or Connect
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › Help with ffdshow audio decoder and AC3(S/PDIF) option
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help with ffdshow audio decoder and AC3(S/PDIF) option

post #1 of 3
Thread Starter 
Hi guys. I'm using Media Player Classic, and I'm having a problem with the FFDshow audio decoder. If I check "AC3(S/PDIF) encode mode", it automatically disables FFD Audio decoder *entirely* upon restarting MPC and I get no sound. This never used to happen before. I have resample checked and have the rate set to 48000hz

My receiver is a 7.1 Toshiba and I'm feeding it from PC via HDMI.

My graphics card is ATI 5870.

Finally, here's a screenshot of my settings:



Can anyone tell me how to resolve this issue? I'd really like to be able to utilize the AC3(S/PDIF) encode mode option. Any help would be appreciated, thanks.
post #2 of 3
Thread Starter 
OK I can now get ffdshow to enable with the AC3(S/PDIF) encoder option checked, but I still get no sound at all. I've tried setting my AMD 5870's audio output to both 16bit 44000Hz and 24bit 48000Hz. No dice. Please help
post #3 of 3
Thread Starter 
OK guys I figured out the problem....In ffdhow, under the "Mixer" tab, turns out I had "OutPut Speakers Configuration" set to 3/1/2 - 6 Channels, when it should have been set to 3/0/2 - 5 Channels.

I also had "Allow applications to take exclusive control of this device" unchecked under the Exclusive tab within my AMD5870 Audio properties settings. That box should always be checked. I made a couple other changes as well, but I don't quite remember what they were LOL.

I'll keep you posted if the sound cuts off or if ffdshow disables again. In the mean time the AC3(S/PDIF) Encoder option is working for now so all is good
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Home Theater Computers
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › Help with ffdshow audio decoder and AC3(S/PDIF) option