I have a really queer problem - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 11 Old 11-21-2016, 08:27 AM - Thread Starter
Member
 
357mag's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 51 Post(s)
Liked: 13
I have a really queer problem

All of my movies play just fine. Except The Bourne Identity. I put that disc in and it will only play to a certain point in the movie and then it will just go to the end. I have tried hitting Stop twice. I've shut off the power. The disc itself is brand new. And the older disc that I had was acting up in the same manner.

This is extremely strange. For some reason my Denon player no longer likes this movie. No matter what I do when I get to that place in the film, the movie just says no more and it goes to the end.

When I play it from the beginning I also tried just hitting fast forward for awhile and it eventually just stops, maybe from overheating or something?

All my other movies play fine but next month I will most likely get a new player. This Denon is about 13 years old now. Maybe something is worn out?

Unless you guys know what would be causing this wierd issue with just one particular movie.

Any ideas?
357mag is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 11-21-2016, 08:51 AM
Super Moderator
 
teachsac's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Elk Grove, CA
Posts: 14,523
Mentioned: 82 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1280 Post(s)
Liked: 2111
Please post your issue in the thread for your player. At 13 years old, is this a DVD player?

Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself.

Panasonic DP-UB820 -> Yamaha CX-A5100 -> Sony XBR-75X940C; Mediabridge 6' and 15' HDMI cables.
teachsac is offline  
post #3 of 11 Old 11-21-2016, 02:56 PM - Thread Starter
Member
 
357mag's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 51 Post(s)
Liked: 13
Geez...Yes it's a Blu-ray Player. They did have them back then.
357mag is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 Old 11-21-2016, 03:08 PM
Super Moderator
 
teachsac's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Elk Grove, CA
Posts: 14,523
Mentioned: 82 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1280 Post(s)
Liked: 2111
First BD players have only been around 10 years (06/06). Model number would help.

Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself.

Panasonic DP-UB820 -> Yamaha CX-A5100 -> Sony XBR-75X940C; Mediabridge 6' and 15' HDMI cables.
teachsac is offline  
post #5 of 11 Old 11-21-2016, 03:38 PM
AVS Forum Addicted Member
Moderator
 
rboster's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Posts: 25,123
Mentioned: 63 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1637 Post(s)
Liked: 2261
Quote:
Originally Posted by 357mag View Post
Geez...Yes it's a Blu-ray Player. They did have them back then.
Here's a review of denon's first blu ray player...it's from 2007

https://www.engadget.com/2007/07/25/...nd-2k-priceta/

So either it's a Denon dvd player and you are incorrect on the 13 years. The first commercially available and consumer accessible Blu-ray player was the Samsung BDP-1000 which was released in 2006.
rboster is online now  
post #6 of 11 Old 11-21-2016, 04:29 PM
AVS Forum Special Member
 
bobknavs's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Danbury, CT, USA
Posts: 4,714
Mentioned: 53 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 2377 Post(s)
Liked: 1698
Quote:
Originally Posted by 357mag View Post
All of my movies play just fine. Except The Bourne Identity. I put that disc in and it will only play to a certain point in the movie and then it will just go to the end. I have tried hitting Stop twice. I've shut off the power. The disc itself is brand new. And the older disc that I had was acting up in the same manner.

This is extremely strange. For some reason my Denon player no longer likes this movie. No matter what I do when I get to that place in the film, the movie just says no more and it goes to the end.

When I play it from the beginning I also tried just hitting fast forward for awhile and it eventually just stops, maybe from overheating or something?

All my other movies play fine but next month I will most likely get a new player. This Denon is about 13 years old now. Maybe something is worn out?

Unless you guys know what would be causing this wierd issue with just one particular movie.

Any ideas?
I haven't had issues with that title.

Can you go to a random scene past the bad spot?

You may simply have a defective or damaged (fingerprint?) disk. A younger Blu Ray player may not fail in the same way.
bobknavs is offline  
post #7 of 11 Old 11-23-2016, 11:24 AM
Member
 
S_G7's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 186
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 100 Post(s)
Liked: 37
Sounds like a problem with the disc. Here's another thread describing a similar issue of skipping ahead with the Bourne Identity blu-ray: http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=110899.

Last edited by S_G7; 12-03-2016 at 04:06 PM.
S_G7 is online now  
post #8 of 11 Old 11-26-2016, 07:47 AM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,103
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 470 Post(s)
Liked: 232
"I have a really queer problem" LMAO
Test Ickles is online now  
post #9 of 11 Old 11-30-2016, 10:52 AM
Senior Member
 
jasondjulian's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 234
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 58 Post(s)
Liked: 94
Quote:
Originally Posted by Test Ickles View Post
"I have a really queer problem" LMAO
Says the poster with a name that rhymes with "vesticles". lol... i kid, i kid.. seriously..

I laughed too.

Would the OP pop back in to provide some more info? This sounds to me like either a bad disc (take your disc and go see if the local stores with dvd/blu-ray players on display can play your movie fine... ) or the OP's player is heinously old and failing in a way it never has before.

One test ought to tell whether the OP needs to go spend $15 for a new blu-ray/DVD combo pack, or buy a new player.

Panasonic TC-P55S60
Sony S5100 BD-Player
Sony HT-XT1 Sound Base
jasondjulian is offline  
post #10 of 11 Old 11-30-2016, 11:44 AM
Member
 
KristopherSteel's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 86 Post(s)
Liked: 55
Edit.. Wrong thread.

Last edited by KristopherSteel; 11-30-2016 at 12:38 PM.
KristopherSteel is offline  
post #11 of 11 Old 11-30-2016, 11:55 AM
Senior Member
 
Pablorock's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Stamford CT
Posts: 223
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 82 Post(s)
Liked: 43
I don't know if I would call that problem "queer". Maybe a tad effeminate, but not queer.

I would just try to clean the disk. Usually just wiping with a clean cloth (I use eyeglass cloth or camera lens wipes). Just wipe from the inside out (never around the disk). If that doesn't work, I go a little further with some dish soap (which usually does the trick). If that doesn't work, I buy a new one.

Denon AVR-3803 - RTi-70 Fronts - FXi-30 Surrounds - RTi-38 Back Surrounds - Csi-40 Center - PSW350 Sub - Samsung un60JS8000 SUHD
Pablorock is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Blu-ray Players

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off