or Connect
AVS › AVS Forum › Audio › Receivers, Amps, and Processors › The "Official" Denon AVR-3808CI Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The "Official" Denon AVR-3808CI Thread - Page 203

post #6061 of 20190
Quote:
Originally Posted by markrubin View Post

several new members just got their accounts banned for posting this: please don't respond to or quote this stuff: it is spam

just use the report post button

Sorry about that...thanks for the head's up.

Brandon
post #6062 of 20190
Quote:
Originally Posted by McGoogan View Post

I'm using the Audyssey calculated settings, but when I go into Parameter Check -> Crossover Check, the settings are different than where I would want them. Can I use the Audyssey settings, but tweak some of the settings, ie crossovers??

I thought I was able to do this, went in manually and adjusted the crossovers. Then I ran across this parameter check and the settings were back to what the Audyssey calculated.

thanks

I'm curious to about this too. SInce I dont like the Crossovers and one speaker is set to Large when I'd like it small

Any help would be apperciated.
post #6063 of 20190
Hi gang. My 3808 just started faulting. It comes on, then after about a second or two shuts off, flashing a red light. I've unplugged everything, and it's still doing it. Nothing shorting anything, in fact there's absolutely nothing plugged in. Any thoughts? (It's 8pm here so I assume Denon support isn't available.) Kind of sucks if it died after only five days...
post #6064 of 20190
Quote:
Originally Posted by YellowLight View Post

Hi gang. My 3808 just started faulting. It comes on, then after about a second or two shuts off, flashing a red light. I've unplugged everything, and it's still doing it. Nothing shorting anything, in fact there's absolutely nothing plugged in. Any thoughts? (It's 8pm here so I assume Denon support isn't available.) Kind of sucks if it died after only five days...

Maybe overheating? Turn it off, wait a few hours,then turn it on again. If it still dong that, you got the red ring of death and have to send it back to repairs.
post #6065 of 20190
Hi All,

I have owned the 3808 for about 6 months now and its been great. A couple of weeks ago, though, I lost full sound in my front side speakers (I have a 5.1 system). What comes out of them now is really quiet and very tinny. Center channel and rears are fine. I usually play CDs in a CD changer and use the "pure direct" setting on the receiver. Has anyone had this problem? Any suggestions as to how to approach this? Thanks for any help.

Tina
post #6066 of 20190
Quote:
Originally Posted by roguetarsier View Post

Hi All,

I have owned the 3808 for about 6 months now and its been great. A couple of weeks ago, though, I lost full sound in my front side speakers (I have a 5.1 system). What comes out of them now is really quiet and very tinny. Center channel and rears are fine. I usually play CDs in a CD changer and use the "pure direct" setting on the receiver. Has anyone had this problem? Any suggestions as to how to approach this? Thanks for any help.

Tina

Have you tried rebooting the receiver using small power button? Have you tried a hard reset of the receiver? You will loose all configuration when doing a hard reset. I suppose you have checked the channel dB level settings? What firmware version are you running?
post #6067 of 20190
Sooo, do most of you guys keep your settings stock? Or most of them? I just got the receiver awhile ago and everything is pretty mind boggling to me.
post #6068 of 20190
Damn captavs, quite the go to guy you've become. Good on ya. As for the little snap I gave you the other day, my most sincere apology. A bad day and Denon's inability to check their firmwares before unloading to the public was the driving force of my comment.

I'm going to try the firmware update this weekend, so I have an abundance of time to deal with any misfortunes. I'll make sure to post in your firmware thread whatever the outcome.

Keep up the good work.
post #6069 of 20190
Quote:
Originally Posted by k3fallout View Post

Sooo, do most of you guys keep your settings stock? Or most of them? I just got the receiver awhile ago and everything is pretty mind boggling to me.

nope, many people tweak their receiver until blue in the face Start out slow and read through the threads taking one step at a time.
post #6070 of 20190
Quote:
Originally Posted by am4966 View Post

I'm curious to about this too. SInce I dont like the Crossovers and one speaker is set to Large when I'd like it small

Any help would be apperciated.



Me 3 on this one as well i know from my other past units ie yamaha 2700, pioneer elite 94 and the sony 5300 i could change the crossovers made by the mic tests but it seems not in the denon???

But gota add i just watched American Gangster and the sound was killer!!
post #6071 of 20190
Quote:


nope, many people tweak their receiver until blue in the face Start out slow and read through the threads taking one step at a time.

Well darn. If only I had super knowledge of this receiver sooner, because my Rockets are coming in tomorrow.
post #6072 of 20190
Quote:
Originally Posted by k3fallout View Post

Well darn. If only I had super knowledge of this receiver sooner, because my Rockets are coming in tomorrow.

Plenty of time yet. You may be a bit groggy in the morning
post #6073 of 20190
Quote:
Originally Posted by agent_kith View Post

Maybe overheating? Turn it off, wait a few hours,then turn it on again. If it still dong that, you got the red ring of death and have to send it back to repairs.

It's working again now! I think the problem is actually the opposite... We got home and hadn't been running the heater while out all day, so it was about 52 degrees inside. The 3808 was equally cold. I just tried it again (now 65 degrees inside) and it's fine. Iffy solder joint perhaps? I'll definitely contact Denon or bring it back for an exchange. A bad joint is not going to get any better and will probably eventually break.
post #6074 of 20190
Quote:
Originally Posted by electronleaker View Post

Damn captavs, quite the go to guy you've become. Good on ya. As for the little snap I gave you the other day, my most sincere apology. A bad day and Denon's inability to check their firmwares before unloading to the public was the driving force of my comment.

I'm going to try the firmware update this weekend, so I have an abundance of time to deal with any misfortunes. I'll make sure to post in your firmware thread whatever the outcome.

Keep up the good work.

This forum is loaded with knowledgeable members! Figured it would be good to have a thread where we could share firmware update experience. I try and consolidate in the firmware tracking thread first post the latest. Thanks for the encouragement. Hope the update goes well.
post #6075 of 20190
Quote:
Originally Posted by taibanl View Post

So far...the PS3 will not output DSD, only LPCM see PS3SACD.com

Well, for SACD it's PCM via HDMI and Dolby Digital or DTS via optical output, but the latter only works with system software v2.00 -- not with earlier or later versions (so far). DD works from version 2.00 upwards.

See the PS3 SACD FAQ.
post #6076 of 20190
has anyone been able to pick up more than a stereo signal from their foxtel iq box? if so, how? the 3808 only shows two channels whether its on AC3 or MPEG setting within the iq box

cheers
post #6077 of 20190
To update: Bypassing the 3808 and directly connecting the Mac Pro to the projector causes a non-interlaced 1280x720 display output option on the Mac, resulting in a razor-sharp image.

Quote:
Originally Posted by mangoldm View Post

With my new Mac Pro connected to the 3808, the only display options I have for 1280x720 output (and most other resolutions) is interlaced. This is resulting in a blurry picture on my Panasonic PT-AX100U projector. One of the few non-interlaced resolutions is 1920x1080, but I want to keep the image native 1280x720. I'm using a DVI->HDMI cable from the Mac to the 3808, then HDMI from the 3808 to the projector.

I suspect that the 3808 is somehow tricking the driver of the Mac's nvidia 8800gt video card into thinking that it needs to output an interlaced signal. Is there some setting on the 3808 I can use to fix this so I can have the Mac output 720p?
post #6078 of 20190
When playing stereo sources in Direct Mode the LF, RF and SW indicators are all on - even though the subwoofer is not used in Direct Mode with 2 channels sources (p. 41 of the manual "The sound is output to the same channels as the input signal).

What is also rather confusing is why under Audio Setup there are settings for "2ch Direct/Stereo" which only apply to Stereo mode and not the Direct mode!
post #6079 of 20190
Quote:
Originally Posted by captavs View Post

Have you tried rebooting the receiver using small power button? Have you tried a hard reset of the receiver? You will loose all configuration when doing a hard reset. I suppose you have checked the channel dB level settings? What firmware version are you running?

Hi,

I haven't tried the "soft" reboot yet. That's worth a shot. I hesitate to do the "hard" reset b/c it took me sooooo long to configure the unit to my liking. If all else fails, though, I may have to go there. I haven't been able to get new firmware b/c while I can get a connection via an ethernet bridge (control the receiver's settings on my computer), I haven't been able to download anything nor stream music via WMP. I read in someone's recent post that there are existing compatibility issues with Comcast-provided internet service-- I'll check the dB level settings too--- Thanks for your input.

Tina
post #6080 of 20190
Quote:
Originally Posted by roguetarsier View Post

Hi,

I haven't tried the "soft" reboot yet. That's worth a shot. I hesitate to do the "hard" reset b/c it took me sooooo long to configure the unit to my liking. If all else fails, though, I may have to go there. I haven't been able to get new firmware b/c while I can get a connection via an ethernet bridge (control the receiver's settings on my computer), I haven't been able to download anything nor stream music via WMP. I read in someone's recent post that there are existing compatibility issues with Comcast-provided internet service-- I'll check the dB level settings too--- Thanks for your input.

Tina

Update: It worked!! I reset the dB levels back to their default settings and got sound back. I did a few other things so am not 100% sure that was the fix but in any case, all is well. Thanks, captavs!!
post #6081 of 20190
Quote:
Originally Posted by YellowLight View Post

Hi gang. My 3808 just started faulting. It comes on, then after about a second or two shuts off, flashing a red light. I've unplugged everything, and it's still doing it. Nothing shorting anything, in fact there's absolutely nothing plugged in. Any thoughts? (It's 8pm here so I assume Denon support isn't available.) Kind of sucks if it died after only five days...

I had the same problem and found the two wires going into one speaker were slightly touching. later prevented this from happening again with bannana plugs. Much cleaner.
post #6082 of 20190
Pardon for the stupid question but whats the difference between Direct and Pure Direct?
post #6083 of 20190
Quote:
Originally Posted by k3fallout View Post

Pardon for the stupid question but whats the difference between Direct and Pure Direct?

Look at page 41 in the manual.
post #6084 of 20190
Direct = No bass management + no tone control

Pure Direct = No bass management + no tone control + no GUI + no display on the receiver

Given the lack of BM neither seem very useful (and in my system sound worse than Stereo)

There is also an option to switch Audyssey with Direct and Pure Direct (see p.27 - Direct Mode)
post #6085 of 20190
Quote:
Originally Posted by roguetarsier View Post

Update: It worked!! I reset the dB levels back to their default settings and got sound back. I did a few other things so am not 100% sure that was the fix but in any case, all is well. Thanks, captavs!!

Great! Net music working?
post #6086 of 20190
Quote:
Originally Posted by nicholas View Post

Direct = No bass management + no tone control

Pure Direct = No bass management + no tone control + no GUI + no display on the receiver

Given the lack of BM neither seem very useful (and in my system sound worse than Stereo)

There is also an option to switch Audyssey with Direct and Pure Direct (see p.27 - Direct Mode)

I've been running my 3808 in Pure Direct mode (front pre-outs to an outboard amp). With Audyssey or Audyssey Flat invoked, it certainly does a great job managing bass. As I see it, the Pure and Pure Direct modes turn off all superfluous processing and circuitry (except for Audyssey), to give the cleanest stereo signal possible.
post #6087 of 20190
direct and pure direct works great with Audyssey
post #6088 of 20190
Thanks for referring to the page, I understand(barely) it now. My Rockets are now in the house and my speaker wire and banana plugs are coming in from monoprice tomorrow. Setting this up will be one helluva weekend.


Should I bother trying to update the firmware? Seems like a lot of people are getting problems from i.e, doing it via Comcast, which I have.
post #6089 of 20190
Quote:
Originally Posted by k3fallout View Post

Thanks for referring to the page, I understand(barely) it now. My Rockets are now in the house and my speaker wire and banana plugs are coming in from monoprice tomorrow. Setting this up will be one helluva weekend.


Should I bother trying to update the firmware? Seems like a lot of people are getting problems from i.e, doing it via Comcast, which I have.

I updated mine right after purchasing. I have Comcast and had no problems so far. One member who has Comcast was able to update to 1.57 version but then when trying to update to 1.69 just kept getting failed connection and the update never started.

What ever you decide for now, enjoy!
post #6090 of 20190
So - bought this (after considering 94tx and 5300es) recently and I am amazed at how complex this unit is (both features and using) after having an older Pioneer Elite AVR.
First- the sound is absolutely more defined than my old Pioneer Elite.
I am also pleased at the HDMI passthru so far - have only used my ps3 to my 1080p samsung yet - and the video looks excellent. Am going to get one of the gaming wifi adaptors soon....

- Following the (yes, very vague) owners manual directions on p59, and trying to program numerous components, nothing seems to have programmed. After Step 3 - there doesnt seem to be any affirmative way to know that 1) its programmed, and/or 2) the code is the right one. Most remotes I've used will turn off the programmed component when the correct code is properly programmed. All that is said is that the mode indicator flashes. Suggestions?

- For my Samsung 6187, - anyone know which is the proper code out of the long samsung list?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Receivers, Amps, and Processors
AVS › AVS Forum › Audio › Receivers, Amps, and Processors › The "Official" Denon AVR-3808CI Thread