or Connect
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Dayton / Lima, OH - HDTV
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Dayton / Lima, OH - HDTV - Page 215

post #6421 of 6610
PS the compass headings show Celina.
post #6422 of 6610
Quote:
Originally Posted by bsi87 View Post

Rabbitears and tvfool both show the same compass headings and distance. On rare occasions I can pull Channel 14 (WPTO) from Oxford. I know their programming is different from Channel 16. It would be nice to get that in addition.

Thanks for the reply.

WPTO broadcasts from WXIX's tower in Cincinnati. The analog was Oxford, though.
post #6423 of 6610
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post

W17AA in Celina has gone silent, according to FCC filings. The former W63AH in Maplewood, now W32DS-D, is supposed to be on the air. I suspect this is the signal you are seeing.

- Trip

It has gone silent real good. The tower has dropped yesterday. The Celina newspaper web site has video of it falling.
post #6424 of 6610
Quote:
Originally Posted by dtv insider View Post

It has gone silent real good. The tower has dropped yesterday. The Celina newspaper web site has video of it falling.

http://www.dailystandard.com/video/i..._id=55&res=480

Two thumbs up!
post #6425 of 6610
Quote:
Originally Posted by dtv insider View Post
I called WHIO-TV today .TVGOS maybe back up by the end of next week.
So is TVGOS still down for everybody? My Sony TV still has no TVGOS info as of today.
post #6426 of 6610
I'm still not getting TVGoS either.
post #6427 of 6610
WHIO-TV has a DD 5.1 Audio Problem. Since going to their new location WHIO has had an audio problem with their DD 5.1 audio. When they first came on the air from their new location they had no audio (voice) coming from the front center speaker which lasted for about an hour, then the front center audio (voice) was coming from my rear speakers which lasted for a couple days until the front audio (voice) was fixed correctly by them to come out of the front center speaker, but ever since then, NO SURROUND AUDIO is coming from my rear speakers. What WHIO-TV has for their audio is 3.1 not DD 5.1. Does anyone know when WHIO will get the DD 5.1 audio problem fixed? Contacting them by me has not gotten the problem fixed.
post #6428 of 6610
Quote:
Originally Posted by dtv insider View Post

I called WHIO-TV today .TVGOS maybe back up by the end of next week.

Is TVGOS gone for good? Any info would be helpful.............

Thanks,
John & Others
post #6429 of 6610
WHIO went down due to loss of power this evening. Their on-line reporting after the 11PM news said they were running on backup generator. About 12:40 they went dark for a few minutes and then put up a weather map. Just came back on and announed they were ending news coverage until 4:30AM. Been flashing frozen screens since.


Hope everyone is surviving the ice storm OK. I'm seeing the lights flash a lot, but fingers are crossed that power holds up. Last word was 75000 were out of power in DP&L's area, mostly south of I-70 in Montgomery County.
post #6430 of 6610
Quote:
Originally Posted by Jon View Post

Is TVGOS gone for good? Any info would be helpful.............

Thanks,
John & Others

After many emails to WHIO Engineering and getting NO replies, I've given up on WHIO streaming the Tvgos signal and have reprogrammed my Pioneer Elite to not use the interactive guide. The lack of the Tvgos signal causes Pioneer Tv's to turn-off randomly with a "communications" error (12 flashes from blue led). By re-programing the Pioneer to not use this guide I'm hoping the random turn-offs will cease.

WHIO can do whatever they want as they own the station that broadcast the signals but you would think they would have the curteousy to at least respond to the community.

John
post #6431 of 6610
Quote:
Originally Posted by Jon View Post

After many emails to WHIO Engineering and getting NO replies, I've given up on WHIO streaming the Tvgos signal and have reprogrammed my Pioneer Elite to not use the interactive guide. The lack of the Tvgos signal causes Pioneer Tv's to turn-off randomly with a "communications" error (12 flashes from blue led). By re-programing the Pioneer to not use this guide I'm hoping the random turn-offs will cease.

WHIO can do whatever they want as they own the station that broadcast the signals but you would think they would have the curteousy to at least respond to the community.

John

Did you call the newsroom and politely ask to speak to engineering about the issue? Or, send an e-mail to the GM?
post #6432 of 6610
Chuck is no longer the chief engineer as he retired. Not sure who the new guy is but whoever it is, they could sure do themselves a favor by learning some manners and replying.
post #6433 of 6610
Bug them on their Facebook page... Or call their "DTV Hotline", 259-2009 (let us know how many times it rings )

As for a new guy, I wouldn't presume that "Chuck's" e-mails are automatically being forwarded to him. I suspect someone is getting them though if no one is getting 'bounce' messages back.
post #6434 of 6610
Is Channel 16 having problems? I've rescanned on 2 TV's and it's missing.
post #6435 of 6610
Quote:
Originally Posted by bsi87 View Post

Is Channel 16 having problems? I've rescanned on 2 TV's and it's missing.

Coming in good as ever in Kettering.
post #6436 of 6610
It came back in. Drives me crazy. Have to rescan quite a bit.
post #6437 of 6610
Sony got all 8 days of TVGOS, DTVpal DVR needs a reset (and hopefully it works as well).
post #6438 of 6610
First time poster from Riverside, and I have an issue with WHIO-DT. After reading these last few pages, I wonder if it's the TVGOS...

Ever since WHIO moved to Main Street, our 55" LG HDTV (bought in February 2010) sometimes goes black and states 'No Signal', usually (if not always) during commercials. (Back in December, during network shows it would stutter to blocks every 13.4 seconds. It actually turned into a fun game for me to count to 13 and see it block up.) The Magnavox DVR (515) we have doesn't have these same issues with WHIO-DT. This only occurs on 7.1, 7.2 is just fine. When 7.1 goes black, I can turn to 7.2 and see the radar, then when I go back to 7.1 it is still on black, but seems to come back on when the commercials are over.

We are using an indoor Terk antenna routed into the DVR and then onto the TV. Every other channel I get (14 in total) doesn't have any problems whatsoever, and 7.1 was just fine on the TV before the switch to Main Street. (I didn't get the DVR until Xmas.)

The Flyer basketball game this Saturday was watched through the DVR because I couldn't get it to show up at all on the LG HDTV.

Is there something wrong in my setup? A setting on my TV to help fix the receiving of WHIO-DT?

Thanks for any suggestions.
post #6439 of 6610
WHIO moving to the new Main St location has no bearing on your issue. Their broadcast tower didn't move... It's been in the same place for many, many years.
post #6440 of 6610
The tower may not have moved but equipment certainly has. I am STILL without audio on 7-1 while 7-2 is flawless. WHIO has refused to reply to emails and I have no choice but to eliminate WHIO from my channel lineup.

The problem rests on WHIO's side as this happened before when Chuck was still there and he (or one of his engineers) corrected the problem before. Now it seems WHIO's new chief engineer has decided to ignore these issues altogether by simply not even responding. Class act WHIO.
post #6441 of 6610
I gave up on WHIO supplying TVGoS. I put a Cincinnati zip code in my DVRs and they now get it from WKRC. I still record the Dayton stations--just use the Cincinnati ones to see what's on.
post #6442 of 6610
I just gave up on WHIO. Get perfect signal, specifically spent good money on antennas etc to receive WHIO and it is for not now. Screw WHIO I say.
post #6443 of 6610
I did a factory reset on my DTVPal DVR this morning, and when I checked this evening the TVGOS is back!

At least for today...

Ken
post #6444 of 6610
Someone had suggested a double rescan on my TV, and I've been busy the past few days, but I will give that a try this evening and hope that the problem recovers. (Not sure where that post went...)

Thanks for the suggestion.
post #6445 of 6610
Quote:
Originally Posted by Splicer010 View Post

Over The Air (OTA)...When only the BEST in broadcast HD video & audio will do...and it's FREE!!!

Hmmmm...except for WHIO?
post #6446 of 6610
Yes, I SHOULD include that, shouldn't I?
post #6447 of 6610
Does anyone else have audio problems with WDTN (2-1, NBC)? The audio is behind the video by a split second, it's very annoying. I've tried it through the TV speakers and my stereo and the result is the same. All other stations work fine.
post #6448 of 6610
Quote:
Originally Posted by tom_yellowblue View Post

Does anyone else have audio problems with WDTN (2-1, NBC)? The audio is behind the video by a split second, it's very annoying. I've tried it through the TV speakers and my stereo and the result is the same. All other stations work fine.

I noticed this also last week and i left a message on Al's cell phone (ch 26 old chief engineer, now he works for both stations). They had similar sound problems around christmas on ch.26 with muffled sound from their dolby output. Ch.26 merged or is merging with ch.2 and the new head end is now in indianapolis (not dayton). Now if they want to change the audio feed to their broadcast tower they have to remotely change it thru the indianapolis head end which can be challenging. call Al at wdtn engineering and inform them of their problem. ]
post #6449 of 6610
Does he want his e-mail out there like that ?
post #6450 of 6610
Quote:
Originally Posted by hall View Post

Does he want his e-mail out there like that ?

I pointed something similar out a couple years ago (or so) in either this or the Cincinnati thread and I was reminded that person's email address was listed on the stations web site for any and all spammers to harvest.

Actually, when it comes down to it, lately I don't even bother with the things we used to have to do to keep from getting deluged with spam. Why? Gmail! Best spam filter ever. I imagine since they have done well with it that the other corporate email filters have caught up and it's not the issue it used to be.

Just my opinion.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Local HDTV Info and Reception
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Dayton / Lima, OH - HDTV