post #1 of 1
Thread Starter 
Good morning everyone. I tried very hard both in this thread and the manual to find answers to these questions but have had no luck. I got my 3800 back from Mits last Friday where I had sent it in to have the firmware upgraded. It appears I have a few things not working correctly (or dumb me doesn't know how to fix them). By the way I use a high speed, CL2, 22AWG, high speed HDMI cable from Monoprice going to my receiver (Onkyo TX-SR876, resolution set 1080P only), then 6' Monoprice cables going to the components, all have port savers.

1) In the information tab in the menu on the remote, the resolution, vertical and horizontal frequency settings are not reading out correctly. No matter what TV channel I put it on, SD, HD, etc., the resolution stays on 1920x1080 in the information tab, never changes from this resolution setting. There is no "I" or "P" beside the 1080 number. The horizontal and vertical frequency numbers also stay the same (Vertical 59.xx, Horizontal 67.xx) no matter the channel, (Directv top of the line PVR, HR 500-24, has resolution set to 1080P only). Also before I sent it to Mits this information would change everytime I changed the channel. Also an "I" would appear after the 1080 number in the resolution setting. before I sent it in for upgrade, now nothing. The "P" has NEVER appeared, however I have read this is normal. What could cause this, is there anything I am doing wrong? I even did a factory reset and no luck. By the way no where in the menu can I find the incoming signal on the screen? Where should I be able to see incoming signal information such as, "1080i 60, 48, 24fps?

2) Secondly, the firmware now reads 6.0 since I got it back (was 3.0 when I sent it in). I thought 7.0 was the latest or does it depend on the serial number of the unit, mine is 3169. Should I call Mits about this, no problems with the unit so far other than some handshake issues. I set all video component's resolution setting to "1080P" to eliminate this, helped but still doesn't work like it should). I was having this problem prior to sending it in also. Handshake issues are: when changing channels, sometimes I will get a solid blue screen, then screen will flicker on and off picture 2 or 3 times, then a dark gray screen, then it will finally lock in on the channel.

Your input and advice on these matters would be greatly appreciated. Thank you so much for your usual and fantastic advice. Hope everyone has a wonderful day.