or Connect
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Houston, TX - Comcast / DBS
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Houston, TX - Comcast / DBS - Page 325

post #9721 of 9937
I got the update on my RNG200N box, but online DVR management and changing channels with the TV app still do not work. Big surprise. rolleyes.gif The TV app can at least see my DVR now, but it can't control it.
Edited by jasnmb - 12/12/12 at 6:15pm
post #9722 of 9937
Quote:
Originally Posted by jasnmb View Post

I got the update on my RNG200N box, but online DVR management and changing channels with the TV app still do not work. Big surprise. rolleyes.gif The TV app can at least see my DVR now, but it can't control it.

Same here - I will give it until the end of the week.
post #9723 of 9937
Quote:
Originally Posted by mateo222 View Post

Same here - I will give it until the end of the week.
Until you do what?
post #9724 of 9937
Quote:
Originally Posted by mateo222 View Post

Same here - I will give it until the end of the week.

Yeah, the DVR Manager site still says it's not available for my zip code. Also, the http://xfinitytv.comcast.net/mytv/cable-boxes page for my account says "TV Control is not activated for this account", which gives me the impression that we're just waiting for the Houston tech monkeys to flip the on switch. I'm not saying it's as easy as that, but that's what it looks like from our perspective.
post #9725 of 9937
Wait another week...

Maybe head to the Comcast office with torches and pitchforks...

Actually I will likely start resetting the box or calling Comcast to see if it should be active yet.
post #9726 of 9937
Quote:
Originally Posted by jasnmb View Post

Yeah, the DVR Manager site still says it's not available for my zip code. Also, the http://xfinitytv.comcast.net/mytv/cable-boxes page for my account says "TV Control is not activated for this account", which gives me the impression that we're just waiting for the Houston tech monkeys to flip the on switch. I'm not saying it's as easy as that, but that's what it looks like from our perspective.

Interesting - my DVR is showing up on that site and on the mobile app, however, I can't control anything yet.
post #9727 of 9937
Quote:
Originally Posted by jasnmb View Post

Yeah, the DVR Manager site still says it's not available for my zip code. Also, the http://xfinitytv.comcast.net/mytv/cable-boxes page for my account says "TV Control is not activated for this account", which gives me the impression that we're just waiting for the Houston tech monkeys to flip the on switch. I'm not saying it's as easy as that, but that's what it looks like from our perspective.

Just saw this

DVR Manager is available in your area. However, we are
unable to detect a compatible DVR in your household.
post #9728 of 9937
Quote:
Originally Posted by jasnmb View Post

I got the update on my RNG200N box, but online DVR management and changing channels with the TV app still do not work. Big surprise. rolleyes.gif The TV app can at least see my DVR now, but it can't control it.

For what it's worth I unplugged my RNG200 for 15 minutes or so and then let it load back up (showed the new guide download - even though it already had it) and then I waited about another 15 minutes and now it is synching with the site!

Looks like it will be working shortly.
post #9729 of 9937
Quote:
Originally Posted by jasnmb View Post

Yeah, the DVR Manager site still says it's not available for my zip code. Also, the http://xfinitytv.comcast.net/mytv/cable-boxes page for my account says "TV Control is not activated for this account", which gives me the impression that we're just waiting for the Houston tech monkeys to flip the on switch. I'm not saying it's as easy as that, but that's what it looks like from our perspective.
I found the web page that let me activate my dvr but I still haven't been able to control it with the iPhone app.

I find that web site now shows the two RNG200 DVR's I have but it won't "show name on TV".
Edited by RobertWy - 12/15/12 at 7:18am
post #9730 of 9937
The Xfinity app now lets me schedule recordings on my DVR, but I still can't change channels using the app. Not that I have any interest in that anyway.
post #9731 of 9937
Quote:
Originally Posted by cuzzin View Post

The Xfinity app now lets me schedule recordings on my DVR, but I still can't change channels using the app. Not that I have any interest in that anyway.

Same - I wish there was some kind of confirmation on the app to ensure that your command was successful. Oh well I will take what I can get... I know you can check scheduled recordings 15-30 minutes after but that is something else to remember.
post #9732 of 9937
4:3 are you serious?? Now we will wait another 10 years for the X1 guide to roll out. Does Comcast know what year it is?
post #9733 of 9937
Quote:
Originally Posted by truelegend55 View Post

4:3 are you serious?? Now we will wait another 10 years for the X1 guide to roll out. Does Comcast know what year it is?
Amen!!!
post #9734 of 9937
I can schedule and delete recordings via the Xfinity App on my 8300HD. I thought it wasn't supposed to be compatible with this STB?
Change channel doesn't work.
post #9735 of 9937
Man CBS (611) has been the pits lately with macroblocking. Anyone tested with antenna to see if it is just typical KHOU over-compression from sub channels or Comcast?
post #9736 of 9937
I'm able to change channels with the app now. Originally I tried turning on TV control at http://xfinitytv.comcast.net/rh, and then powercycling my dvr ans reistalling the app, but that didn't work.

So Comcast support eventually reset my password and logged into my account from their iPad, and it started working. Not sure how that fixed it but it did.
Edited by jasnmb - 12/22/12 at 11:17am
post #9737 of 9937
Did anybody else have--

During the Texans/Bengals game-- some compression artifacts during regular play activity; especially noticeable when fast forwarding thru non-play activity (crowds, between downs, etc.). None for commercials (real time or FF).
During the A&M/Okla game-- no compression artifacts.

Thanx
post #9738 of 9937
Pressing the record button twice no longer brings up a series recording option on both of my DVRs. Was this disabled or updated somehow???
post #9739 of 9937
Ceton tuner, Ch 605, no audio. For some reason in the past 2 weeks, either Comcast or The CW started broadcasting the audio for this channel on the secondary audio channel, rather than the default. I can change to the secondary audio manually, but it doesn't stick, have to change every time I want to watch a recording or live TV. Anyone else see this? Seems the cable boxes are oblivious to this "feature".
post #9740 of 9937
I have the same issue with 605, and have had a case open on it for a week now. They were supposed to call me today by noon, 10 minutes to go and still no call. 605 also has a hard time even locking in when I change to it. Normally wouldn't care but there is one show my wife watches each week on that channel.
post #9741 of 9937
I had an error also when going into the stand alone diagnostics and trying to manually set that channel to verify authorization. Don't remember what it was. Can you try to set the channel manually (not in the web interface, the stand-alone diags) and see if it kicks off an error, and I will do that tonight and report back the error.

Who do you have a ticket open with - Ceton? Funny I found another forum where someone had same issue.
http://www.avsforum.com/t/1336614/latest-ceton-infinitv-4-info-thread/4050
post #9742 of 9937
I have a ticket open with Comcast. I guess the combo of few people using WMC vs fewer people watch the CW, they claim no one else is reporting any issues.

If I look at the audio stream info on that channel this is what I see:
Audio 1 = English: Music and Effects
Audio 2 = English: Content Default

The actual channel audio is on 1, but WMC wants to use 2 based on the type info.

In the diagnostic tool, in the CableCARD screen I get 'Tuning Channel 605... Success' right away.
post #9743 of 9937
Quote:
Originally Posted by mmatheny View Post

Seems the cable boxes are oblivious to this "feature".

My guess is that the cable boxes are just 'dumb' and defaulting to audio track 1 regardless. WMC is trying to be smart and getting tripped up in the process due to incorrect labeling of the streams.
post #9744 of 9937
Quote:
Originally Posted by mmatheny View Post

Ceton tuner, Ch 605, no audio. For some reason in the past 2 weeks, either Comcast or The CW started broadcasting the audio for this channel on the secondary audio channel, rather than the default. I can change to the secondary audio manually, but it doesn't stick, have to change every time I want to watch a recording or live TV. Anyone else see this? Seems the cable boxes are oblivious to this "feature".

There was a similiar situation with one of the brodcast channels in Houston (I can not remember which one) in the early days of ATSC transmission. In that case Media Center defaulted to the Spanish track rather than the English track. I seem to remember that it turned out that Media Center just uses the first audio track and that station had Spanish as track 1.

Anyway, I do not think it is a Comcast issue and suggest everyone contact the station and have them fix it. That is what was nessary it the case I mentioned.

As a side note my TiVos and ATSC antenna feed find the English track properly. It is just Media Center that has the issue.
post #9745 of 9937
homerun prime has the same issue. It is a issue with the CW station. too bad "Bob" is no longer working at that station( at KUHT now i believe);he would have fixed this issue asap.
post #9746 of 9937
I recently replaced my 2 SA8300HD boxes and just realized the caller ID option but it didn't work when I tried it last night. Does anyone know whether the ITV (Caller ID) feature is activated via the RNG200N boxes?
post #9747 of 9937
In shift, Comcast now bills for once-free digital adapters:

http://articles.philly.com/2013-02-01/news/36661831_1_adapters-snl-kagan-tv-channels

This is espcially bad because it applies to the cheap SD versions of the DTA's that were deployed and are pretty much useless on HDTV's. The article does mention that they are looking to roll out HD versions of these DTAs but didn't say when.
post #9748 of 9937
^^
That's not all fee-wise. When I added my TIVO cablecard, the cost jumped up to $9.50 for the cablecard. Apparently the codes to charge $2.50 no longer exist in their system (the service rep was as perplexed as I was). If any of you are able to ADD a cablecard for less than $9.50, please tell me your secret. Luckily, my other 2 in tv's are still on the old codes.
post #9749 of 9937
Quote:
Originally Posted by Paw Paw View Post

There was a similiar situation with one of the brodcast channels in Houston (I can not remember which one) in the early days of ATSC transmission. In that case Media Center defaulted to the Spanish track rather than the English track. I seem to remember that it turned out that Media Center just uses the first audio track and that station had Spanish as track 1.

Anyway, I do not think it is a Comcast issue and suggest everyone contact the station and have them fix it. That is what was nessary it the case I mentioned.

As a side note my TiVos and ATSC antenna feed find the English track properly. It is just Media Center that has the issue.

Ceton had me send up a sample recording and I also a stream from the tuner I captured with WireShark. They have a person in contact with Comcast.
post #9750 of 9937
Quote:
Originally Posted by mmatheny View Post

Ceton had me send up a sample recording and I also a stream from the tuner I captured with WireShark. They have a person in contact with Comcast.

I've also been in contact with Ceton. When trying to watch channel 605 on extenders, it actually gives a black screen along with no audio. I didn't find out till today when trying to watch it on the PC itself, that I could actually get video. When trying to change the language it will actually give me video on the extenders (along with the audio of course). I hope we can get this fixed on Comcasts or CW's end!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Local HDTV Info and Reception
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Houston, TX - Comcast / DBS