or Connect
AVS › AVS Forum › Other Areas of Interest › Camcorders › Question on Panasonic AG-AC90 for anyone that can help with AV cable question.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Question on Panasonic AG-AC90 for anyone that can help with AV cable question.

post #1 of 5
Thread Starter 
I have just purchased the Panasonic AG-AC90 and have a question I need answered. It has to deal with the AV cable that comes with the camera. When I plug in the AV to the AV section in the camera it won't put out a signal to be able to stream something from the camera. The only way I can stream anything is to use the HDMI part of the camera. Is there some setting I am missing as to why it won't stream out from the AV plug when I am recording? Thanks.
post #2 of 5
I've actually never used composite on my AC90 until you mentioned something. I just took it out of the bag and tried it out and it works without messing any of the camera's settings. Is the plug fully hooked up to the camcorder? Same with the TV, is the plugs fully hooked up to it? I'd basically try to make sure nothing is loose. Also, I'd check the input setting on the TV. It wont work if it's on the HDMI setting. It needs to be on a setting that says something like video, composite or component. Try checking every input mode on the TV until you reach all of them. One of them could be it. You never know if any of these will solve your problem. If you still can't get it to work then eighter something could be broken inside the camera or the wire could be broken.
Edited by Paulo Teixeira - 9/14/13 at 12:20am
post #3 of 5
Thread Starter 
Okay, we may have a problem here. I am not trying to play it to a TV. I am trying to record a football game or a volleyball game so the setting is not on player it is on the record settings. Have you tried it going into a tv where you are recording at the same time. We were going to use it for streaming. So my basic setup is this.
Panasonic 90 with AV cables hooked into the 90. It is hooked up to an Elgato capture device which has USB on it that is hooked into a laptop with software to stream. We are streaming events with this and want to use the AV output instead of HDMI to do this. The reason is because it is not an HD stream so that is a waste and I have to use a down converter anyway to stream. Does this make more sense.
post #4 of 5
Yes it works when I hit record as well. Have you tried making sure you have the proper settings on the Elgato capture unit? You can try hooking up something else to it such as a VCR or another camcorder to see if the problem is the same. Also, I'd try hooking the AC90 to a TV through composite just to see if the output in the camcorder is fully working.

Things actually used to be much easier for people when it was common for camcorders to have a fire-wire output. You'd think the more expensive camcorders of today would still have it.
post #5 of 5
Thread Starter 
I found the setting. I was just being stupid. I just missed it somehow. It is now on the proper settings. Thanks for your help.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Camcorders
AVS › AVS Forum › Other Areas of Interest › Camcorders › Question on Panasonic AG-AC90 for anyone that can help with AV cable question.