or Connect
AVS › AVS Forum › Display Devices › Plasma Flat Panel Displays › HELP! Panny TH-42PD25 image pushed 1/3rd off-screen!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HELP! Panny TH-42PD25 image pushed 1/3rd off-screen! - Page 5

post #121 of 282
anyone???
post #122 of 282
I have a TH50-PX25 with the same symptoms. Does the jig work for the 50" Panny?
post #123 of 282
Hey Lada,

Did you get the JIG from Panasonic? I tried to get it from their support website, but they don't have it.
post #124 of 282
I do not remember how to get into the serviceman menu, off the top of my head.

If I remember, when I get home I'll pull out the paper that came with the JIG, and let you know what it says.

If you're still interested, reply back, and that will be my reminder to do this.
post #125 of 282
QUick update, as confirmed by Panasonic today. I just ordered the Test Jig from them, $50 + shipping/tax, came out to $63 and change.

The NEW part number is TNPEEPJIGS, this was confirmed by the rep on the phone, i gave him the old number (TNPX25JIGS) and he informed me that the current number is TNPEEPJIGS. Strangely it does NOT come up on the Panasonic Parts website either via part # search or parts for the specific model TV.

Now we'll see if i can fix the TH37PX25.
post #126 of 282
Thanks Crabbon, but I finally got into the service menu. After that with your instructions and help on this thread, 5 minutes later the screen was totally fixed!! Thanks to all!
post #127 of 282
I also got the jig for $50 plus shipping.
Haven't tried it yet; waiting for a few days off. Mostly use digital sources so not a huge problem.
post #128 of 282
Hi all, i just fixed this and all the analog inputs work just fine. Now the problem is that somehow the new firmware let the cable box know that the HDMI port was not HDCP compliant, and now we have to run th e cable box through the component outputs. Anyone know any way around this? I think its stupid not to be able to use the HDMI port that was working FINE before the "fix".
post #129 of 282
Sorry to hear about the HDMI port problems.

I have a Tivo S3 setup with HDMI to my plasma, and didn't have the problem you mentioned.

That's right, you used the new TNPEEPJIGS instead of the TNPX25JIGS. Maybe that firmware update caused what you see.

Something to think about, and I don't know if you could back rev it to the one in the TNPX25JIGS. My guess is that you can, as firmware doesn't know that one is newer or not when you're updating. Just a guess though.

Either way, because of your post, I'm not going to update mine to the newer version, being that mine works just fine as is.

Thanks for the info.
post #130 of 282
Hi, all

Just found out this forum today and spent a few hours to read all. Wow! I was not the only one....

Thank all of you for all the information. Glad to know there is a way to fix.

Papercutninja, have you fixed your HDMI port problem yet? I did find one online store ("partstore" 866-925-PART) who sells TNPEEPJIGS. It is $71.43 pls shipping (free shipping over $75).

Like everyone, I tried to find TNPX25JIGS online, but no success. I will call Panasonic tomorrow and see what happens....
post #131 of 282
Just so you know, I've had great success "lending" out the JIG that I originally used.

Basically, the format goes something like this:

You contact me via PM (Private Message) on this board.

I confirm your issues is one that I believe the JIG will fix.

We agree upon the terms, I send you the JIG, and you return it when done.

Again, this is only if you can't find the JIG and wish to use me as a last resort.
post #132 of 282
I called Panasonic this morning and was told they no longer have TXNPX25JIGS as Papercutninja said. So I went ahead and ordered TNPEEPJIGS for $50 (+shipping, total $63.74) before crabbon's message was posted. As soon as I saw it, I called Panasonic back and try to cancel my order..... no luck. They didn't let me get out of it.

Thanks crabbon for offering me to borrow yours.... I should have waited a little longer to place an order....

Well I will let everyone know how it goes with this new jigs and crabbon, I may have to borrow yours if this does not fix the problem. I just wonder if there is any way not to update HDMI port but all the other.... Any ideas?????
post #133 of 282
As it turns out, the cable box got screwed up somehow. The HDCP "handshake" got all screwy after the firmware was updated. I ended up having to switch out the cable box. I wouldn't worry too much about the firmware fix, as the PX25 series IS HDCP compatible.
post #134 of 282
Thank you Papercutninja for more information. I still haven't gotten the jig yet but now I feel better about trying it. Happy holidays!
post #135 of 282
Hey All:


I have been reading all of the posts on the Panasonic Shift problem. Does anyone know how to do a complete software reset? I want to try this before I order the JIG, and as You all know resetting the TV and unpluggung it does not work. I have only been able to find P/N (TNPEEPJIGS) for $ 73.00 online.


Thank You All for this Awsome Forum:
JFRICH:
post #136 of 282
First let me say thank you to all of you that have posted to this forum. I am the least technical person there is, so the information that you have given has been extremely helpful!

I just recently began having this problem although, I am not sure if mine is exactly the same or not. I have a Panasonic TH-42PX25 42" plasma that experiences the screen shift only when I choose Photo Viewer from the menu options, or when I view DVDs or try to use our Wii. I unplugged all video/audio as well as HDMI connections and performed the manual re-set only to still have the problem.

I was planning on using the TNPEEPJIGS fix like Papercutninja but am concerned about the whole HDCP handshake problem with the cable box. Papercutninja are you using a cable box or a Direct TV or Dish receiver? Do you think that I will experience the same problem as you if I use the fix?

Thanks!
post #137 of 282
Sorry to hijack this thread but nobody answered my original post:
My 3 year old Panny 42PD25 OTA ATSC tuner stopped working a few days ago. I know it is not my antenna since I also have that connected to my E* 622 which tunes in my local channels just fine. When I try to tune the local digital channels on the TV I get nothing, just the number of the channel and a black screen. There is no weak signal message. The NTSC tuner still works.
I do have a 4 year extended warranty from BB so I guess I will have to put it to the test.
Any suggestions? I did do a search for this problem but all I got were QAM tuner problems posts, not OTA tuner.
I have a BB tech coming out Thurs 1/10. If he is clueless would appreciate suggestions.
post #138 of 282
Have you tried unplugging the TV for a few min?
post #139 of 282
Hey All:


I got My JIG today, and I cannot get this to FIX My Plasma! PLEASE HELP if anyone out there has a suggestion please post it. I have tried multiplte times with no luck.


Thanks;
jfrich:
post #140 of 282
Quote:
Originally Posted by caeguy View Post

Have you tried unplugging the TV for a few min?

No I haven't tried this yet. I am extremely paranoid that doing this will do something else bad to my set so I will try it but not before the technician comes next Thurs.
However we are getting a major storm warning here so if my power goes out that will test it.
post #141 of 282
I just received my jig this morning from Panasonic (ordered on 12/27). jfrich, are you still having a problem with TV? Did you order yours online or through Panasonic? My jig came with a note and it says there are 3 ways to update data. Which one did you try????? If you didn't get this note, I will copy it on this forum.

Wish me a luck I am trying it tonight.
post #142 of 282
The Best Buy "technician" came today to fix my nonworking ATSC tuner on my Panny EDTV. Ha, what a joke - the guy was an idiot. He didn't understand what the ATSC tuner was and kept telling me to take my problem up with Dish because I have a 622. Only he kept calling it the cable box. A total moron. Didn't understand that the ATSC tuner on the TV for OTA signals has nothing whatever to do with the fact I also have a Dish dvr. Also he could hardly speak English (he was Asian).
After I called BB back and set up another appt for next week I decided to try unplugging TV from wall (surge protector that is). THIS WORKED!!! My ATSC tuner is now functioning, at least for now.
post #143 of 282
Please post the instructions goodlife, as I only had one method of doing it with my jig.
post #144 of 282
Quote:
Originally Posted by Plasmacat View Post

The Best Buy "technician" came today to fix my nonworking ATSC tuner on my Panny EDTV. Ha, what a joke - the guy was an idiot. He didn't understand what the ATSC tuner was and kept telling me to take my problem up with Dish because I have a 622. Only he kept calling it the cable box. A total moron. Didn't understand that the ATSC tuner on the TV for OTA signals has nothing whatever to do with the fact I also have a Dish dvr. Also he could hardly speak English (he was Asian).
After I called BB back and set up another appt for next week I decided to try unplugging TV from wall (surge protector that is). THIS WORKED!!! My ATSC tuner is now functioning, at least for now.

Great! I found the ATSC tuner to be a bit temperamental.
post #145 of 282
Crabbon, sorry to take for a long time to get back to this site. My house has been under construction (from major water leak) and still have not had a chance to fix my TV.... maybe tonight.....
Here is the instruction included in the package when I got my jig.

EEPROM Copy JIG.

To connect this Jig, remove the plastic cover to access the service section and connect JIG to PA23 connector.

Procedure to copy data:
1. Enter to service mode and display service menu.

2. Select "AREA" dac and then press ACTION button on remote to enter. Press VOL right/left to select one of the following options then press ACTION:
*Select ALL to copy all main EEPROM data
*Select ADJ to copy only adjustment data
*Select FIX to copy only fix data

3. To copy data from main EEPROM to JIG, select "IN->EX" DAC and press ACTION button on remote.

4. To copy data from JIG to main EEPROM, select "EX->IN" DAC and press ACTION button on remote.

Hope it helps. Let me know how it goes.
post #146 of 282
Quote:
Originally Posted by jnelaine View Post

I just wanted to give everyone an update on this problem. I called Panasonic and they had me try to reset the TV (hold down OK and Power on the unit, wait for message and then unplug). As I expected, that didn't fix the problem. So they set up a service call.

When the service company called, they wanted to come and pick up the TV and take it for up to TWO MONTHS!!! There's no way I'm giving up the TV for two months. Maybe I'm crazy, but I thought I heard there was some sort of in-home warranty service with Panasonics. Does that exist?

Does anyone know of a company that does quicker warranty work in the Northern Virginia area?

Thanks,
Jay


My local panny repair center will give you a loaner while they have your tv.
post #147 of 282
I did it last night. TV is fixed!!!!! I will post how I did it later. Hope that will help others.
post #148 of 282
I purchased the TNPEEPJIGS fix from partstore.com ($80 with s/h, arrived in three days). Following the GREAT instructions from both crabbon and doug8867 the problem was fixed in a matter of seconds. THANKS to everyone for their help!!
post #149 of 282
I too have the problematic TH-42PD25. Purchased new in Dec 2004 for $2900 I was not anxious to settle for a crippled tv or lay out over $600 dollars to repair a tv that can be replaced for $1100. My symptoms mirror the ones mentioned above. I did not notice them before because 99% of our viewing are through the HDMI output of a Panasonic VHS/DVD/DVR. The video, component and SD card reader all move the displayed image to the left about 2.5 inches. HDMI displays correctly. I tried the firmware upgrade, service menu adjustment and the hard reset. Nothing worked. I called 800-211-PANA this morning and ordered the TNPEEPJIGS for $50 plus S&H. The operator asked me how I got the part number. I replied "online". Hopefully I will have good news in 7 - 10 days.
post #150 of 282
Elmo2008, I was asked how I got the part number when I called Panasonic too. Some said on this forum that they don't sell that part to consumers. If someone who needs to order it, should do it right now before they change their policy on selling service parts to us. Anyway, I had a company over the weekend so I will post how I did this a little later.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Plasma Flat Panel Displays
AVS › AVS Forum › Display Devices › Plasma Flat Panel Displays › HELP! Panny TH-42PD25 image pushed 1/3rd off-screen!