or Connect
New Posts  All Forums:Forum Nav:

iRule - Page 311

post #9301 of 9744
Quote:
Originally Posted by bryansj View Post

Did you use the IP or the IR codes in iRule for the other devices? They must be the IP codes if using IP, which may list them as HTTP or IP/RS232.

Yep i'm using IP control for the Pioneer AVR.

"Pioneer Receiver All Models Zone 1 IP and RS232"


Still nothing:(
Edited by mijotter - 12/26/13 at 6:20pm
post #9302 of 9744
I have a this model.
http://www.sharpusa.com/ForHome/HomeEntertainment/LCDTV/Models/LC60LE650U.aspx

IP control works great.
Quote:
Originally Posted by archbid View Post

I need to buy three LCD/LED panels for my office, and I want to control with iRule. Can anyone let me know if they have had success with a particular manufacturer and IP control? I really don't want to deal with IR.

i have a Samsung LED at home which I love, but I won't buy one because I can't use the IP control for power (unless something has changed?)

Thanks
post #9303 of 9744
Greetings everybody...

We I have been gaining on my irule /ipad project. I have my Pioneer vsx-10-21K receiver working well. My IP2IR unit should arrive today. I bought the automation addon and I currently have an insteon 2412N unit to control my lights in the house. I have had this for years and it works fine with the ipad etc using the browser page.. I checked the internal IP address and it is set for 192.168.1.9 It has a port number of 32701 which I setup through my router to be able to control things when I am away which works. I watched the video online for ISY automation and I can not seem to get a single light to do anything. I found different info online (from tech support in 2012) that said the 2412N had to be setup as a network instead of HTTP gateway and had to use a port number of 9761 which I tried and didnt work... I also saw it had to use raw commands so I got those and tried that in the address field of the switch...
I used the following command in the address line of the switch.. \x02\x62\x0B\xE9\x27\x0F\x11\xFF The OB.E9.27 is the address of my switch and I believe this is a full on command...

I have tried different gateways http and network. I have tried different ports.. I have not tried changing the actual port in the 2412N it is still set to 32701. That is already setup for port forwarding etc on my router for outside access. I can change it if I need to just didnt want to go through the hassle if it was not necessary. Anybody have this setup with a 2412N that can give me a little guidance here?
post #9304 of 9744
^ you may need a carriage return after that code, \x0d, try that after the \xFF
post #9305 of 9744
Hi all,

Does anyone know if there is a network code for the anamorphic function (i.e. vertical stretch) on a JVC RS45? I've searched the builder and couldn't find one. I was able to find a hex code from JVC but when I tried creating a new command in the builder, it didn't work. Any help would be appreciated!
post #9306 of 9744
Quote:
Originally Posted by ekkoville View Post

^ you may need a carriage return after that code, \x0d, try that after the \xFF

Thanks so much!! I will give that a try! So frustrating trying to get on light working...mad.gif
post #9307 of 9744
Quote:
Originally Posted by mijotter View Post

Yep i'm using IP control for the Pioneer AVR.

"Pioneer Receiver All Models Zone 1 IP and RS232"


Still nothing:(

Pioneer AVR will alway be NETWORK GATEWAY.

Port numbers vary nowadays with Pioneer. They use 23, 49152, 49153, 49154 and some use 8102.

Also.... You need to enable network standby:

About Network Standby
This setting allows IP Control to function
for operating the receiver from an IP control system connected on the same LAN.
as the receiver to be used even when the receiver is in the standby mode.
1. Select ‘Network Standby’ from the Network Setup menu.
2. Then set to "ON".

Also... For all Pioneer AVRs you need to send Power On command twice. First to wake up the network interface and second to actually turn on the unit.





Alex
post #9308 of 9744
Quote:
Originally Posted by osupike99 View Post

Pioneer AVR will alway be NETWORK GATEWAY.

Port numbers vary nowadays with Pioneer. They use 23, 49152, 49153, 49154 and some use 8102.

Also.... You need to enable network standby:

About Network Standby
This setting allows IP Control to function
for operating the receiver from an IP control system connected on the same LAN.
as the receiver to be used even when the receiver is in the standby mode.
1. Select ‘Network Standby’ from the Network Setup menu.
2. Then set to "ON".

Also... For all Pioneer AVRs you need to send Power On command twice. First to wake up the network interface and second to actually turn on the unit.





Alex
I just got my receiver working the other day using port 8102 I did have to enable the network standby as well to wake it up over the LAN. I am able to only send the ON signal once with mine. Great info Alex..smile.gif

As a side note see if you can ping the receiver first at the command prompt window to make sure that works first
post #9309 of 9744
Quote:
Originally Posted by ekkoville View Post

^ you may need a carriage return after that code, \x0d, try that after the \xFF

Thanks I got it working... The carriage return didnt seem to matter.I'm not sure exactly what it is I did... I used the raw commands... I actually edited the raw command before I dragged it over to a button... I think I had a miss mash of ISY module raw commands module etc.. that was playing havoc. I have a bit of house cleaning to do on it, but at least I have one light functioning the rest should be easy now..

I will post my setup once I figure out exactly what happened so someone else using the 2412N will have it if need be..

My IP2IR didn't show up today via USPS hopefully tomorrow and I should have everything I need to complete this project!

Thanks again everybody
post #9310 of 9744
Quote:
Originally Posted by Axel View Post

Thanks guys, that sounds promising. 

So to make sure I fully understand, to turn the screen back on, would it be enough just to move/pick up the device, i.e. no need to push a (power) button? (That is for a set period of let's say 30 minutes until the device goes fully to sleep.)

In short, I am looking for a device behavior like I was used to from my URC MX3000 or Pronto remote control days => picking up the remote turns it on - no need to press extra buttons.
____
Axel

This is an old question, but I've found that an app called Gravity Screen On/Off works well to do exactly this on my Nexus 7.
post #9311 of 9744
Quote:
Originally Posted by impmonkey View Post

I have a this model.
http://www.sharpusa.com/ForHome/HomeEntertainment/LCDTV/Models/LC60LE650U.aspx

IP control works great.
Thanks!
post #9312 of 9744
Happy Holiday's


Is anyone using the Directv Genie with the rule? I was able to get the remote buttons to work, but was wonder if anyone was able to get the channel favorites to work, and if so what steps did you take?
post #9313 of 9744
Will someone please help me sort out the hardware I need to order to setup IRule for the following? Thanks in advance.

All equipment located in a cabinet under the television and hardwired ethernet is present. I use Zone2 and AirPlay on the Denon to run WHA through 4 different rooms.

Panasonic 65VT50
Denon 1713
Aton DLA4 - I have read I need the IP2IR with CGX IR Converter Cable
AT&T Uverse Cable Box (Motorolla)
Xbox 360
PS4

I need to have full control of all devices.

Thanks
post #9314 of 9744
Quote:
Originally Posted by ccampb1346 View Post

Will someone please help me sort out the hardware I need to order to setup IRule for the following? Thanks in advance.

All equipment located in a cabinet under the television and hardwired ethernet is present. I use Zone2 and AirPlay on the Denon to run WHA through 4 different rooms.

Panasonic 65VT50
Denon 1713
Aton DLA4 - I have read I need the IP2IR with CGX IR Converter Cable
AT&T Uverse Cable Box (Motorolla)
Xbox 360
PS4

I need to have full control of all devices.

Thanks

Panasonic TV is fully IP controllable. For Power On you need to use WAKE-ON-LAN
Denon is fully IP controllable
Not sure about the Aton.
Cable box is IR only and so is the Xbox.
Not sure if the IR-Bluetooth adapters out there for PS3 will work for PS4. If they do, great, and you can use them to interface between 3rd party remotes and the PS4.

So that brings you to the necessity to get 1 IP2IR gateway for controlling aton, cable box and xbox.




Alex
post #9315 of 9744
Quote:
Originally Posted by nydennis View Post

Happy Holiday's


Is anyone using the Directv Genie with the rule? I was able to get the remote buttons to work, but was wonder if anyone was able to get the channel favorites to work, and if so what steps did you take?

tv/tune?major=4&clientAddr=08EB74784C16 command should work. I tested it on my genie client and it works.




Alex
post #9316 of 9744
Quote:
Originally Posted by osupike99 View Post

tv/tune?major=4&clientAddr=08EB74784C16 command should work. I tested it on my genie client and it works.




Alex

Yeah that did work. I forgot to add the channels to the gateway. Once I did that it seemed to work.

Thanks for your help :-) Now I just wish they would find a way to power it on and off
post #9317 of 9744
Quote:
Originally Posted by nydennis View Post

Yeah that did work. I forgot to add the channels to the gateway. Once I did that it seemed to work.

Thanks for your help :-) Now I just wish they would find a way to power it on and off

I am not sure that there is a way to do that via IP. They never turn off anyway, just the light goes off.




Alex
post #9318 of 9744
Ok it looks like I have everything responding now with my project, just needs a lot of house cleaning! smile.gif How do I setup a button such as watch tv so that when I click on that button a second time (after initially turning everything on) it doesn't turn everything off that has a power toggle to it such as my cable box? Seems like something I could do with variables in the pro version possibly..
post #9319 of 9744
Quote:
Originally Posted by osupike99 View Post

I use Scene for the Garage Door Relay and just use Textual feedback for the actual garage door sensor status. I find that the feedback from the Garage door kit is very unreliable, so I send the Query command to ISY then send command to check status.



Alex
I can't get anything to work here, I must be missing something in the ISY 99 or iRule, can you take another look and maybe screen shot how you got this to work? I'm not getting the textual feedback......of the sensor ? in iRule on the same button?
post #9320 of 9744
Quote:
Originally Posted by dpnaylor View Post

Ok it looks like I have everything responding now with my project, just needs a lot of house cleaning! smile.gif How do I setup a button such as watch tv so that when I click on that button a second time (after initially turning everything on) it doesn't turn everything off that has a power toggle to it such as my cable box? Seems like something I could do with variables in the pro version possibly..

Don't tap it twice?

Some cable boxes will power on when hitting "Play" so you could change Power Toggle to Play and it wouldn't turn off. Back when I had a cable box I'd just leave it on to get around the power toggle.
post #9321 of 9744
What am I doing wrong

Just got my ISY994i and 2413s setup. I have two dimmer modules connected. They work fine through the web interface.

In the iRule I added the ISY Sample commands
26.CA.06 (in the ISY menu it shows 26.CA.06.1 if that means anything)

I changed the data to the below

rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON/255

in irule I added the IP of the ISY and the port and User/PW info as needed. I tried both HTTP and IP gateway. Nothing is working. I am sure I am probably missing a simple step.

I originally had the Insteon kit but returned it for ISY994i and the 2413s. The insteon hub was working fine until the unit itself stopped working.
post #9322 of 9744
Quote:
Originally Posted by nydennis View Post

What am I doing wrong

Just got my ISY994i and 2413s setup. I have two dimmer modules connected. They work fine through the web interface.

In the iRule I added the ISY Sample commands
26.CA.06 (in the ISY menu it shows 26.CA.06.1 if that means anything)

I changed the data to the below

rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON/255

in irule I added the IP of the ISY and the port and User/PW info as needed. I tried both HTTP and IP gateway. Nothing is working. I am sure I am probably missing a simple step.

I originally had the Insteon kit but returned it for ISY994i and the 2413s. The insteon hub was working fine until the unit itself stopped working.

Are you using port 80 or 443? Easy way to test your command is open up a web browser and type in http://username:password@ISYIPAddress:port/rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON/255




Alex
post #9323 of 9744
Quote:
Originally Posted by nydennis View Post

What am I doing wrong

Your rest commands should look like this.
rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON (ON)
rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DOF (OFF)

If you want percentages use a scene. You can get your scenes address here:
ISYIPADDRESS:PORT/rest/nodes
Then use the scenes address in the rest command
rest/nodes/49262/cmd/DON/255
post #9324 of 9744
Quote:
Originally Posted by osupike99 View Post

Are you using port 80 or 443? Easy way to test your command is open up a web browser and type in http://username:password@ISYIPAddress:port/rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON/255

I tried this. Entered my Username and password, ip, and port as suggested. Nothing happens at all. I tried with both 80 and 443 with an https and http for the 443



Alex

Quote:
Originally Posted by impmonkey View Post

Your rest commands should look like this.
rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON (ON)
rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DOF (OFF)

If you want percentages use a scene. You can get your scenes address here:
ISYIPADDRESS:PORT/rest/nodes
Then use the scenes address in the rest command
rest/nodes/49262/cmd/DON/255


This didn't work either. I must be doing something wrong.

I didn't have to do anything on the 2413s other then connecting it to the 994i and connecting the 994i to the router? Just want to make sure I am not missing a step
post #9325 of 9744
Quote:
Originally Posted by nydennis View Post


This didn't work either. I must be doing something wrong.

I didn't have to do anything on the 2413s other then connecting it to the 994i and connecting the 994i to the router? Just want to make sure I am not missing a step

What kind of response do you get when putting this in a Web browser
Ipaddress:port/rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON

The ip address and port will be the same you use for the Web interface. If you don't use a port don't use one in the address. It will default to 8p for http.
post #9326 of 9744
Quote:
Originally Posted by impmonkey View Post

What kind of response do you get when putting this in a Web browser
Ipaddress:port/rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON

The ip address and port will be the same you use for the Web interface. If you don't use a port don't use one in the address. It will default to 8p for http.


After playing around with it. I figured I would try something
The unit was 26:CA:06
Which is this
rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON (ON)

Out of the blue I tried
26:CA:6

instead of the 2006 I made it 206

rest/nodes/26%20CA%206%201/cmd/DON (ON)

For some reason this way worked fine.
post #9327 of 9744
Hey guys, so I am getting back into the iRule world after taking 6 months off, I'm hoping to spend the next couple weekends finally getting all my stuff setup! Just finished reading the 100+ pages i missed! So much great information. I was just reaching out to say congrats to everyone and glad to see the community is still strong and growing! I was curious if anyone is near Southwest Virgina (Virginia Tech territory) because it'd be great to have someone local to bounce ideas off of and help troubleshoot/expand eachothers systems. Otherwise I hope to see you guys on the forums some more! Chances are I'll start flooding it with wonderfully basic questions!!
post #9328 of 9744
Quote:
Originally Posted by nydennis View Post

After playing around with it. I figured I would try something
The unit was 26:CA:06
Which is this
rest/nodes/26%20CA%2006%201/cmd/DON (ON)

Out of the blue I tried
26:CA:6

instead of the 2006 I made it 206

rest/nodes/26%20CA%206%201/cmd/DON (ON)

For some reason this way worked fine.

Yes, ISY truncates those leading 0's. So if you have 03:50:0F you would just have 3:50:F



Alex
post #9329 of 9744
Hi guys,

I just began building my first remote last night and am running into an issue with my Samsung cable box. Using "Samsung Cable SMT-H Series All Models" (IR) I can get the device to power on using the "Power Toggle" code however it will not shut down using the same one; there is no discreet power on/power off codes, simply the toggle. Has anyone had the same issue or could anyone help me troubleshoot? A quick search yielded nil.

Thanks,
Lou
post #9330 of 9744
Try varying the number of repeats.

Sent from my XT1053 using Tapatalk
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Remote Control Area