AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews (https://www.avsforum.com/forum/)
-   Digital Recorders (PVRs) General (https://www.avsforum.com/forum/100-digital-recorders-pvrs-general/)
-   -   Mediasonic 150 and new hard drive not recognized (https://www.avsforum.com/forum/100-digital-recorders-pvrs-general/3045246-mediasonic-150-new-hard-drive-not-recognized.html)

Qmavam 01-23-2019 07:22 PM

Mediasonic 150 and new hard drive not recognized
 
I've been using a thumbdrive with the HW150. no problem.
I just bought a 2TB WD 2.5" hard drive. The HW150 recognizes that the USB has been plugged in but
when I hit record, it says no hard drive.
do I need to format the drive or something else?
Mikek

Jorgek 03-10-2019 02:07 PM

Quote:

Originally Posted by Qmavam (Post 57489524)
I've been using a thumbdrive with the HW150. no problem.
I just bought a 2TB WD 2.5" hard drive. The HW150 recognizes that the USB has been plugged in but
when I hit record, it says no hard drive.
do I need to format the drive or something else?
Mikek

Do format hard drive as NTFS file.

Also make sure the drive does not have sleep mode, because when scheduled recordings kick in, it won't see the hard drive
and won't record

Make sure the current draw for the hard drive is less than 800ma. If the 150 PVR box is overloaded, it could be damaged.
If the drive does not have its own power wart you could try a powered USB hub with wall plug.

I'm using a 1 TB Seagate with its own power supply with no issues.


All times are GMT -7. The time now is 04:55 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.