or Connect
AVS › AVS Forum › Gaming & Content Streaming › Networking, Media Servers & Content Streaming › Mede8er MED600X3D new 3D version to 2013
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Mede8er MED600X3D new 3D version to 2013 - Page 14

post #391 of 840
Just started testing my player today. So far I'm getting random audio drop outs. Pausing and playing again will restore the audio. I'm also having trouble skipping chapters. My single 3D iso file isn't being recognized as 3D.

Maybe I should give the beta firmware a try to see if it resolves these issues?
post #392 of 840
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Puckshaw View Post

Just started testing my player today. So far I'm getting random audio drop outs. Pausing and playing again will restore the audio. I'm also having trouble skipping chapters. My single 3D iso file isn't being recognized as 3D.

Maybe I should give the beta firmware a try to see if it resolves these issues?

its a full ISO clone?

leave BD OFF before play the ISO 3D press F3 with remote.
post #393 of 840
Quote:
Originally Posted by canton160 View Post

its a full ISO clone?

leave BD OFF before play the ISO 3D press F3 with remote.

All the files are main movie ISO rips made with DVDFab. I had BD Menu set to off already. I'm not overly concerned with 3D at this point. The audio drop outs are a major problem though. Not being able to skip chapters is pretty annoying too. I have a series of tests I want to perform tonight to see if I can pinpoint what's causing the issue. I'm using a new server that I just built so I want to make sure that isn't the source of the problems.
post #394 of 840
1 in 10 (maybe less) Blu-ray iso's don't let me skip chapters. Mine are all full Blu-ray rips, with menus. I also have frequent audio drop outs, but it's a lot more severe with 3D discs.
post #395 of 840
Quote:
Originally Posted by Joseph Clark View Post

1 in 10 (maybe less) Blu-ray iso's don't let me skip chapters. Mine are all full Blu-ray rips, with menus. I also have frequent audio drop outs, but it's a lot more severe with 3D discs.

Have you done testing to determine if it's the media player that's at fault? Which firmware are you running?
post #396 of 840
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Joseph Clark View Post

1 in 10 (maybe less) Blu-ray iso's don't let me skip chapters. Mine are all full Blu-ray rips, with menus. I also have frequent audio drop outs, but it's a lot more severe with 3D discs.

Quote:
Originally Posted by Puckshaw View Post

All the files are main movie ISO rips made with DVDFab. I had BD Menu set to off already. I'm not overly concerned with 3D at this point. The audio drop outs are a major problem though. Not being able to skip chapters is pretty annoying too. I have a series of tests I want to perform tonight to see if I can pinpoint what's causing the issue. I'm using a new server that I just built so I want to make sure that isn't the source of the problems.

you can try the ISO using external disk, to check if the problem reside in local network
for 3D streaming is required NFS protocol and mount share of 32768

New Diagnostic functionality - Display NFS mount info - Mount a NFS share and press the 'F1' button and NFS connection details will be displayed ie vers=3,rsize=32768,wsize=32768,proto=udp,port=65535,timeo=7,retrans=3,addr=192.168.10.20

there a options in X3D settings to force 32768 (proto UDP , rsize 32768)

If the audio drops are random is difficult to analyse the problem, network performance ? samba , nfs ? ....is they audio drop occur in exact same place, they are probably seameless branched titles.

in v2.0.0 i can get 120mbps in NFS and about 85mbps in samba, but this is my network, not yours.
Edited by canton160 - 2/18/13 at 12:47pm
post #397 of 840
Quote:
Originally Posted by canton160 View Post


you can try the ISO using external disk, to check if the problem reside in local network
for 3D streaming is required NFS protocol and mount share of 32768

New Diagnostic functionality - Display NFS mount info - Mount a NFS share and press the 'F1' button and NFS connection details will be displayed ie vers=3,rsize=32768,wsize=32768,proto=udp,port=65535,timeo=7,retrans=3,addr=192.168.10.20

there a options in X3D settings to force 32768 (proto UDP , rsize 32768)

If the audio drops are random is difficult to analyse the problem, network performance ? samba , nfs ? ....is they audio drop occur in exact same place, they are probably seameless branched titles.

I've set everything up properly for NFS but I'm having the same problem as Joe. I'm also running unRaid 5.0rc11 and my NFS shares are showing as empty in Mede8er. So I have to use SMB for now which should still be fine for 2D.

The audio drops are random. I can rewind and play through the same spots without issues. I plan to play some files off another drive to see if I still get drops. I'm also going to hook up my old media player and see if I have any issues streaming from the unRaid server.
post #398 of 840
Still having the same problem on v2 beta firmware on pixel being cut off on bottom and right. You can try out the sharpness and overscan test pattern from AVS Test Pattern. You'll see the white border line had been cut off thus unable to display 1:1 pixel mapping. For 2D, I'll still stick to Dune Prime 3.0 only using Med600X3D for 3D movie.
post #399 of 840
I did some testing last night. I was able to reproduce the random audio dropouts using my old NAS. Both were streaming using SMB. Upgraded to firmware 2.0 and still had the same problem. Tonight I'll try NFS on the old NAS and see if that fixes it. I can't get the MED to see the library using NFS on my unRaid server so I'm not sure what I'd do if that's the issue.
post #400 of 840
Thread Starter 
so many tests and not a single word about audio bugs playing from external hard drive...

there a possibility that the issue is not network related, i would never change my NAS unless i made some testing in usb ports.
post #401 of 840
Quote:
Originally Posted by canton160 View Post

so many tests and not a single word about audio bugs playing from external hard drive...

there a possibility that the issue is not network related, i would never change my NAS unless i made some testing in usb ports.

I don't have an external drive and my BD ISO rips are too big to fit on my thumb drive. The old NAS was still on the network and was an easy quick test.
post #402 of 840
Puckshaw, I am streaming from unRAID (v4.7) and was never able to play 3D Bluray ISO's via SMB, but NFS for the most part works fine. I've had 1 or 2 that would just not play smoothly.
post #403 of 840
Quote:
Originally Posted by ScoHo View Post

Puckshaw, I am streaming from unRAID (v4.7) and was never able to play 3D Bluray ISO's via SMB, but NFS for the most part works fine. I've had 1 or 2 that would just not play smoothly.

Any chance the 1 or 2 that did not play smoothly were disney or seamless branch? Any of these will not play smoothly (a jump/skip at each transition between m2ts files)
post #404 of 840
Quote:
Originally Posted by ScoHo View Post

Puckshaw, I am streaming from unRAID (v4.7) and was never able to play 3D Bluray ISO's via SMB, but NFS for the most part works fine. I've had 1 or 2 that would just not play smoothly.

Good to know, thanks! I think I'll try to install unraid rc8 tonight in hopes of getting NFS working. What about 2D BD via SMB?
post #405 of 840
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Any chance the 1 or 2 that did not play smoothly were disney or seamless branch? Any of these will not play smoothly (a jump/skip at each transition between m2ts files)

One of the movies I'm testing is Disney (Tron Legacy) but it used to play fine on my Popbox with YAMJ.
post #406 of 840
Quote:
Originally Posted by Puckshaw View Post

Good to know, thanks! I think I'll try to install unraid rc8 tonight in hopes of getting NFS working. What about 2D BD via SMB?

I didn't have any luck with it, seems to be DTS MA tracks that have the issues in my experience...audio drops with occasional stutter...NFS or SMB. TrueHD was fine. I've gone with MKV and it's much more reliable and I am using NFS. You can try MKV by mounting the ISO with Slysoft's Virtual Clonedrive (free) and then use MakeMKV (currently free) to create it, just point MakeMKV to the index.bdmv file. You need to select the lossless track if you want it included as MakeMKV doesn't do it by default. This is faster than decrypting from disc again.
post #407 of 840
Quote:
Originally Posted by Puckshaw View Post

One of the movies I'm testing is Disney (Tron Legacy) but it used to play fine on my Popbox with YAMJ.

Disney movie...most likely seamless branch...MKV will help you with that also or if you're adamant with ISO you can use ClownBD to combine it into a single M2TS file.
post #408 of 840
Quote:
Originally Posted by Puckshaw View Post

One of the movies I'm testing is Disney (Tron Legacy) but it used to play fine on my Popbox with YAMJ.

I thought you were referring to Blu-ray 3D, but your issue is with just plain old 2D Blu ray?

Not sure if Tron Legacy is seamless. Typically the Disney animation movies are the seamless branch ones.
post #409 of 840
Quote:
Originally Posted by Puckshaw View Post

Good to know, thanks! I think I'll try to install unraid rc8 tonight in hopes of getting NFS working. What about 2D BD via SMB?
I would say 2D Bluray SMB I see a very occasional video stutter, but we're talking once or twice during a movie, if at all. I'm hoping v2 corrects this (I haven't upgraded yet).
post #410 of 840
Quote:
Originally Posted by djc11369 View Post

I didn't have any luck with it, seems to be DTS MA tracks that have the issues in my experience...audio drops with occasional stutter...NFS or SMB. TrueHD was fine. I've gone with MKV and it's much more reliable and I am using NFS. You can try MKV by mounting the ISO with Slysoft's Virtual Clonedrive (free) and then use MakeMKV (currently free) to create it, just point MakeMKV to the index.bdmv file. You need to select the lossless track if you want it included as MakeMKV doesn't do it by default. This is faster than decrypting from disc again.

Quote:
Originally Posted by djc11369 View Post

Disney movie...most likely seamless branch...MKV will help you with that also or if you're adamant with ISO you can use ClownBD to combine it into a single M2TS file.

Interesting. I'd hate to have to convert my collection to MKV when things used to play fine on my old crappy Popbox. If that's what it comes down to, I'll just return the MED and hook the Popbox back up.

Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

I thought you were referring to Blu-ray 3D, but your issue is with just plain old 2D Blu ray?

Not sure if Tron Legacy is seamless. Typically the Disney animation movies are the seamless branch ones.

Yup, I'm just trying to get 2D to play properly. Audio randomly drops out and won't come back unless I pause and play again. It also occured on The Dark Knight Rises and my wife tried to watch Pitch Perfect and reported the same issue.
post #411 of 840
Quote:
Originally Posted by ScoHo View Post

I would say 2D Bluray SMB I see a very occasional video stutter, but we're talking once or twice during a movie, if at all. I'm hoping v2 corrects this (I haven't upgraded yet).

Interesting. I'm not getting any stuttering, just the audio drops.
post #412 of 840
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

Any chance the 1 or 2 that did not play smoothly were disney or seamless branch? Any of these will not play smoothly (a jump/skip at each transition between m2ts files)

I can tell you the most recent one was Monster's Inc 3D Bluray. Do you think if I run it through MKV it will get rid of the seamless branch? I worry though that the 3D won't be retained - I've had some issues with that converting 3D Blurays to MKV.
post #413 of 840
Quote:
Originally Posted by ScoHo View Post

I can tell you the most recent one was Monster's Inc 3D Bluray. Do you think if I run it through MKV it will get rid of the seamless branch? I worry though that the 3D won't be retained - I've had some issues with that converting 3D Blurays to MKV.

You will retain the 3d with makemkv. Mede8er fully supports this, just no support for forced subs (which wouldn't matter for monsters)
post #414 of 840
Quote:
Originally Posted by dbone1026 View Post

You will retain the 3d with makemkv. Mede8er fully supports this, just no support for forced subs (which wouldn't matter for monsters)

I will try it, but I know last time I tried to rip 3D movie only using MakeMKV, the resulting video file would only play in 2D.
post #415 of 840
Very interesting discussion. I was about to spend a few hundreds on a NAS and a Mede8er player, but with all the problems you guys seems to have with video rendition and audio dropping out, I will definately put this project a side for now. very unfortunate!
post #416 of 840
Small update. I reverted my unRaid server back to rc10 and I can now see my NFS share in MED. I'm streaming Tron Legacy again to see if the audio still drops out. So far so good...
post #417 of 840
Quote:
Originally Posted by canton160 View Post


you can try the ISO using external disk, to check if the problem reside in local network
for 3D streaming is required NFS protocol and mount share of 32768

New Diagnostic functionality - Display NFS mount info - Mount a NFS share and press the 'F1' button and NFS connection details will be displayed ie vers=3,rsize=32768,wsize=32768,proto=udp,port=65535,timeo=7,retrans=3,addr=192.168.10.20

there a options in X3D settings to force 32768 (proto UDP , rsize 32768)

If the audio drops are random is difficult to analyse the problem, network performance ? samba , nfs ? ....is they audio drop occur in exact same place, they are probably seameless branched titles.

in v2.0.0 i can get 120mbps in NFS and about 85mbps in samba, but this is my network, not yours.

Just curious, how are you monitoring your transfer speeds?
post #418 of 840
Okay, I ripped the Monster's Inc (movie only) using MakeMKV. At first it only played 2D, but then when I changed the file name to include 3DSBS, it played in 3D. But I noticed when I pulled up the Mede8er settings for the video, it indicated that 3D Side By Side was enabled (not just '3D' like it usually says for my 3D ISO's). There was no option for just 3D. From what I could tell, the 3D seemed like the true frame packed 3D and not actual side by side, but wanted to make sure.
post #419 of 840
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Puckshaw View Post

Just curious, how are you monitoring your transfer speeds?

here try does

http://jell.yfish.us
post #420 of 840
Quote:
Originally Posted by ScoHo View Post

Okay, I ripped the Monster's Inc (movie only) using MakeMKV. At first it only played 2D, but then when I changed the file name to include 3DSBS, it played in 3D. But I noticed when I pulled up the Mede8er settings for the video, it indicated that 3D Side By Side was enabled (not just '3D' like it usually says for my 3D ISO's). There was no option for just 3D. From what I could tell, the 3D seemed like the true frame packed 3D and not actual side by side, but wanted to make sure.

Yes, it is true frame packed. The whole SBS thing in the Mede8er setting is the mede8er just sending the signal to your tv to switch to 3D mode
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
AVS › AVS Forum › Gaming & Content Streaming › Networking, Media Servers & Content Streaming › Mede8er MED600X3D new 3D version to 2013