or Connect
AVS › AVS Forum › Audio › Receivers, Amps, and Processors › Have not been able to find the answer
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Have not been able to find the answer

post #1 of 5
Thread Starter 
Hello to all this is my first post and was hoping someone would have the answer.
My HT's prepro,avp is somewhat outdated. The units I have been looking at are
the Marantz AV7005 and Integra DHC80.2. The Marantz said its rated audio output is 1.2V unbalanced and 2.4V balanced. The Integra show 1V unbalanced.
No where have I read the max. rated audio drive output. My problem is most of my mono blocks need 3.2V for rated output. Does anyone know the max volt
out as I do not want to change amps. Thank you for your time and such a great site
post #2 of 5
That seems darn high for input sensitivity? 3.2 volts? Someone used to tell me how that rating was arrived at, that suggested it's maybe not a peak rating. But I can't help you to know what the peak unclipping rating is.

You positive about that 3.2?
post #3 of 5
Thread Starter 
Yes Krell MDA500 amps
post #4 of 5
I would call Marantz or Onkyo tech support, talk to a person, and find out if those numbers are correct at full output.

They seem too low to be correct.

B.
post #5 of 5
Thread Starter 
Thank you Brian for the suggestion. I hope I can talk to someone that knows for sure. Some of the amps running balanced need a lot of drive
voltage to get to rated power, not that I do but would be nice if needed.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Receivers, Amps, and Processors
AVS › AVS Forum › Audio › Receivers, Amps, and Processors › Have not been able to find the answer