or Connect
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Washington, DC / Baltimore, MD - HDTV
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Washington, DC / Baltimore, MD - HDTV - Page 353

post #10561 of 13749
what's with 13.8 and 13.9? seems to be a dupe of 13.1.

power to burn?

jtm
post #10562 of 13749
Seems like some of what WHUT is broadcasting is being sent out correctly, and some of it is getting unnecessarily smashed between horizontal black bars. For example, Sesame Street looks great, but they ran Helvetica all smashed down. You gotta love the irony of getting the children's program right, but botching the presentation of a show with a bunch of designers talking about a font. See attachments for examples.
LL
LL
post #10563 of 13749
The second image looks as if someone ran a 4:3 program into an aspect radio converter (ARC) which was set to 16:9 anamorphic stretch.
post #10564 of 13749
Or maybe it's a 16:9 source framed for 4:3, then stretched out to 16:9? Ugh.
post #10565 of 13749
Quote:
Originally Posted by mikemikeb View Post

However, I'll still give the nod to WETA because of their interference issue with WHAG.

What interferrence? WHAG is on 26 and WETA is on 27.
post #10566 of 13749
WETA's interference problem is with WFPT-28.

- Trip
post #10567 of 13749
Quote:
Originally Posted by mattydr View Post

Or maybe it's a 16:9 source framed for 4:3, then stretched out to 16:9? Ugh.

The SD version is even worse. Widescreen programs are double-squished. Hopefully they get it figured out soon, but MPT has been doing the same sort of thing for years, and they still haven't gotten it totally right. And they need to move that logo bug over a little bit, because I'd venture to say that most of us don't have TVs that do full 1:1 pixel mapping.
post #10568 of 13749
Where I work now has this same sort of thing happen all the time but in reverse. Sometimes network or syndicated programming comes in 16:9 via satellite and whomever captures it doesn't pay attention to the aspect ratio. The program gets ingested into the system and played out 4:3 without being run through an ARC, thus looking all squished and ugly. By the time it starts playing it's too late. But ultimately I get the phone call or E-mail. "Did you see program XYZ?" "Why did it look so bad?"

Other than archived content, hopefully as more 16:9 programming becomes available, this issue will pretty much go away by itself.
post #10569 of 13749
For the first time ever, I could not decode WTTG and WDCA. Suspecting that interference was up, I tried for Baltimore and Hampton Roads stations. No luck with Baltimore, but WHRO (normal tropo) and, for the first time, WTKR were popping in. No sign of WAVY, though.
post #10570 of 13749
Quote:
Originally Posted by Marcus Carr View Post

Comcast expands county digital service

Company providing free converters to most basic cable customers

I already got a letter offering this and received my free converters. I'm in MoCo.
post #10571 of 13749
Comcast will add the NFL Redzone channel in Baltimore on 9/13 (SD).
post #10572 of 13749
I cam finally get all Balt. & Wash stations from Laurel (except WUTB-24) with a Digital Stream converter box and an HDTV UHF/VHF long range antenna. Many other converter box brands (especially Apex) are apprently terrible.
post #10573 of 13749
Quote:
Originally Posted by guenckj View Post

Many other converter box brands (especially Apex) are apprently terrible.

What other converter boxes did you try?
post #10574 of 13749
Quote:
Originally Posted by guenckj View Post

I cam finally get all Balt. & Wash stations from Laurel (except WUTB-24) with a Digital Stream converter box and an HDTV UHF/VHF long range antenna. Many other converter box brands (especially Apex) are apprently terrible.

You shouldn't need a long-range antenna from Laurel. Are you in a particularly bad location?

Also, out of curiosity, are you using a rotor? If not, which way did you aim the antenna? It's pretty cool if you can get them all on one aerial without moving it from Laurel MD! I spent a looooong time trying that trick, was never successful. Had to go with 2 separate arrays and use a PC to combine them into a 'seamless' system ..
post #10575 of 13749
In the 1950's, the National Bureau of Standards (now NTIS), studied signal strength, i.e. reception capability around the Washington, DC area. Laurel, had the best reception in the area. I learned this from a tech who worked on the project and later worked for me.
post #10576 of 13749
Quote:
Originally Posted by MrHifi View Post

In the 1950's, the National Bureau of Standards (now NTIS), studied signal strength, i.e. reception capability around the Washington, DC area. Laurel, had the best reception in the area. I learned this from a tech who worked on the project and later worked for me.

just wanted to say hi art haven't heard from you in a while
post #10577 of 13749
I'm in Laurel and I pick up WUTB 24 with no problem since the transition. I still use my UHF-only antenna on the roof with a rotor. When it's aimed at Baltimore, I get all the Baltimore stations which tend to be stronger than the DC stations from my part of Laurel.
post #10578 of 13749
Quote:
Originally Posted by rviele View Post

just wanted to say hi art haven't heard from you in a while

It is nice hearing from old friends. Thank you
post #10579 of 13749
So I have been watching the City's website which slated a late 2009 to early 2010 deployment for fios in alexandria. The date was getting closer. This threw some cold water on any hope I had of getting rid of Comcast any time soon (from the Post):

"Things aren't moving along as quickly in another Fios-deprived jurisdiction, Alexandria. Although a page on the city's Web site predicts Fios availability "in late 2009 or 2010," Verizon has yet to sign a phone or TV franchise agreement with the city, and spokesmen Eric Rabe and Henry Mitchell had no progress to report on that front. On Thursday, Rose Boyd, Alexandria's director of citizen assistance, said the city would revise that page."

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn...090404156.html

Anybody have any idea why there is such a delay?
post #10580 of 13749
Quote:
Originally Posted by jgantert View Post

32.1 has the same studder and audio sync problem as 54.1 on my Dynex (aka Samsung) TV. Oh well, atleast its HD now, and works fine on my other tuners.

OTA WHUT-SD RF 33.2 on virtual 32.2 is now mapping additionally to virtual Channel 1.0 with no PSIP anywhere. WHUT-HD on 32.1 does not have any PSIP either. My Dish VIP722 STB has been receiving both channels with a one second freeze-frame strobe-like picture ever since 32.2 came on. No strobe picture for OTA.
post #10581 of 13749
Quote:
Originally Posted by StevenJB View Post

OTA WHUT-SD RF 33.2 on virtual 32.2 is now mapping additionally to virtual Channel 1.0 with no PSIP anywhere. WHUT-HD on 32.1 does not have any PSIP either. My Dish VIP722 STB has been receiving both channels with a one second freeze-frame strobe-like picture ever since 32.2 came on. No strobe picture for OTA.

Sounds like their PSIP encoder went back to factory defaults or just froze up. That happens because after all, it runs under Windows!
post #10582 of 13749
Quote:
Originally Posted by Kelly From KOMO View Post

Sounds like their PSIP encoder went back to factory defaults or just froze up. That happens because after all, it runs under Windows!

LOL. If it was Linux, it would take a custom kernel build to change, and if was OS/X it would have been locked into Steve-Job's-age-at-time-of-compile.1 without being jailbroken first j/k of course Kelly
post #10583 of 13749
I have an HR20 and an H20 side by side in my living room. The HR20 is hooked up to a 42" plasma and the H20 just got a new 19" LCD so that two football games can be watched at once.

Here is the issue - I read of some over the air issues after the digital switch and a rescan fixed the HR20 completely, but I cannot get the H20 to dispaly 2-1, 9-1, 11-1, or 13-1

I have re-done the set up, rescanned, etc

Any other suggestions?

TIA

Eddie
post #10584 of 13749
Quote:
Originally Posted by yesongs View Post

I have an HR20 and an H20 side by side in my living room. The HR20 is hooked up to a 42" plasma and the H20 just got a new 19" LCD so that two football games can be watched at once.

Here is the issue - I read of some over the air issues after the digital switch and a rescan fixed the HR20 completely, but I cannot get the H20 to dispaly 2-1, 9-1, 11-1, or 13-1

I have re-done the set up, rescanned, etc

Any other suggestions?

TIA

Eddie

Disconnect the H20 from OTA, rescan so it finds nothing, reconnect antenna, rescan.
post #10585 of 13749
Quote:
Originally Posted by StevenJB View Post

OTA WHUT-SD RF 33.2 on virtual 32.2 is now mapping additionally to virtual Channel 1.0 with no PSIP anywhere. WHUT-HD on 32.1 does not have any PSIP either. My Dish VIP722 STB has been receiving both channels with a one second freeze-frame strobe-like picture ever since 32.2 came on. No strobe picture for OTA.

I'm also getting 0.0 "data1" from them, I assume. Still have PSIP on 32.1 with the judder. Whoopie.

So any idea what causes the strobe/judder picture?
post #10586 of 13749
Quote:
Originally Posted by jgantert View Post

I'm also getting 0.0 "data1" from them, I assume.

I'm seeing this too, on my Panasonic TV.
post #10587 of 13749
Quote:
Originally Posted by yesongs View Post

I have an HR20 and an H20 side by side in my living room. The HR20 is hooked up to a 42" plasma and the H20 just got a new 19" LCD so that two football games can be watched at once.

Here is the issue - I read of some over the air issues after the digital switch and a rescan fixed the HR20 completely, but I cannot get the H20 to dispaly 2-1, 9-1, 11-1, or 13-1

I have re-done the set up, rescanned, etc

Any other suggestions?

TIA

Eddie

On my H20s (2 of them), I had to delete all channels using the remote, then rescanned. The H20s could not re-allocate a previously used virtual channel assignment whose operating frequency had changed.
post #10588 of 13749
Quote:
Originally Posted by Deezul View Post

Disconnect the H20 from OTA, rescan so it finds nothing, reconnect antenna, rescan.

Thank you, but this did not fix things - even trying again after a system re-boot

Anyone have any other suggestions?

Eddie
post #10589 of 13749
So yeah, apparently for Comcast NFL RedZone is only in the 700s. No HD?
post #10590 of 13749
Quote:
Originally Posted by ACW112983 View Post

So yeah, apparently for Comcast NFL RedZone is only in the 700s. No HD?

Maybe that's why they aren't charging $50 like FIOS is? FIOS will have the SD and HD versions.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Local HDTV Info and Reception
AVS › AVS Forum › HDTV › Local HDTV Info and Reception › Washington, DC / Baltimore, MD - HDTV