or Connect
AVS › AVS Forum › Blu-ray & HD DVD › HD DVD Players › HD-A1 Multichannel Help!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HD-A1 Multichannel Help!  

post #1 of 10
Thread Starter 
Last night I tried to hook up my HD-A1 with the 5.1 analogs. I hooked them directly to the Onkyo (TX-SR602) multi-channel in with some monoprice cables.

I tried the test tone option within the HD-A1 and ALL of the speaker tones came out of the center speaker.

Everything works fine with optical but this is my first experience with multichannel.

Are there any options within the A1 I need to change to make this output correctly?


Any ideas????


Thanks!
post #2 of 10
It is well doccumented that the A1's internal test tones do not work.


Your best bet is to find an SD-DVD that has the THX optimizer on it and use those test tones as they work like a champ.
post #3 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by JOHNnDENVER
It is well doccumented that the A1's internal test tones do not work.


Your best bet is to find an SD-DVD that has the THX optimizer on it and use those test tones as they work like a champ.
Excellent, I shall try this tonight.

Thanks for the fast response :cool:
post #4 of 10
Your welcome and it will fix you right up. :)
post #5 of 10
Are you sure the tones are coming out only the center? If you have the receiver set to analog (instead of analog 5.1 multi), they'll come out the front three, but not the surrounds. If it's only coming out the center, something is off.
post #6 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by slider33
Are you sure the tones are coming out only the center? If you have the receiver set to analog (instead of analog 5.1 multi), they'll come out the front three, but not the surrounds. If it's only coming out the center, something is off.
Yup, all the tones came out of the center. It was very strange.
post #7 of 10
Have you updated yoru firmware?
Update firmware, verify proper operation with the THX optimizer.

Hard to imagine there could actually be something wrong with the A1 causing this.

Re-check your 5.1 cables at the AVR, many are confusing and it's easy to not have it hooked up correctly.
post #8 of 10
Quote:
Originally Posted by Rare1
Yup, all the tones came out of the center. It was very strange.
What firmware is the A1? I have only heard the tones at 2.0 firmware, and although they did come out the different speakers, they still weren't right. Maybe before 2.0 they only come out the center?
post #9 of 10
Thread Starter 
2.0 Firmware, I can test the thx optimizer tonight when I get home and post my findings.
post #10 of 10
Thread Starter 
Looks like it is working now. I tried the thx optimizer and all is well.

Thanks for the help.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: HD DVD Players
This thread is locked  
AVS › AVS Forum › Blu-ray & HD DVD › HD DVD Players › HD-A1 Multichannel Help!