or Connect
AVS › AVS Forum › HDTV › HDTV Technical › Am I out a tv? Sumsung pixel/plasma problems.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Am I out a tv? Sumsung pixel/plasma problems.

post #1 of 9
Thread Starter 
I there, I purchased a Samsung pn58c plasma in 2010. My warranty has expired. Recently my tv has been displaying "band/bar" like reddish pixels across the top of the screen. It only happens random and mostly during very white scenes. For instance during bbc frozen planet it occurs a lot. The colors flicker and you can still see the picture. It's almost like the top 3 or 4 inches especially on the right side is always being active (changing pixels) even during still white scenes. It's hard to explain.
I'm just wondering can it be fixed? Or am I out a tv. Thank you very much. I guess I should say its not limited to the top of the screen that's just where I see it most. Thanks again
post #2 of 9
You'd be best to take this to the appropriate plasma group and ask your question there. It sounds more like a tv problem than an HDTV reception problem.
post #3 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Otto Pylot View Post

You'd be best to take this to the appropriate plasma group and ask your question there. It sounds more like a tv problem than an HDTV reception problem.

Thanks yeah i noticed that after I posted. Oops
post #4 of 9
To determine if it is a TV or signal problem, you need to do some substitution and observation.

Does it affect any Menu or OSD images? Menu bad also - probably a TV problem. Menu OK - possible signal issue - continue to substitution tests.

Try all input methods.
Ch3 from VCR/cable box/DVD-VCR, etc
Composite Video (Yellow) from the same type of sources.
Component Video (GBR-RW) from DVD/BD/HD cable box/Sat receiver, etc
DVI/HDMI from the prior sources.
Problem present on ALL inputs - probable TV problem.
TV works OK on some inputs - further testing needed. The specific results of input testing will determine any further testing - report back.
post #5 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by zaphod7501 View Post

To determine if it is a TV or signal problem, you need to do some substitution and observation.

Does it affect any Menu or OSD images? Menu bad also - probably a TV problem. Menu OK - possible signal issue - continue to substitution tests.

Try all input methods.
Ch3 from VCR/cable box/DVD-VCR, etc
Composite Video (Yellow) from the same type of sources.
Component Video (GBR-RW) from DVD/BD/HD cable box/Sat receiver, etc
DVI/HDMI from the prior sources.
Problem present on ALL inputs - probable TV problem.
TV works OK on some inputs - further testing needed. The specific results of input testing will determine any further testing - report back.

Hello. Im really leaning towards a tv problem. I have a cable pvr hooked directly to tv- it happens... I have a ps3/Xbox through a vsx-1326-it happens... And also a Sammy br player-it happens. Doesn't seem to matter the source or input.
Oh yeah, here's the pics:
LL
LL
post #6 of 9
Sounds like all your stuff is probably hooked up via HDMI. Do like zaphod7501 said.. try different types of inputs, like COMPONENT.
post #7 of 9
Sounds like a display problem to me.
post #8 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ken H View Post

Sounds like a display problem to me.

Yeah sounds like red banding is a known issue according to someone in another thread. Samsung just won't go good for it because it's out of warranty. Booo. Oh well. Panasonic here I come!
post #9 of 9
Quote:
Originally Posted by nismosis View Post

Yeah sounds like red banding is a known issue according to someone in another thread. Samsung just won't go good for it because it's out of warranty. Booo. Oh well. Panasonic here I come!

Did you try a full factory reset? Unlikely, but it may help.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: HDTV Technical
AVS › AVS Forum › HDTV › HDTV Technical › Am I out a tv? Sumsung pixel/plasma problems.