or Connect
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Official LG XXLM7600 Owners Thread...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Official LG XXLM7600 Owners Thread... - Page 77

post #2281 of 3922
What router do you have?
post #2282 of 3922
Does anyone know if the magic remote works with LG blu ray players as well (BP620/690)? I was able to have the center ("enter") button on the scroll wheel work, but even if I aim at something else, if I hit enter on the scroll wheel, only the original icon selected would actually register. Any ideas so that I can just use the magic remote.

OR is it possible to use the LG blu ray remote control (the traditional remote control style model: AKB73615702) work with the TV?
post #2283 of 3922
Quote:
Originally Posted by tgm1024 View Post

LOL. You should have replied back angrily saying that you bought it and have listened to it for 100 straight hours and it was no help at all.

Oh god, that'd be terrible... 100 hours LOL
post #2284 of 3922
Quote:
Originally Posted by Dr.Shankenstein View Post

I would try Clear Plus which enables backlight scanning and local dimming simultaneously it will give you better motion performance without out adding motion artifacts such overdrive trailing. What you are seeing is the post processing causing your set to (ghost or ghosting) , what is known as color/overdrive trailing now.

Ohh thank you I will try that, you don't have this problem?? That's the setting you're using??? thank you again...
post #2285 of 3922
Quote:
Originally Posted by ahkahn View Post

I have seen a few "reboot issue" questions over the past month or so with no response. I purchased the a 47LM7600 two days ago. Love the TV, but I, also, am experiencing spontaneous reboot issues. I am actually on my second TV unit. The first one was spontaneously rebooting every 5 minutes or so. The second one (after I took the first one back and exchanged for another new one) goes a little bit longer - maybe 15 minutes to 30 minutes or so. It's certainly not rhythmic or predictable, but those are guestimates as far as timing goes. I tried calling LG support, but that was a waste of time. They say no known issues with these units and they offered to send a tech out.
I'm using an HDMI cable from a DirecTV box. It has demonstrated spontaneous reboots doing nothing, when I am in the settings page, when I go to the "home" screen, and when I am in an app. I've tried switching HDMI cables and inputs. I have also tried wired ethernet vs. wireless. I've tried plugging it into the wall vs. a power strip. The firmware is the newest (4.20.18).
Is there a secret to these things that I'm missing? Is it possible that HH Gregg (where I got the TV) got a bad batch of these things? They swear they've never had one come back, but you know how that goes. Is this an easy fix or is this something that I need to live with?
I have searched forums, and have seen the issue pop up everywhere, but no fixes mentioned.
Thanks for your help!
-Andrew

The number 1 thing to try - not using any HDMI connection and see if the reboot stops. Unplug the HDMI cable from the TV, and if you have regular TV stations (Over the air) try them and see if the TV reboots. If no channels without the Direct TV, just have the TV on, go to menus, etc... see if it reboots.
HDMI connection is the most common element in rebooting TV's. The next would be an older house with older electrical wiring, and/or bad grounding.
It's not entirely impossible the Direct TV box has a problem, which could become a possibility if the TV does not reboot with no HDMI connected. You said you tried a different HDMI cable, if the TV does not reboot with no HDMI, you might try yet one more, and make sure it's at least 6' long.
post #2286 of 3922
I own a LM9600 and some have commented that if you disconnect the network connection, the TV never reboots. Strange. SJ
post #2287 of 3922
Random problem I have experienced:

If I turn on the TV and then immediately hit the settings button on the remote (to bring up the input and settings menu on the bottom of the screen) OR the home button access Netflix, sometimes the Network will not connect and I have to go into settings and hit the network icon and reconnect. Does anyone know why this could be happening? It rarely occurs if I don't immediately boot into Home/Settings, but it shouldn't either way.
post #2288 of 3922
Quote:
Originally Posted by SJHT View Post

I own a LM9600 and some have commented that if you disconnect the network connection, the TV never reboots. Strange. SJ

Also trying no network is a good point.
post #2289 of 3922
Tampa, from your perspective as a fan of the 7600, what do you see as the PQ differences between 7600/6700/6200? I know the 240Hz starts at the 7600, but I was curious what your experiences are just as a viewing user. Did the 240Hz for the most part matter? Is there a quality difference in the panels themselves below 7600?

Thanks.
post #2290 of 3922
Hello and Merry Christmas!
I god my 760S (7600 or 760T in some countries) a few days ago and i'm experiencing a little issue with it.
The 3D World section is verry sluggish, with a lot of lag, practically sometimes i have to wait a couple of minutes on that "Loading" screen, and afterwards another couple of minutes to display the content, so it takes about 3-4 minutes to actually play some 3D content from it.

Other times (but not very often, though), it just works flawlessly.
I'm running the latest firmware version.
Any suggestions?

Before this, i had a 640S TV which worked just fine.
post #2291 of 3922
Quote:
Originally Posted by tgm1024 View Post

Tampa, from your perspective as a fan of the 7600, what do you see as the PQ differences between 7600/6700/6200? I know the 240Hz starts at the 7600, but I was curious what your experiences are just as a viewing user. Did the 240Hz for the most part matter? Is there a quality difference in the panels themselves below 7600?
Thanks.

Tough to answer for a couple of reasons. I have seen a 6200 but did not really pay much attention to it. In the store it seemed to me the 7600 had better contrast than the 6700, I did not know there was a panel difference at that time so there was no bias when looking at them. Just seemed contrast and perhaps because of that colors were better on the 7600.
That said, after getting my 7600 calibrated using the Cnet settings and blu-ray calibration disc, the picture of the 7600 came alive, I don't know what the 6700 would look like next to it also with correct settings. Since I like the trumotion effect for all but movies, and at that time the 6700 has no conrols for that, and with the better contrast to my eyes, getting the 7600 was the choice.

What really got me to buy it was seeing it next to the Samsungs. I tried as much as I could to get them somewhat looking good in the store, including using their cinema settings, and in every case the LG just had a better picture. I went thnking I would buy a Samsung which did have the best blacks. Unless I went quite some out of the price range, few if any sets looked as good as the LG, though have to hand it to Vizio, they had one that looked quite good to my eyes, but blacks were not as good as the LG. I do feel spending more for an LCD while certainly not a guarantee of a better picture, perhaps just more toys added, does seem to get you a better picture sometimes.
post #2292 of 3922
Quote:
Originally Posted by tampa8 View Post

The number 1 thing to try - not using any HDMI connection and see if the reboot stops. Unplug the HDMI cable from the TV, and if you have regular TV stations (Over the air) try them and see if the TV reboots. If no channels without the Direct TV, just have the TV on, go to menus, etc... see if it reboots.
HDMI connection is the most common element in rebooting TV's. The next would be an older house with older electrical wiring, and/or bad grounding.
It's not entirely impossible the Direct TV box has a problem, which could become a possibility if the TV does not reboot with no HDMI connected. You said you tried a different HDMI cable, if the TV does not reboot with no HDMI, you might try yet one more, and make sure it's at least 6' long.

Thank you for your reply. I did as you asked. I disconnected both HDMI connections, as well as the ethernet. I was running with nothing plugged into the TV. I connected wirelessly to my wifi network, and began browsing around on the TV. I successfully saw the TV reboot twice in a 10 minute period. First time was when I was browsing around the CinemaNow app and the second time was within the YouTube app.

That rules out the HDMI issue.

My house is only 20 years old, and grounding is not an issue.

I see at the top of this page someone else is experiencing the resetting/rebooting issue. This is my second set... I also browsed around Amazon feedback and it appears that many others have experienced this issue. Is this a known issue with these sets? Is there a bad batch out there?

Can someone please shed some light on this. I love the TV and really want to keep it, but random resetting/rebooting is annoying!

Thanks!
Andrew
post #2293 of 3922
Sorry none of the suggestions worked. The answer to your question is actually easy to see, take a look at the posts or do a search on the thread. There are not many posts about rebooting for this TV, and ones that did have a problem mostly stopped it by not connecting to the Internet. But since those posts I think there have been next to none with the problem. Mine has never done it.
If you like the set, get it fixed and/or get it replaced, it's certainly not normal and you should not have to put up with it.
post #2294 of 3922
I was holding off waiting for some of the latest 2012 models but my TV just died last night.

I was interested in the LG sets because of the passive 3D and styling.

How does the LG7600 rate in terms of some of the newer 2012 LED sets out there?

Should I pull the trigger or wait until the full compliment of 2012 sets comes out this year.
post #2295 of 3922
Quote:
Originally Posted by avsforumsdsd View Post

I was holding off waiting for some of the latest 2012 models but my TV just died last night.
I was interested in the LG sets because of the passive 3D and styling.
How does the LG7600 rate in terms of some of the newer 2012 LED sets out there?
Should I pull the trigger or wait until the full compliment of 2012 sets comes out this year.
2013?
post #2296 of 3922
Quote:
Originally Posted by avsforumsdsd View Post

I was holding off waiting for some of the latest 2012 models but my TV just died last night.
I was interested in the LG sets because of the passive 3D and styling.
How does the LG7600 rate in terms of some of the newer 2012 LED sets out there?
Should I pull the trigger or wait until the full compliment of 2012 sets comes out this year.

So you mean the 2013 sets??
There most likely is not a single person on this board who can predict the future. Sometimes new models are not as good as previous, sometimes better. Only you can decide by reading what we have already posted about this TV if it is better or worse than other models. I didn't buy it because it was bad...... smile.gif
post #2297 of 3922
Quote:
Originally Posted by tampa8 View Post

So you mean the 2013 sets??
Either that, or he's an incredible procrastinator. wink.gif
post #2298 of 3922
newbie here...with a 2012 47LM7600 I've had since last fall from Amazon. Thinking I'd like to Skype on it, but think I need to get the LG camera AN-VC400. Is it available yet? Seen it on eBay but shipped from somewherefaraway which makes me hesitate. Is Skype supported yet in software? ANYBODY using a camera (that's not living in UK or Downunder or Singapore)?

TV is fine. My only complaints - and passive 3D is OK by me for what little 3D I watch - is the squirrley little remote pointy-thingie remote that I've learned to hate. It doesn't stand up but always rolls over and drops to the floor when I set it down, and it's a GDed PITA to use. (What just-out-of-college kid engineer got infatuated with seeing his first wii and decided that this is a user-friendly design over a flat rectangular design with buttons on the top.) Personally, I'd prefer to have a slide-open type remote with a minimal keyboard for internet address entry instead of an onscreen keyboard and then needing to do the pointy-click thing. Really, REALLY a crippled design for LG's remote. JMHO.
post #2299 of 3922
Ok, so now with CES coming right up (jan 8-11), is the 55lm7600 a tv to buy now, or hold off on?


The problem with holding off is that the low prices from Amazon ($1465 today), etc., don't mean a thing if they're sold out.
post #2300 of 3922
Just get the regular LG remote - or one of many generic ones.....
post #2301 of 3922
Quote:
Originally Posted by weeezer View Post

Hello and Merry Christmas!
I god my 760S (7600 or 760T in some countries) a few days ago and i'm experiencing a little issue with it.
The 3D World section is verry sluggish, with a lot of lag, practically sometimes i have to wait a couple of minutes on that "Loading" screen, and afterwards another couple of minutes to display the content, so it takes about 3-4 minutes to actually play some 3D content from it.
Other times (but not very often, though), it just works flawlessly.
I'm running the latest firmware version.
Any suggestions?
Before this, i had a 640S TV which worked just fine.

How are you accessing the internet? Wireless connection? When you do connect to the internet, how many bars of signal strength do you have?

In my experience this TV needs a good, strong internet connection for the apps to work well. I had lots of trouble with 3D stuff and also YouTube videos when I was using wireless connection. I got tired of it and bought a Netgear Powerline adapter and it completely eliminated the problems with lag, buffering, and waiting for content to play. Now I'm getting 24 MB/s download speeds and 4 MB/s upload speeds as measured with a PS3. Teenage boys no longer complain about video game server lag when playing Black Ops II.
post #2302 of 3922
newbie, again, commenting on my own post.

After looking at all the non-eBay sites 'out of stock' (Best Buy, NewEgg, Amazon, Tiger, etc.) for the LG SKYPE Video Call Camera AN-VC400 for my 2012 LG 47LM7600 TV, I found a couple eBay sites with free shipping (from outside US...probably Korea, I suspect). One for $139.20 and others higher...and another, that I ordered from, for $119.99. Upgrading my software on the premium page (just now) now shows 'no camera connected' when I click Skype...but Skype's there. We'll see how/if it works when I get the camera in a few weeks.
post #2303 of 3922
I wasn't crazy about the remote either and was happy to learn that the codes were in the Harmony database. A little editing and it will be a perfect control interface, I much prefer a conventional type of remote over a Wii type remote. The OEM isn't that bad but I can see where it's weird shape and Wii like control would be a turn off. I liked navigating the menus a lot better with my Harmony 1100.
post #2304 of 3922
Still running 04.31.30, but I noticed today that I now have Crackle under premium apps. The coming soon icon is now gone, but still no Amazon VOD.
post #2305 of 3922
Quote:
Originally Posted by powrwrap View Post

How are you accessing the internet? Wireless connection? When you do connect to the internet, how many bars of signal strength do you have?
In my experience this TV needs a good, strong internet connection for the apps to work well. I had lots of trouble with 3D stuff and also YouTube videos when I was using wireless connection. I got tired of it and bought a Netgear Powerline adapter and it completely eliminated the problems with lag, buffering, and waiting for content to play. Now I'm getting 24 MB/s download speeds and 4 MB/s upload speeds as measured with a PS3. Teenage boys no longer complain about video game server lag when playing Black Ops II.

Awesome, thanks for confirming! I wasn't sure if a powerline adapter would help, but I was reluctant to go out and try on my own. Which model/price did you get/pay?
post #2306 of 3922
Quote:
Originally Posted by thx1138 View Post

Still running 04.31.30, but I noticed today that I now have Crackle under premium apps. The coming soon icon is now gone, but still no Amazon VOD.


Same here. Noticed new software update yesterday. Downloaded and installed with no troubles. I also have crackle, no more coming soon, and no Amazon.

I want to get to BB and pick up a universal remote to get to the service menu, options, and software updates.
post #2307 of 3922
I want to get to BB and pick up a universal remote to get to the service menu, options, and software updates.[/quote]

where are you located? i have a spare universal remote sitting on my drawer.
post #2308 of 3922
Software:

I'm still on 04.12.23

...checked for update but nothing available.
Internet signal is good.

What's up with that?
post #2309 of 3922
I am still at 04.31.30, still have Amazon, now see Crackle, no Viewster app. Something updated because I am getting the overlay message again about the Smartphone app....
post #2310 of 3922
Has anyone been able to figure out how/why some (tampa8) have premium Amazon streaming app and others (me!) don't? 55LM7600, 04.31.30
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: LCD Flat Panel Displays
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Official LG XXLM7600 Owners Thread...