or Connect
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Cleveland, OH - TWC
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Cleveland, OH - TWC - Page 770

post #23071 of 23446
The latest update totally boned up my SA8300 box. Almost unusable. Misses recordings or gets partials with lots of dropouts.
And yes they are raising our rates again.
post #23072 of 23446
Quote:
Originally Posted by hookbill View Post

Well, at least part of my house had a failure. It appears that on my set in the birds room where there are no boxes and TV is hooked up directly to the cable the message went off without a hitch, however my set where the TiVo is hooked up to the big screen got nothing but a grey screen. No message or sound, not even Lady Gaga.

I happened to be on CNNHD when the test occurred, which meant I was on an SDV channel. When the test concluded and programming resumed I heard the tone the my DVR makes when you are searching for something and it finds it. That was sort of odd.

So I'm kind of wondering how other boxes and DVR's did. Was anyone around that had a box or a DVR and what was your experience?

I think it's almost funny that as many years that we've had this, going back to when it was the Emergency Broadcast System this is the first time anyone tried to use it on a national level.


I got home after 11pm last night, took a shower and went to bed. My bedroom TV was stuck on channel 8. I rebooted, pulled plug, and went to bed so I'm not sure if its back or not. There was some emergengy banner moving around the screen when I first turned it on. I could turn the box on and off but notheing else would work.

Ray
post #23073 of 23446
Quote:
Originally Posted by hookbill View Post

So I'm kind of wondering how other boxes and DVR's did. Was anyone around that had a box or a DVR and what was your experience?

I think it's almost funny that as many years that we've had this, going back to when it was the Emergency Broadcast System this is the first time anyone tried to use it on a national level.

The 8300 HD box on Time Warner was on HD channel 1005. When the test started the box automatically switched to channel 100 and stayed there.
post #23074 of 23446
Quote:
Originally Posted by WilliamR View Post

They came out and replaced his dish with a larger dark grey version. Then they have been out twice since with a large ladder on the side of his house.

My parents had satellite last year and the tech had to come out monthly, they always lost picture quality and it was always blamed on rain. We get some serious storms around here. Not sure if the location wasn't idea (picked up the wind) but they got so frustrated they took it out and switched back.

Makes me nervous, I can't take off work that often to wait for a tech to come out but my cable performance makes me want to smash something, I'm getting sooo fed up with this crap.

I lived in Northern Kentucky near Cincinnati when I had Direct TV and I think that the severe weather we had down there happens more frequently. At the time I didn't have HD, and I had a real sweet set up. I complained that I couldn't get OTA channels with an antenna and they didn't do locals. So they gave me feeds from New York and Los Angeles.

When they got around to giving us the locals they let me keep my other feeds. So while I didn't have the NFL package I did get Jets, Giants, Bengals and Raiders. Sometimes in L.A. they would show either St. Louis (Rams) or San Diego.

Saturday the Ohio State game was on Big 10. It was my birthday so I went to a local establishment and they had a channel unavailable message on all 3 Big 10 channels. Customers were walking out the door left and right, it was a shame.

When I got home I noticed my tuner adapter had the 8 blink thing which means it was in brick mode. 2 days prior to that I had the same thing happen with my other tuner adapter (used with TiVo's) and I called Cable Card Support. They use to work with me and send me a hit and that would fix it. Not anymore. They say they only have 2 people working that desk and we are not suppose to call directly. I know that but I had tried calling TW and I was on hold 20 minutes.

So the guy at Cable Card Support said "the issue regarding the brick mode has been fixed. If you can't get the light to stop flashing then we will have to set up a truck roll." He also said, "I'm looking at your tuner adapter and it looks connected to me. You are probably only seeing 6 blinks and a pause."

I was pretty p.o'd at that time so I asked the jerk if he thought I couldn't count and hung up.

TWC has a lot of issues, that's why I say if I could I'd go to satellite in a heartbeat.

I finally sent an email to my contact and once again she fixed it for me. Ridiculous.
post #23075 of 23446
Quote:
Originally Posted by Gary16 View Post

The 8300 HD box on Time Warner was on HD channel 1005. When the test started the box automatically switched to channel 100 and stayed there.

I'd say that was a #fail. What if you were recording? I would have had 30 seconds of dead air, that's all.

And I'll bet they aren't even aware of how it worked on TiVo's anyway.
post #23076 of 23446
Oh, and to continue with my rant about cable card support when this guy gave me his sob story about only 2 people working that desk nationally (that's true) I said well, if you're that busy how come you picked up on the first ring? He acted like I didn't say anything and kept talking, and I said "look, I pushed the button for a call back about your experience so why don't you cut the crap and lets get this fixed." He changed his attitude but still wouldn't send me out a hit.
post #23077 of 23446
Quote:
Originally Posted by hookbill View Post

I happened to be on CNNHD when the test occurred, which meant I was on an SDV channel. When the test concluded and programming resumed I heard the tone the my DVR makes when you are searching for something and it finds it. That was sort of odd.

That's because the STB gets a force-tune command to go to the EAS channel for the alert. When the event is over, your STB goes back to the channel it was viewing previously. This is completely different from the way that analog cable-ready alerts work.

The goal of EAS testing isn't to show the public how well it works; the purpose is to identify the gaps and correct them for the next time. This was the first time in my recollection that a national test was attempted. The results were interesting and enlightening.
post #23078 of 23446
Quote:
Originally Posted by Cathode Kid View Post


The goal of EAS testing isn't to show the public how well it works; the purpose is to identify the gaps and correct them for the next time. This was the first time in my recollection that a national test was attempted. The results were interesting and enlightening.

That's what I said, it was the first time they ever tried it nationally. What I find interesting is considering how long this system (EAS) and it's prior version (EBS) have been around since I was a child, well over 50 years that this was the first test. Now granted EBS was for analog television and radio. Communications are much more complicated today but the idea of no one testing it on a national level prior to this is pretty astounding.

Since this was the first test I'm not surprised that it didn't work that well. It will be interesting to see when they try it again.
post #23079 of 23446
I'm having trouble with my wonderful?? TM DVR recording Bruce Drennan on STO. I've tried 21, 308, and 1308. It shows it's recording, but it's blank when I try to play it. I also get a message that recording is not allowed??? Anyone else having problems?
post #23080 of 23446
Quote:
Originally Posted by scnrfrq View Post

I'm having trouble with my wonderful?? TM DVR recording Bruce Drennan on STO. I've tried 21, 308, and 1308. It shows it's recording, but it's blank when I try to play it. I also get a message that recording is not allowed??? Anyone else having problems?

I have a couple of minutes so I went there to 1308 and pressed record on my TiVo. It started recording. Went to my now playing list a minute later, pressed play and it was recording just fine.

Edit: I did not insert the link to tivo. It must be built into the software of the forum now.

And now it's gone! How strange.
post #23081 of 23446
I keep getting an issue where when I switch back to the cable input on my TV (from being on another input), I can only see the last channel the cable box was on. Whatever channel I turn it to I get no picture or sound, but I do get the name of the show, the channel number, the description, etc. Guide works, list works, etc. but no picture or sound regardless of the channel. I turn it off and on, same thing, I have to unplug it. Happens often.
post #23082 of 23446
Quote:
Originally Posted by WilliamR View Post

I keep getting an issue where when I switch back to the cable input on my TV (from being on another input), I can only see the last channel the cable box was on. Whatever channel I turn it to I get no picture or sound, but I do get the name of the show, the channel number, the description, etc. Guide works, list works, etc. but no picture or sound regardless of the channel. I turn it off and on, same thing, I have to unplug it. Happens often.

Are you using the HDMI connections for the TV inputs? If so you may have an HDMI handshake issue with the TV or cable box. Next time it happens try recycling the TV if you are using the HDMI connections and see it that straightens it out. If not it looks like its time to swap out the box.

Ray
post #23083 of 23446
I think he is having the issue I have had with my 8300 ever since the last software update about a month ago. The only solution I have found is to power cycle the cable box.
post #23084 of 23446
HDMI is evil. In theory, it could be a good thing, but I have not yet found an implementation that doesn't have some sort of problem.

I find it very funny that "reboot your TV" is an acceptable remedy. Haven't we gotten past the days of Windows 1001 BC when you had to reboot your PC after changing the desktop background color?

Although short in days, this has been a long week. Sorry about the rant.
post #23085 of 23446
Quote:
Originally Posted by mnowlin View Post

HDMI is evil. In theory, it could be a good thing, but I have not yet found an implementation that doesn't have some sort of problem.

I find it very funny that "reboot your TV" is an acceptable remedy. Haven't we gotten past the days of Windows 1001 BC when you had to reboot your PC after changing the desktop background color?

Although short in days, this has been a long week. Sorry about the rant.

HDMI is evil? Well, maybe when you use the crap that TWC gives you. Get a quality DVR or even a PC and you won't have that issue.

Back in the days when I used the SA8300 I used HDMI and to the best of my knowledge that was not responsible for it's failure to simply record programs. I even tried component cable and I still had the same issue.

Now their regular digital boxes, they worked just fine. I believe HDMI was available on that as well.

There is nothing wrong about HDMI. Beat the hell out of DVI and component IMHO.
post #23086 of 23446
So I could keep TW if I want, and then just purchase a Tivo, correct? Or am I missing something?
post #23087 of 23446
Quote:
Originally Posted by WilliamR View Post

So I could keep TW if I want, and then just purchase a Tivo, correct? Or am I missing something?

Well, it's not quite that simple. First, TiVo requires a cable card. That would be $5.00 more a month. Then you have to pay for TiVo service, which can run $20.00 a month. However you might be able to purchase lifetime service, that means you would pay around $200.00 and your TiVo service would be paid.

I said "might" be able to. Usually the best way to do this is to purchase a TiVo from TiVo. When you are talking to them tell them that either you get the lifetime service or you're not buying.

The other thing about TiVo is you will need a tuner adapter. The good news about that is it's free. You have to go to their website to order one.

Now the downside of it is that you cannot get pay per view or on demand. TiVo however does give you access to the internet to things like Amazon and Netflix for streaming. Also TiVo has access for You Tube and Pandora.

If you are a big DVR user like I am and you don't mind not having on demand then you might be right for a TiVo. There are other DVR's out there as well but I really don't know anything about them I just know that TiVo's picture quality and reliability far exceed my experiences with the SA 8300.

There are other advantage as well like wish list. TiVo will look for a program, movie, actor, director...whatever you may want. If you like concerts you can set it up for that. Very versatile.

I should also mention that TWC does have their "Whole Home" DVR. I don't know anything about that other then you can use one DVR to play on multiple sets and record up to 4 programs at a time.
post #23088 of 23446
My wife DVR's Young and The Restless/Bold And the Beautiful every weekday from 12:30-2..A Green Icon shows up on the list of recordings beside these shows on the SA 8300HDC..We're wondering what it means.
post #23089 of 23446
Quote:
Originally Posted by hookbill View Post

TWC has once again increased the price for their services. This time it has come in the form of HBO going from $12 to $14.oo and then they have rolled several of my services into a packadge. Bottom line, my cable bill went up over 8.00.

Something to think about. They said to me that you were informed of this on your last statement, but the wording wasn't cleara all.

So ceck you bills TWC people. Tells us about your price increase.

Up $15.00 since last month. No premium channels, just Digital Cable, HD DVR, and Internet.
post #23090 of 23446
Just came back to Time Warner after a long absence and was pleasantly surprised by the very good customer service I got (left partly because I was fed up with it!) Installation went quickly with the longer part waiting for the Cablecards to be properly set up. Great job by the installer to deal with all of it. Called today to make changes and spoke to a VERY pleasant CSR.

Here's the problem: I added the variety pack (I missed this on my original order). At this point, the stations aren't coming in yet. Should I assume that I need to call again? I'm using TiVo with cablecards and tuning adapters. I'm getting the other channels with no problem, so it's the new channels for sure that are missing.
post #23091 of 23446
Moot point! Channels are now showing up...
post #23092 of 23446
Quote:
Originally Posted by jwt0001 View Post

Moot point! Channels are now showing up...

Good. That shouldn't have been an issue.

I'm surprised that you didn't have to jump hoops to get a tuning adapter. Last person I saw had all kinds of issues.
post #23093 of 23446
Only have one so far, even though I ordered 2. I will give it a day or so before I start pushing.
post #23094 of 23446
I can't complain when my bill comes in the next month $25.00 less then the previous month. And I'm not going to call for an explanation but here's what I saw this month.

For some reason TWC gave me a $9.95 credit on turbo road runner last month. I wasn't billed twice so I don't know why they did that but I'll take it. This month turbo road runner was on the bill but the charge was 0.00. Lower taxes and fees and I'm paying $25.00 less this month then last month.

Go figure. If anyone else sees a drop similar let me know.
post #23095 of 23446
Finally have my 2nd tuning adapter and all is good.
post #23096 of 23446
We had a update last night in the Elyria area, now I have channels not coming in, "try again later" and freezing.
I have call it in to Time Warner.
post #23097 of 23446
Same thing with my DVR in North Ridgeville. The firmware update that was pushed out this morning is a mess!
post #23098 of 23446
Got the update in Amherst too. No problems so far.... What are the changes, as I don't notice anything different?
post #23099 of 23446
Hook or any other cable card subscribers:

Can a TiVo user subscribe to a sports package like MLB or nba?

Thanks!
post #23100 of 23446
Yes, absolutely. Just make sure that when they set up the billing its to your cable card (s) not the tuner adapter. That caused me a lot of headaches this year. Previous years it was never a problem.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Local HDTV Info and Reception
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Cleveland, OH - TWC