or Connect
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Detroit, MI - HDTV
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Detroit, MI - HDTV - Page 8

post #211 of 11755
Quote:


Originally posted by Renagade
Yes, they have to offer the cable card.

Theirs a thread in hear somewhere all about it.

No, they don't have to have them. WOW falls into the small cable company category and can get around those requirements that the large comapnies have to abide by.
post #212 of 11755
Quote:


Originally posted by igme
I will just wait for when SBC starts offerring TV services via their Upgraded LightSpeed (FTTP - Fibre to the Premises Project).. Set Top boxes will reportedly incorporate both COmponent, DVI and HDMI connections to TVs.

SBC isn't doing a FTTH system. They are doing a FTTN(fiber to the node) system. It will be the same copper that runs to your house. THey are basically installing more DSLAMs so that they are within 5000 feet of every house so that they can do ADSL2. It is going to be a joke.
post #213 of 11755
Anyone else experiencing the Lions game on FOX, channel 2, yet NOT in HD on 2.1????
post #214 of 11755
It's just a blank screen...there was a Fox logo earlier...
post #215 of 11755
It's on now, but in SD....I think WJBK is having problems with their HD feed today, because the pre-game of the Vikings-Seahawks game was in SD..
post #216 of 11755
Thread Starter 
At the start of the games today, 2-1 was not in HD; it was upconverted analog. Then it went to HD, but it appears to have been the raw feed from Fox, for there were no local commercial breaks. Now I see that they've gone back to analog upconvert for the Lions.

Sounds like WJBK is having technical difficulties today.
post #217 of 11755
did anyone call wjbk to see whats going on?
post #218 of 11755
Actually, it is now in true HD...better late then never!
post #219 of 11755
I think this is the first time I've seen the Lions in an outdoor game under the lights in HD...It looks stunning!!!
post #220 of 11755
whew.........i was stressing...
post #221 of 11755
I spoke with WJBK-DT, they are having technical problems. It's up in HD now, hopefully they will make it to the end of the game in HD.
post #222 of 11755
I did some more testing today with my 2 receivers for the channel 7 problem and I have determined that it is ONLY happening on my HDTivo. My other hd receiver is unaffected. So the next question is what the heck has happened that would only create problems on a certain receiver. As of right now, my HDTivo is useless for anything on ABC. I like tbb1226's theory but what can we do to get it fixed???
post #223 of 11755
Quote:


Originally posted by Ken H
I spoke with WJBK-DT, they are having technical problems. It's up in HD now, hopefully they will make it to the end of the game in HD.

Ken lives
post #224 of 11755
Quote:


Originally posted by Dawgdaes
Ken lives

Sort of.....
post #225 of 11755
TIVO ONLY???

Is this a TiVo only issue?
post #226 of 11755
Quote:


Originally posted by Gcawad
TIVO ONLY???

Is this a TiVo only issue?

Not Tivo only. Is happening with my 6412 box with Comcast.
post #227 of 11755
Quote:


Originally posted by Ken H
Sort of.....

Ken,

Where have you been hiding?? We need the Magic 8-Ball!!
post #228 of 11755
I'm experiencing the exact issues that previous posters mentioned concerning audio/video stuttering. I too have the HD TiVo. I'm kind of relieved to know that I'm not the only person having problems (misery loves company.) I had not been having these problems prior to Thanksgiving or so. Programs that have been affected that I've viewed are Lost, ER, Desperate Housewives, and Joey to name a few. I've never seen it happen on UPN however. Enterprise is flawless in this respect. I have had some aspect ratio problems with that show occasionally. I'm really curious to find out if this is a TiVo only problem.
post #229 of 11755
Watching Desperate Housewives and Boston Legal last night (12/12) I did not experience any audio dropouts on my Sony HD-300 OTA. Thought I would post this as a point of reference for any Tivoers that did.
post #230 of 11755
I just did my own test. I watched 5 minutes on ABC OTA using the internal HD Receiver on my Sony; meanwhile I had the Tivo Paused on ABC. No dropouts with the Sony however I had two dropouts with the TiVo while watching the same clip.
post #231 of 11755
I didn't have any dropouts during desperate housewives or boston legal either last night. Moto 6412 thru comcast.
post #232 of 11755
Quote:


Originally posted by Gcawad
I just did my own test. I watched 5 minutes on ABC OTA using the internal HD Receiver on my Sony; meanwhile I had the Tivo Paused on ABC. No dropouts with the Sony however I had two dropouts with the TiVo while watching the same clip.

Yep, that's how I was doing it also.
post #233 of 11755
Using HDTivo, I had the now familiar drops on both Housewives and Boston Legal. There were long stretches were everything was fine, but then some really rough patches -- especially near the end of Housewives, and in Legal when Denny Crain was questioning the scientist on the stand.

So, is there anything we HDTivo users can do about this? Will anyone at ABC believe us? Fortunatley, I've begun recording all ABC stuff on my regular Tivos, but then it's not in HD

All other OTA stations are fine.

(Edit for typos)
post #234 of 11755
It looks like us HD Tivo owners are in real trouble.
There is a thread regarding stuttering over in the Tivo forum click here The problem starts out the same but was more serous. I wonder if this Tivo software update is having a problem with Detroit's ABC for some reason. It all seems to have started about the same time.
post #235 of 11755
Quote:


Originally posted by Gcawad
It looks like us HD Tivo owners are in real trouble.
There is a thread regarding stuttering over in the Tivo forum click here The problem starts out the same but was more serous. I wonder if this Tivo software update is having a problem with Detroit's ABC for some reason. It all seems to have started about the same time.

I've been looking at this threat, but this appears to be a different problem. The stuttering problems reported over there are across all channels (both SAT and OTA). Also, those issues are frequently followed by an unresponsive remote and with DVR crashing. No one here has reported any of those issues while watching local Detroit ABC.

Also, (and more importantly) the OTA ABC problems in Detroit have been seen by other brands of receiver, not just the HDTivos.

My thoughts, for what they're worth (not much )
post #236 of 11755
making news: You are correct. Many users here have reported the Channel 7 problem who are not HD Tivo users. Comcast users and Brighthouse users among them.

I had one conversation with Channel 7 about 10 days ago, where they promised to work on the problem, but have not been able to make contact again. I have, however, left multiple messages explaining the problem, and current changes, as the dropouts seem to improve, only to later return.
post #237 of 11755
The reason I haven't chimed in, is because I've been watching WXYZ-DT with no problems; from 3 different DTV tuners and Comcast.

I don't have an HDTiVo, sorry.
post #238 of 11755
Ken, I'm really surprised you don't have the problem with Comcast. I presume you have a Motorola box. DOes it include a DVR?
post #239 of 11755
Quote:


Originally posted by Ken H
The reason I haven't chimed in, is because I've been watching WXYZ-DT with no problems; from 3 different DTV tuners and Comcast.

I don't have an HDTiVo, sorry.

Amazing. I have two HD-TiVo's and both stutter the same way at the same time. I think this stuttering is by far a TiVo problem and ABC is not going to be able to correct it. JMO
post #240 of 11755
Quote:


Originally posted by Gcawad
Amazing. I have two HD-TiVo's and both stutter the same way at the same time. I think this stuttering is by far a TiVo problem and ABC is not going to be able to correct it. JMO

It's been stated several times that some cable subscribers and at least one Voom user are having the same problem. It is not just a TiVo problem, although it seems to affect all the TiVo units and only some of the cable boxes around here.

As for WXYZ being able to fix it - I think that it's more a matter of whether they are motivated to fix it. As was also stated earlier, this issue just started a few weeks ago. Before then, all the HD-TiVos were receiving channel 7 just fine. As far as I can tell, nothing changed with my TiVo during that timeframe. That says to me that it's fixable, if only they want to fix it.

Ken, I appreciate that you have not experienced the trouble, but if you have any contacts at channel 7, could you please get us in touch with them so we can explain and maybe show them what's going on?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Local HDTV Info and Reception
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Detroit, MI - HDTV