or Connect
AVS › AVS Forum › Audio › CD Players & Dedicated Music Transports › Sony PS-X6 Problems! Please help!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Sony PS-X6 Problems! Please help!

post #1 of 4
Thread Starter 

     We have a Sony PS-X6 that sat unused for about 10 years and the we got into vinyl again and started to use it again a month ago. 10 years ago it was working perfectly, when we brought it out to test it again, there was a sound inside that sounds like gears grinding and the record player does not play at a constant speed on 33rpm. (sometimes it does, but most of the time it does not) 
     When playing 45s though it normally plays at the correct speed. (yet sometimes it does not). 
     When opened up this video is what we saw. http://www.youtube.com/watch?v=wUT7W25i-2Q

 

     Please help, would love to get this thing back in working order! Thanks a lot! 

post #2 of 4
Good video there of the problems. My first thought was that the oil/grease has gummed up in one or more of the gears -- but that's really little more than a guess. You'd get more feedback on this over at www.vinylengine.com.
post #3 of 4
Thread Starter 

Thanks for your help! It looks like I will research, then rip it apart grease it up and put it back together! :)

post #4 of 4
I saw your post over at Vinyl Engine after I posted the above. Looks like you got pretty much the same suggestion over there, albeit much more verbose than my brief response. smile.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
AVS › AVS Forum › Audio › CD Players & Dedicated Music Transports › Sony PS-X6 Problems! Please help!