or Connect
AVS › AVS Forum › Audio › Subwoofers, Bass, and Transducers › Svs PB10-NSD plate amp failure
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Svs PB10-NSD plate amp failure

post #1 of 4
Thread Starter 
Hello ,
Can somebody with the same kind of plate amp measure the voltage you have on the pins marked CD+ and CD- both under load and in idle.
The reason im asking is that my amp makes my woofer sound blown , you know that crackling sound , and the woofer is fine when driven with other amps.
And the voltage between CD+ and CD- is about 18v when idling and fluxing 8v-12v under moderate load so i guess the powersuply has failed. And i have no warranty left.
I have seen one with the same problem selling his amp on ebay so maybe there is more with the same problem or if anyone know how to fix it .

Best regards

Fred
post #2 of 4
Quote:
Originally Posted by Spliffen View Post

Hello ,
Can somebody with the same kind of plate amp measure the voltage you have on the pins marked CD+ and CD- both under load and in idle.
The reason im asking is that my amp makes my woofer sound blown , you know that crackling sound , and the woofer is fine when driven with other amps.
And the voltage between CD+ and CD- is about 18v when idling and fluxing 8v-12v under moderate load so i guess the powersuply has failed. And i have no warranty left.
I have seen one with the same problem selling his amp on ebay so maybe there is more with the same problem or if anyone know how to fix it .

Best regards

Fred

What is the Amp module they use in the amp? It is not hard to replace them if you know how to solder.
Also check the caps for any bulging or leaks. One thing you could also try it to clean the volume and if it has a cross over pot with electronics cleaner or Caig contact cleaner and lubricant. A scratchy or crackling sound can be just dirty
pot controls.

Athanasios
post #3 of 4
Thread Starter 
Hi and thanks for your reply ,
The caps dont have any bulging or leaks , and i dont think it a problem with dirty pot controls either .
The crackling sound just comes with power outtake , at really low volume its ok , nothing more when adjust the pot controls.

What do you mean , What is the Amp module they use in the amp?

I know it is a 300-325w bash amp ( the one witrh built in crossover).

Best regards
Fred
post #4 of 4
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
AVS › AVS Forum › Audio › Subwoofers, Bass, and Transducers › Svs PB10-NSD plate amp failure