search the thread and find others who use different free software to do the same thing.
post #6638 of 9755
Quote:
Originally Posted by disker72 View Post


Did you assign them to your gateway device after you imported them? You can either do that, or copy/paste them in to your existing Onkyo device commands.

Hi disker,

Yes it worked, so I now have direct tuning and preset selection. What I do need if you can help is the following

1.Tuning search, the tuning up and down buttons I have found are manual tuning not search
2. Memory store for when I have found stations I want. Failing that I will have to store the presets from the front panel or standard remote

Thanks again

Graham
post #6639 of 9755
Quote:
Originally Posted by Jim Clamage View Post


Yes. You can modify buttons and backgrounds that you pull from the library then save the changes locally and upload them to the library for you and others (if you choose to share) to use in the builder. I use Photoshop but you can search the thread and find others who use different free software to do the same thing.


Until now, I've been using Gimp2, a freeware, works fine:-)
post #6640 of 9755
Quote:
Originally Posted by Graham N View Post

Hi disker,

Yes it worked, so I now have direct tuning and preset selection. What I do need if you can help is the following

1.Tuning search, the tuning up and down buttons I have found are manual tuning not search
2. Memory store for when I have found stations I want. Failing that I will have to store the presets from the front panel or standard remote

Thanks again

Graham

Awesome!

For the memory store, I can tell you it would probably be better to do that from the front panel. The only commands that will store in memory, will ONLY store directly to a memory location, not the next available slot. IE: You would need to have 1 button for each of the 30/40 memory locations to store a station in a particular slot.

--------- --------- ----------
|Store 1| |Store 2| |Store 30|
--------- --------- ----------

etc...

The tuner up and down you found should work like you want - you just need to press the tuning mode button on the receiver's front panel and make sure it is set to Auto. Unfortunately, this button doesn't have an IP equivilent command so it HAS to be pressed on the tuner. Once it is pressed, however, the tuner will remember it's state until it is pressed again. So if you want it to always search for the next station when you hit Tune Up on your remote, just keep it set to Auto and you will be good to go.
post #6641 of 9755
Quote:
Originally Posted by osupike99 View Post

I don't know what u were doing for you Onkyo but i can tell you that my Integra feedback works flawlessly and was extensively tested with during beta testing. XML parsing is quick now also as well as http feedback.


Alex

Actually, my feedback problem is with my Oppo BDP83. It works great on the previous version but not with the newest. I just got another IP2SL in today and decided to try my Onkyo on serial instead of IP - as soon as I did, I lost feedback from the Onkyo as well. Once I went back to IP, my feedback came back.

I also have iRule on my iPhone and it was unaffected by the change of IP to Serial for my Onkyo and my Oppo feedback works fine on it.
post #6642 of 9755
Quote:
Originally Posted by disker72 View Post


Actually, my feedback problem is with my Oppo BDP83. It works great on the previous version but not with the newest. I just got another IP2SL in today and decided to try my Onkyo on serial instead of IP - as soon as I did, I lost feedback from the Onkyo as well. Once I went back to IP, my feedback came back.

I also have iRule on my iPhone and it was unaffected by the change of IP to Serial for my Onkyo and my Oppo feedback works fine on it.

So it sounds like feedback issue is with IP2SL in particular.


Alex
post #6643 of 9755
Afraid so.
post #6644 of 9755
Help I am being stupid but how do you get the picture off the file to then edit. I have tried dragging to desktop and right clicking and copying file but can't paste into photoshop thanks. Neale
post #6645 of 9755
Quote:
Originally Posted by nrwatson View Post

Help I am being stupid but how do you get the picture off the file to then edit. I have tried dragging to desktop and right clicking and copying file but can't paste into photoshop thanks. Neale

You can go to the iRule website and download blank images from their downloads section. Once you have those, you can edit them and upload them using the editor.
post #6646 of 9755
Has anyone had problems with RS232 feedback on Android?

Ive set up feedbacks for projection screen height on my Da-lite and Volume feedback on the Yamaha RX-Z7 receiver through RS232 on a Global Cache GC-100-12. These work perfectly when viewed on the iPhone, but changing to the Galaxy Tab or Galaxy S2 with the same settings I get no feedback at all?
post #6647 of 9755
Quote:
Originally Posted by nrwatson View Post

Help I am being stupid but how do you get the picture off the file to then edit. I have tried dragging to desktop and right clicking and copying file but can't paste into photoshop thanks. Neale

I found a good explanation here - http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...9#post21858609. It is a shame that you can't do anything after you import an image/library - that's usually when I find out I need to make changes . It's a pain to go out and browse try to find special icons/buttons. Any generic icons/buttons I know I'm going to change I keep in a folder on my PC.

jidelite
post #6648 of 9755
Quote:
Originally Posted by wxnz79 View Post

Has anyone had problems with RS232 feedback on Android?

Ive set up feedbacks for projection screen height on my Da-lite and Volume feedback on the Yamaha RX-Z7 receiver through RS232 on a Global Cache GC-100-12. These work perfectly when viewed on the iPhone, but changing to the Galaxy Tab or Galaxy S2 with the same settings I get no feedback at all?

If you are using the latest version on the Android, I am having the same issue with 2 devices connected to a GC IP2SL. The older version is still on the Amazon app store so you can downgrade to it like I did on one of my tablets to verify that your feedback actually works.

I have been working with iRule support since the latest release to try to figure this out. It's fun watching them turn my equipment on and off remotely!
post #6649 of 9755
Hi, iRule has a new feature, launching a 3rd party iOS app. I have an app for my iOS, called Oremote, do you know, if I want to implement this app into iRule, once the Oremote app is launched within iRule, do I then have to push the home button on my iOS device, and then open the iRule app again? In the tutorial it says....."once you have exit the iRule, you will need to manually return " ......
post #6650 of 9755
Quote:
Originally Posted by runnernorth View Post

Hi, iRule has a new feature, launching a 3rd party iOS app. I have an app for my iOS, called Oremote, do you know, if I want to implement this app into iRule, once the Oremote app is launched within iRule, do I then have to push the home button on my iOS device, and then open the iRule app again? In the tutorial it says....."once you have exit the iRule, you will need to manually return " ......

Hi Jan,

Yes, you will have to double tab home to bring up the multi-tasking bar or use the 4 finger gesture for multi-tasking.



Alex
post #6651 of 9755
Quote:
Originally Posted by osupike99 View Post


Hi Jan,

Yes, you will have to double tab home to bring up the multi-tasking bar or use the 4 finger gesture for multi-tasking.

Alex

Hi Alex,
thx for your reply, although I've hoped for a "better" answer :-D
-But the " 4 fingers " solution isn't that hard an operation.
Thx and regards :-)
Jan
post #6652 of 9755
I'm having issues with the new android version 1.3 staying connected to my ip2ir gateway. I can launch iRule and then run my macro to turn on my TV and AVR with IR commands sent through the ip2ir. If I then leave the irule app to use the phone for something else and return to it, the green gateway light remains lit, I can control directv via IP, but volume, power off, input switches, etc., sent through the ip2ir don't function. I get green sent command flashes, but no response. Closing the app and relaunching it does not seem to work either.

Not sure what the issue is.
post #6653 of 9755
I just tried to duplicate that and I got the same thing...
post #6654 of 9755
I had my feedback working on my Oppo bdp- 83. It stopped working sometime ago. I removed all of the feedback and reinstalled it on my iPad. I can get the elapsed time working but not disk type or chapter. Anyone have any theories? Except that I am lame fixing this problem

thanks, Mark
post #6655 of 9755
Quote:
Originally Posted by disker72 View Post

If you are using the latest version on the Android, I am having the same issue with 2 devices connected to a GC IP2SL. The older version is still on the Amazon app store so you can downgrade to it like I did on one of my tablets to verify that your feedback actually works.

I have been working with iRule support since the latest release to try to figure this out. It's fun watching them turn my equipment on and off remotely!

Good to see Im not the only one. Let us know how you get on with iRule support!
post #6656 of 9755
Thanks up and running with editing tried all except CRT +
post #6657 of 9755
Entering RS 232 codes
I have my system partially working with the Anthem RS232 codes but now trying to control the Sim2 projector how do I enter these
Thanks
post #6658 of 9755
Quote:
Originally Posted by nrwatson View Post

Entering RS 232 codes
I have my system partially working with the Anthem RS232 codes but now trying to control the Sim2 projector how do I enter these
Thanks

There are some Sim2 codes in the database. The ones I am using are labeled TCP/IP, or something like that. The RS232 codes are the same as the IP codes. More than likely it will work for whatever model you have.
post #6659 of 9755
I am trying to control a Marantz SR7001 AVR with iRule via RS232. I have a GC 100-6 which is recognized by the network. However, I can't find any codes which will work for the SR7001. It's connected with simple serial cable which I got from Radio Shack. I did find codes for the SR8001, but they don't seem to work. Is it the cable or are there just not codes out there for the 7001?
post #6660 of 9755
Have you tried the iTest app and sent some codes to it to see if it responds back? If the responses match the ones for the SR8001 then those codes should work. Otherwise, I'd say keep searching, or contact Marantz. Unless someone here has already figured it out.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Remote Control Area