Help with 12v trigger on a Monster Power HTS5100 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 02-17-2020, 11:26 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
todd1010's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 759
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 169 Post(s)
Liked: 33
Help with 12v trigger on a Monster Power HTS5100

I’ve got a Monster Power HTS5100 and I’m needing assistance with the DC Out to trigger my mono block amps.

I cannot use the 12v triggers from my AVR for some reason they are not working. So the Monster Power Center should do what I need (I think!) and hope.

I need to set it up so that when up my AVR is powered up the Monster Power Center sends a trigger to the amps. I’ve got all the cables I need I just can’t figure out how to setup the dip switches in the back.

All of my equipment is plugged into the back of the Monster Power Center as Unswitched. I swore I could set it up so that when I Power on the AVR Ir sends a signal to the amps and boom!

Do I have to connect a 12v trigger cable from the AVR to the Monster Power Center? If this is the case then this won’t work since my AVR triggers are not functioning. Since they aren’t functioning on the back of my AVR I thought I could set it up so that electrical spots on the back of the AVR was plugged in a UNSWITCHED port and then it would send a trigger to the DC out and hence power on my amps via the 12v trigger cable.

Pro : Marantz AV7704
Main & Center Speakers : Phase Technology PC 3.5, & Surrounds
Amplifiers : Emotiva UPA-1 Monoblocks, Marantz MM7055, SVS SB3000 Sub
MonsterPower HTS5100 MKII, Harmony Elite Remote
TV & Sources: Sony 75” 900F, Bluesound Node 2, Xbox One & Apple TV4K
todd1010 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 02-17-2020, 12:51 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
todd1010's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 759
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 169 Post(s)
Liked: 33
Also note the reason (possibly) why my AVR triggers are not working is that I accidentally plugged one end of the wire to another 12v trigger out. So essentially one wire had two 12v out on both ends.

I wouldn’t think it could do anything since the bolts are so low but you never know.

I haven’t done a full factory reset of the unit but may try.

Pro : Marantz AV7704
Main & Center Speakers : Phase Technology PC 3.5, & Surrounds
Amplifiers : Emotiva UPA-1 Monoblocks, Marantz MM7055, SVS SB3000 Sub
MonsterPower HTS5100 MKII, Harmony Elite Remote
TV & Sources: Sony 75” 900F, Bluesound Node 2, Xbox One & Apple TV4K
todd1010 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Home Automation

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off