Inuke Question - Once again - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 07-13-2019, 09:49 AM - Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 5
Inuke Question - Once again

Hey,

so I've been using my UM18-22s in Johnnysubs for a little over a year now ( or has it even been a full year? Don't know...).
From the get go I coupled them with an inuke 6000 DSP.

The best way to use them I found was to put one subwoofer in the front right corner, the other one in the back left corner. I turn up the gain knobs on the inuke all the way to 100% and lower the gain to -12dB on the inuke's Xover settings, as well as -12dB in my Marantz SR7012's Audyssey setup.

What happens now is, that I'm having great and insane bass and I'm seriously happy with it - the only problem is the clipping and I don't know where it's coming from.

Watching Kong: Skull Island as example - The Inuke's clipping lights light up within the first 3 minutes of the movie more than once, even when watching the movie on -20 Volume. The strange part is, that the lights below the clipping lights DON'T light up. Sometimes it's just one light, sometimes two, sometimes even none - yet the red light lights up during some scenes.

What could the issue be? I didn't set a limiter. I'm using a HPF at 18 Hz following LTD02's guide. Except the -12 dB gain in the inuke's settings and the -12 dB on the AVR I didn't change anything in comparison to his settings.

I hope someone's able to help.
Vossten is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 07-15-2019, 08:41 AM - Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 5
Anyone who might be able to help? Or is this the wrong sub forum and I'd be better off at the DIY section?
Vossten is offline  
post #3 of 4 Old 07-15-2019, 11:01 AM
Senior Member
 
jcwhammie's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: St Louis
Posts: 225
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 64 Post(s)
Liked: 86
Quote:
Originally Posted by Vossten View Post
Anyone who might be able to help? Or is this the wrong sub forum and I'd be better off at the DIY section?
definitely move it to the DIY section. Some of those guys know the Inukes inside and out.

TV: Samsung 65NU8000/ Receiver: Yamaha RX-A2070/ Bluray: PS3 Slim/ Fronts: Focal Chorus 726V/ Center: Focal Chorus cc700V
Surrounds: Focal Chorus 705V
Subs: (4) sealed SI HT 18" powered by Inuke 6000 EQed with MiniDSP
jcwhammie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 07-15-2019, 01:16 PM - Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 5
Quote:
Originally Posted by jcwhammie View Post
definitely move it to the DIY section. Some of those guys know the Inukes inside and out.
Thank you. Will post it there as well. Is there a possibility of deleting this thread in that case?
Vossten is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Subwoofers, Bass, and Transducers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off