or Connect
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › PC connected SPDIF Optical to AV Receiver - Has audio lag. How do I fix? Yamaha RX-V573
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PC connected SPDIF Optical to AV Receiver - Has audio lag. How do I fix? Yamaha RX-V573

post #1 of 4
Thread Starter 
I have my PC connected optical out to my Yamaha Receiver. There is like small audio lag between video and audio. This is for all types of video (flash, avi, movies, anything, bluray).

I am fairly confident that the AV Receiver is the reason for the audio lag. I can't use the Lipsync feature, because the audio lag should be before. The receiver has like 0-250ms, but I need like negative 40ms.

Should I get another receiver, or what should I do?

Thanks,
Kevin

Gear mentioned in this thread:

post #2 of 4

There are some audio decoders that have an adjustable delay like AC3Filter but it won't work with websites or games.

 

40ms is not that much of a delay. I did a quick test and could barely notice a delay at 200ms...


Edited by Mrkazador - 8/12/12 at 6:12pm
post #3 of 4
Won't work for everything but MPC-HC has a setting where you can set a delay or advance in the audio.
VLC has it too and also has keyboard shortcuts for it.
post #4 of 4
Quote:
Originally Posted by Mysteriouskk View Post

I have my PC connected optical out to my Yamaha Receiver. There is like small audio lag between video and audio. This is for all types of video (flash, avi, movies, anything, bluray).
I am fairly confident that the AV Receiver is the reason for the audio lag. I can't use the Lipsync feature, because the audio lag should be before. The receiver has like 0-250ms, but I need like negative 40ms.
Should I get another receiver, or what should I do?
Thanks,
Kevin

Buy a hdmi receiver. thats how i fixed this problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Home Theater Computers

Gear mentioned in this thread:

AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › PC connected SPDIF Optical to AV Receiver - Has audio lag. How do I fix? Yamaha RX-V573