Set top box sending Dd5.1 with depopulated center and/or surrounds - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 10-13-2019, 11:34 AM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 0
Set top box sending Dd5.1 with depopulated center and/or surrounds

I’ve got a sound bar with a dedicated center channel. I’ve come across a bunch of channels in my FIOS sEt top box that appear to be outputting DD5.1 but the center channel and surrounds channels are often not there leaving me with a muffled, no vocals, bad experience. So I ended up setting the audio output setting to PCM. Any ideas what’s going on with this?
Rgrafton is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 10-13-2019, 11:42 AM
AVS Forum Special Member
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Nott'm, UK
Posts: 3,453
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1044 Post(s)
Liked: 833
First and foremost whether or not you get surround sound depends on your sources. Not all content encoded with Dolby Digital (or AAC) audio is in surround sound.

What content are your accessing?

I SUPPORT 'FAIR USE'. MY MORALS PREVENT ME FROM HELPING ANYONE WHO OBTAINS COPYRIGHTED CONTENT ILLEGITIMATELY
TV: LG 65UH770V | DISC SPINNER: OPPO UDP-203 | STB: VU+ UNO 4K SE
AMPS: 1No Audiolab 6000A, 3No Audiolab M-PWR | SPEAKERS: 2No KEF 103.2, 6No Wharfedale Diamond 10
ISP: Virgin Media @ 100Mbps | NETWORK: 1000Mbps | NAS: Synology DS212+
SeeMoreDigital is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Surround Music Formats

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off