or Connect
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Vizio TV IR sensor
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Vizio TV IR sensor

post #1 of 3
Thread Starter 
Hello, I have a Vizio VL470M television that is out of warranty and I've been having some issues with what I thought was the IR sensor, but now I'm not sure. I noticed that when I was using the Vizio remote it would control the TV for about 30 seconds just after the initial start up and then I would have no control from the TV remote at all. I verified that the remote is sending a signal by looking at the front through a digital camera, which showed a blinking light when buttons were pressed. I then removed the back from the TV and cleaned the IR sensor and also the protective covering on the front of the TV, this did not help. I purchased a replacement IR sensor online and installed that and now am still having the same issue. I've tried to program the cable remote to control the TV (which I assume would be similar to using a universal remote) but it will not program to the tv, probably for the same reason the other remote wont work. Does anyone have any suggestions of other things I could try or what else it might be? Thanks for your help!
post #2 of 3
Thread Starter 
Nothing??
post #3 of 3
Yes.
There are quite a few previous threads about remotes and interference due to backlights of the TV or CFL lighting in the home. Search around and you may get some ideas.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: LCD Flat Panel Displays
AVS › AVS Forum › Display Devices › LCD Flat Panel Displays › Vizio TV IR sensor