or Connect
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › First HTPC - colors are hideous
New Posts  All Forums:Forum Nav:

First HTPC - colors are hideous

post #1 of 8
Thread Starter 
I just built my haswell i5 asrock z87 htpc and the colors are weird.
I use the aeon mq4 and there are these pixelated diagnol lines everywhere.
I dont know how to remove them.
Are the colors different/bad on a HTPC. I didnt think they were bad with my popcorn hour but sometimes the colors look awful with the htpc.
Is that normal or am I missing something ?
Please Help!!!
post #2 of 8
Quote:
Originally Posted by donysious View Post

I just built my haswell i5 asrock z87 htpc and the colors are weird.
I use the aeon mq4 and there are these pixelated diagnol lines everywhere.
I dont know how to remove them.
Are the colors different/bad on a HTPC. I didnt think they were bad with my popcorn hour but sometimes the colors look awful with the htpc.
Is that normal or am I missing something ?
Please Help!!!

Turn off DXVA in XBMC.
post #3 of 8
Or add a AMD GPU eek.gif

XBMC DXVA support with Intel CPU is broken. It never worked right. You can usually disable it and Intel will do just fine without it.

AMD based GPU's don't seem to have the same trouble.
post #4 of 8
Thread Starter 
I turned off DXVA. The lines are still there. I solved the color issues by recaliberation the color wheel intex on my projector.

This is how it looks.
I cant explain it but it come in front of the text. So i know its not just the background. It is there even on my dell monitor. So I know it isnt the projector/AVR.

Thank you for the replies guys.
post #5 of 8
I believe one avs user posted a similar problem and solution by using win 8 drivers with Haswell. I believe that xbmc has some sort of bug with Haswell but this is resolved with the Windows 8 Intel drivers.
post #6 of 8
Thread Starter 
I am running windows 8. I downloaded the latest win 8 intel drivers and updated them.
Nothing has changed. The lines are still there. Any other suggestions ?
Thank you for the guides.
post #7 of 8
Thread Starter 
I have found something here::

https://communities.intel.com/thread/38686?start=30&tstart=0

Will let everyone know if it works.

Intel has acknowledged the issue and will be fixed in the next driver released. So can wait for it or use the beta drivers in the thread.

Downloading the drivers. Lets see.
post #8 of 8
Thread Starter 
Yup. The beta drivers solved the problems. But created a few of their own.
No fanart, some videos that were problem free started acting up. So rolling back now. Hope they fix it with the next update.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Home Theater Computers
AVS › AVS Forum › Video Components › Home Theater Computers › First HTPC - colors are hideous