or Connect
AVS › AVS Forum › Audio › Receivers, Amps, and Processors › sony str dh520 no video on screen
New Posts  All Forums:Forum Nav:

sony str dh520 no video on screen

post #1 of 6
Thread Starter 
Hey, have a sony str dh520 amp, connected dvd player and sat/cab box into their respective HDMI ports in the back, and one from the only HDMI out port to TV's HDMI input, i get sound through to 5:1 speaker system from dvd, and sound to front speakers from sat/cable box but no video on tv screen from either. Also sub from a panasonic h/theatre system doesnt work, but have been told i need a powered sub plugged into the specific rca sub out port at back of amp??? any help cheers
post #2 of 6
I have the same stereo receiver and I'm having sort of the same problem. I have my dish network cable box hooked into the GAME port on the receiver via HMDI and only the sound comes through. Actually it worked 2 times out of the blue where it played the video and sound out of the HDMI out port which is connected to projector. But then the next morning (this morning) I turned everything back on and the sound was there and the screen was black. I'm so pissed and don't know what to do. I've troubleshot everything i could think of...there's no rhyme or reason for it working/not working. any help would be appreciated.
post #3 of 6
If you have the HDMI-CEC feature on the TV set to ON (eg. Anynet+, VieraLink, etc.) set it to OFF. You may also want to look in your owner's manual for the microprocessor reset procedure to return all settings to factory defaults and just start the setup again as HDMI connections should just work. Also, unlike HTIB receivers, stand alone AVRs are not designed to power a sub which is why you generally always want to keep a HTIB receiver/speakers/sub together and just sell the whole setup when upgrading to a better quality AVR and stand alone speakers. A "powered" sub would be plugged into the wall as it has it's own amp and is connected to the AVR via the sub pre-out (lower right corner jack on your Sony).

308
post #4 of 6
Quote:
Originally Posted by Erik Hiss View Post

I have the same stereo receiver and I'm having sort of the same problem. I have my dish network cable box hooked into the GAME port on the receiver via HMDI and only the sound comes through. Actually it worked 2 times out of the blue where it played the video and sound out of the HDMI out port which is connected to projector. But then the next morning (this morning) I turned everything back on and the sound was there and the screen was black. I'm so pissed and don't know what to do. I've troubleshot everything i could think of...there's no rhyme or reason for it working/not working. any help would be appreciated.

In your case, the box is likely experiencing an HDMI handshake issue which is best resolved by connecting the HDMI from the Dish box directly to the TV with optical cable from the Dish to the Sony.
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by Erik Hiss View Post

I have the same stereo receiver and I'm having sort of the same problem. I have my dish network cable box hooked into the GAME port on the receiver via HMDI and only the sound comes through. Actually it worked 2 times out of the blue where it played the video and sound out of the HDMI out port which is connected to projector. But then the next morning (this morning) I turned everything back on and the sound was there and the screen was black. I'm so pissed and don't know what to do. I've troubleshot everything i could think of...there's no rhyme or reason for it working/not working. any help would be appreciated.


Hi Erik,

I have the same receiver and absolutely the same issue as you do.
Tried everything and still dont seem to find a solution.

Please let me know if you've managed fixing something.

Regards
MG
post #6 of 6
Try the suggestion in post #4, otherwise, try powering on the components in this order .... TV, wait a few seconds for it to power ON, then AVR, wait a few seconds for it to power on, then Dish box.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Receivers, Amps, and Processors
AVS › AVS Forum › Audio › Receivers, Amps, and Processors › sony str dh520 no video on screen