or Connect
AVS › AVS Forum › Other Areas of Interest › Camcorders › I can't find the thread about the audio glitches when combining 4GB sections from long shoots
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I can't find the thread about the audio glitches when combining 4GB sections from long shoots

post #1 of 4
Thread Starter 
Camcorders on long shoots make a series of 4GB clips that are later re-joined in the computer. Somewhere it was discussed that when combining those clips there can be a small audio drop out. In that discussion a solution was offered.

If tried looking at threads where memory says it might be and using the search function. So far, no luck.

Can you help me remember where it was discussed?

Thanks.

Bill
post #2 of 4
http://www.avsforum.com/t/863827/avchd-join-files
post #3 of 4
Thread Starter 
Thanks. That thread goes a long ways back. The discussion I'm looking for was in the last month or two. Maybe three. Someone was recording sermons, speeches, lectures or something. Their NLE would skip a half second or so of audio when they combined the 4GB / 20 minute clips created by their camra. A solution or workaround was found.

The reason I'm looking (and please don't laugh Ungermann) is that on another forum devoted to Premier Elements a participant is having trouble with the same issue using footage from an FZ200. Before I suggest he try other software (Vegas?) I wanted to find the discussion that took place here.

Bill
post #4 of 4
Vegas used to have the same issue. My current version is 11 and I haven't tried joining segments in Vegas for a long time. Current Vegas version is 12. So I don't know whether they have fixed the issue.

The link I gave you points to blog post with explanation of how to use the tools. I do not recall any newer threads that provided more/better info on the subject. I just use tsMuxer and if one hour in the audio drifts apart a bit, I just fix it in Vegas on the timeline by moving it a bit. It is easier for me than using a bunch of tools.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Camcorders
AVS › AVS Forum › Other Areas of Interest › Camcorders › I can't find the thread about the audio glitches when combining 4GB sections from long shoots