or Connect
AVS › AVS Forum › Audio › Soundbars › Please help me with Soundbar connection and sound
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Please help me with Soundbar connection and sound

post #1 of 4
Thread Starter 
I am having trouble getting sound out of my setup when I am watching a Netflix movie through my TV. I have a Samsung PN64D8000 TV with a Denon AVR-1912 receiver and an Atlantic Technology FS-7.1 passive soundbar. The TV is hooked up to the receiver with an HDMI cable, the soundbar is wired to the receiver, and my Verizon Fios STB is hooked up to the receiver with an HDMI cable.

When I play a Netflix movie that is downloaded through the Smarthub on the TV, I get the sound from the cable channel that is on. If I turn off the STB, I get no sound from the soundbar - the only way I get sound on the Netflix movie is to turn on the TV speaker in the TV settings, but the sound comes through the TV and not the soundbar.

There's got to be a way to get the sound through the soundbar from the Netflix programming. I would greatly appreciate any help.

Thanks so much in advance
post #2 of 4
I think you have to connect an optical cable from the Samsung to receiver to get audio to play from smart hub.
post #3 of 4
The TV has ARC doesn't it? You need to have the HDMI connection from your Denon going into HDMI2 on the Sammy. Turn on Anynet+ and change settings to direct audio to "home theater" and turn off TV speakers. You also need to turn HDMI-CTL to ON on the Denon. By default it is off. See your manual.
post #4 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Possumgirl View Post

The TV has ARC doesn't it? You need to have the HDMI connection from your Denon going into HDMI2 on the Sammy. Turn on Anynet+ and change settings to direct audio to "home theater" and turn off TV speakers. You also need to turn HDMI-CTL to ON on the Denon. By default it is off. See your manual.

Thank you, Thank you. That indeed did the trick. You are my hero
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Soundbars
AVS › AVS Forum › Audio › Soundbars › Please help me with Soundbar connection and sound