Official Sony W800C Owner's Thread - Page 7 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 10Likes
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 210 Old 02-24-2017, 04:00 AM
Member
 
Vril's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by DoctorM View Post
I know people have had mixed results across Sony TVs with Marshmallow, but my mother's W800C has worked just fine.

You are lucky, in Europe Sony managed to kill some tvs with Marshmallow update: https://community.sony.co.uk/t5/andr...s/td-p/2297287

Last edited by Vril; 02-24-2017 at 05:08 AM.
Vril is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 210 Old 03-02-2017, 09:21 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
I think I know the answer already, but I might as well ask.
Tonight our W800C got fairly dim... like 'calibrated' dim, except it is kept at the maximum backlight setting (all dynamic lighting stuff is off (light sensor, contrast enhancer, etc.)).

It's on all inputs and I tried a reboot. Are there any suggestions before 'factory reset' and 'warranty service'?
DoctorM is offline  
post #183 of 210 Old 03-28-2017, 09:11 AM - Thread Starter
Member
 
wanderjahr's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by DoctorM View Post
I think I know the answer already, but I might as well ask.
Tonight our W800C got fairly dim... like 'calibrated' dim, except it is kept at the maximum backlight setting (all dynamic lighting stuff is off (light sensor, contrast enhancer, etc.)).

It's on all inputs and I tried a reboot. Are there any suggestions before 'factory reset' and 'warranty service'?
Yikes. Same thing is happening to me. I toggled the power with the brightness to min and that was able to alleviate it. Wonder if I'll have to do this every time now....

Were you able to find a solution? This on top of the calibration settings not immediately applying is kind of irritating.

Sony KDL-55W800C | Marantz SR5010 | HSU HB-1 MK2 | HSU VTF-1 MK2
KDL-55W800C Calibration (Updated 4/2020)
wanderjahr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #184 of 210 Old 03-28-2017, 07:32 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
Quote:
Originally Posted by wanderjahr View Post
Yikes. Same thing is happening to me. I toggled the power with the brightness to min and that was able to alleviate it. Wonder if I'll have to do this every time now....

Were you able to find a solution? This on top of the calibration settings not immediately applying is kind of irritating.
Wait, you fixed it how? It sounds like you set the brightness to minimum, powered down (rebooted?), and then set the brightness back where you normally have it? I never tried that. (Edit: Tried it, works, but is only a temp. fix).

There was also an issue with the TV occasionally not turning on right away without hitting the power multiple times (remote or physical button).
I tried a factory reset and thought I saw the bug again shortly afterwards, but not for a couple days now. My fingers are crossed. (Edit: Didn't work)

Edit 3: Since the last firmware update, which I did along with a factory reset, I have not seen the light sensor issue or power up issue.
Instead I've ONLY seen the color temperature too cold nearly every time the TV is turned on after any period of time.
Although there are some threads about this issue (https://community.sony.com/t5/4K-Ult...els/m-p/629049), it sounds like it isn't on every single TV and Sony Support claims they've had no reports of that problem.

They've offered to do an exchange. I'm luke warm about that idea, but I don't have a better one.
It sounds like some of these just seem to have more issues than others.

Last edited by DoctorM; 05-12-2017 at 01:09 PM.
DoctorM is offline  
post #185 of 210 Old 05-13-2017, 06:25 PM
Member
 
Mattyo1612's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mackay Queensland Australia
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 42
I finally got latest firmware update on Friday evening... looks good

Mattyo1612 is offline  
post #186 of 210 Old 05-27-2017, 02:27 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
An update: Our original TV was made April 2016. The factory refurb was October 2015.
AND IT STILL HAS THE SAME COLOR TEMPERATURE ISSUE!

The only answer is that this bug is widespread and people just don't see the colors as wrong. Bah. Will be giving Sony hell come Tuesday.
DoctorM is offline  
post #187 of 210 Old 06-12-2017, 06:54 PM
Senior Member
 
Process53's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Lacombe, Alberta, Canada
Posts: 273
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 25
I think the latest firmware (May 2017) resolves a power ON/Off issue that I was having. The power would turn off by itself and then to get the TV to turn back on I had to unplug and plugin again. Since the firmware upgrade the ON/Off has been working perfectly.
gf1966 likes this.

Oppo BDP-105 Player
Musical Paradise MP-301 MK3 Tube Amp x 3
Paradigm Studio 60 v2 x 5 Speakers
Sony Bravia KDL-55W800C TV
Process53 is offline  
post #188 of 210 Old 06-20-2017, 08:52 PM
Senior Member
 
mefan101's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 201
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 175 Post(s)
Liked: 13
Is there anyone who can share some settings for the SONY BRAVIA KDL55W800C?
I've trying to get the righting picture settings for watching movies, and playing video games. My room is bright during the day. I have a lamp with a 3000k bulb on at night, so the room is much dimmer. I keep switching back and forth between settings.

Last edited by mefan101; 06-20-2017 at 09:28 PM.
mefan101 is offline  
post #189 of 210 Old 06-21-2017, 04:56 AM
Member
 
Mattyo1612's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mackay Queensland Australia
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 42
Quote:
Originally Posted by mefan101 View Post
Is there anyone who can share some settings for the SONY BRAVIA KDL55W800C?
I've trying to get the righting picture settings for watching movies, and playing video games. My room is bright during the day. I have a lamp with a 3000k bulb on at night, so the room is much dimmer. I keep switching back and forth between settings.
There are some suggested settings in earlier posts on this thread

Mattyo1612 is offline  
post #190 of 210 Old 06-21-2017, 11:00 AM
Senior Member
 
mefan101's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 201
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 175 Post(s)
Liked: 13
deleted

Last edited by mefan101; 06-21-2017 at 10:58 PM.
mefan101 is offline  
post #191 of 210 Old 06-21-2017, 11:11 PM
Senior Member
 
mefan101's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 201
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 175 Post(s)
Liked: 13
nevermind

Last edited by mefan101; 06-23-2017 at 07:26 PM.
mefan101 is offline  
post #192 of 210 Old 06-29-2017, 09:00 PM
Senior Member
 
Process53's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Lacombe, Alberta, Canada
Posts: 273
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by Process53 View Post
I think the latest firmware (May 2017) resolves a power ON/Off issue that I was having. The power would turn off by itself and then to get the TV to turn back on I had to unplug and plugin again. Since the firmware upgrade the ON/Off has been working perfectly.
Well so much for that theory. Today the issue returned. In order to get the TV to turn on I had to unplug it and plug it back in first.

Oppo BDP-105 Player
Musical Paradise MP-301 MK3 Tube Amp x 3
Paradigm Studio 60 v2 x 5 Speakers
Sony Bravia KDL-55W800C TV
Process53 is offline  
post #193 of 210 Old 06-29-2017, 09:14 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
Yeah, the Color Temperature issue isn't fixed either.
Of course Sony has no idea these issues exist and won't pass them on to their upper techs.

See, the problem is Sony believes ALL TVs, regardless of model, react the same way. So their tech support keep one 'representative' TV for testing all consumer issues.

If an issue is with the W800C and they can't reproduce it on their X810C (which is what I think they were using the one time I called), they assume you have a bad television.

I have a suspicion Sony will eventually get hit with a class-action lawsuit over the way they are handling their android televisions. There are a lot of people across different models and years that are getting pretty fed up with the lack of bug fixes.
DoctorM is offline  
post #194 of 210 Old 07-07-2017, 06:15 PM
Member
 
Mattyo1612's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mackay Queensland Australia
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 42
Got another firmware update last Friday, still hasn't resolved the black level issue I've had since the very first update which made the screen way too bright. Instead of being around 48-50, I have to lower it all the way down to 37 before the 2 pluge bars on the left disappear on the calibration disc... other than that it's fine

Mattyo1612 is offline  
post #195 of 210 Old 07-17-2017, 06:03 AM
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 0
Hi guys,

Using a 2011 LG LCD tv, I've done a lot of research and planning to buy 50 or 55 Sony W800C.
Read almost all posts in this thread, but unable to confirm 100% about a question I have.

Can I play x265 videos on Sony W800C ? Which player(s) should I use?
I'm worrying about this since the x265 seems to be getting popular with less file size for the equivalent data, and I seriously miss this on my current setup.

Thanks in advance!
Dimuthu
Dimuthu Jayamanna is offline  
post #196 of 210 Old 07-18-2017, 10:42 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
I tested an x265 720p file on the W800C and it failed to play. I don't know if it was just the file I tested or if it's not supported.
I expected it to work considering that the media player is the identical version as higher model TVs that support x265.

You might want to test a third-party app like Kodi for playback, but I wouldn't get my hopes up.
DoctorM is offline  
post #197 of 210 Old 10-08-2017, 09:18 AM
Newbie
 
rlcronin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
So, yesterday I noticed that my W800C was spontaneously turning itself on after I had been watching it for a while and then turned it off. After about a minute or two, it would turn itself back on. So, I decided to reboot it. Before I did I went into the About menu to check for software updates. There were none. So, I chose Restart. It then turned itself off and I was expecting it to come back shortly thereafter with the usual booting-up screen except that it never came back. Now I can't get it to power on at all. It seems totally dead. I've tried all the troubleshooting steps listed on the Sony website, to no avail. The set is 18 months old. That seems a bit soon to die. The closest Sony authorized repair center is more than 50 miles away, so that's not really a practical option. Ideas?
--

bc
rlcronin is offline  
post #198 of 210 Old 10-08-2017, 08:43 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
Did you try unplugging it for a long period?

Did you buy any sort of extended warranty like SquareTrade or use a credit card that automatically adds time to you warranty?
DoctorM is offline  
post #199 of 210 Old 10-09-2017, 07:57 AM
Newbie
 
rlcronin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by DoctorM View Post
Did you try unplugging it for a long period?

Did you buy any sort of extended warranty like SquareTrade or use a credit card that automatically adds time to you warranty?
Yes I left it unplugged for more than 8 hours overnight. No, sadly, the credit card I bought it with doesn't have that benefit.

bc
rlcronin is offline  
post #200 of 210 Old 10-09-2017, 09:27 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
So you've tried the power button on the remote and the back of the TV and nothing at all happens? No lights or anything?

That's not good in general, but the W800C uses an external power brick. Make sure all connections in and out of it and to the back of the TV are tight. Barring that you might want to see if you have a way to test the transformer. It would be the cheapest easiest fix.
DoctorM is offline  
post #201 of 210 Old 10-10-2017, 06:02 AM
Newbie
 
rlcronin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by DoctorM View Post
So you've tried the power button on the remote and the back of the TV and nothing at all happens? No lights or anything?
Yes, exactly. I'll try replacing the power brick next, although the TV was powered on fine and died when I selected restasrt in the UI. It seems sort of unlikely that the power brick would have failed at that exact moment. Still, compared to the price of a new set, its a minimal risk.

bc
rlcronin is offline  
post #202 of 210 Old 10-12-2017, 02:46 PM
Newbie
 
rlcronin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by rlcronin View Post
Yes, exactly. I'll try replacing the power brick next, although the TV was powered on fine and died when I selected restasrt in the UI. It seems sort of unlikely that the power brick would have failed at that exact moment. Still, compared to the price of a new set, its a minimal risk.
So I got a new power brick for this TV today. No joy. It is still dead. Look like I'll need to replace it.

bc
rlcronin is offline  
post #203 of 210 Old 10-13-2017, 01:29 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
Quote:
Originally Posted by rlcronin View Post
So I got a new power brick for this TV today. No joy. It is still dead. Look like I'll need to replace it.
Sorry to hear that. I suppose you could try calling Sony's support, but I can't imagine it would be reasonably priced to get it fixed.
You can see if you have a local electronics shop that is Sony certified.
DoctorM is offline  
post #204 of 210 Old 01-19-2018, 09:31 PM
AVS Forum Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 2,194
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 894 Post(s)
Liked: 275
Manually updated the W800C earlier today with the new Nougat OS firmware. Flawless and painless.

Additionally, I'm cautiously optimistic. I have not seen the color change issue since the update.

Edit: Three days later and still no color issue noticed. In fact turning on the TV I see the input text is bright and bluish occasionally, then the picture refreshes back to the correct profile.

This is how our X850C's act and they never had the issue.

My head has exploded. Sony may have fixed a 2+ year old problem.

Last edited by DoctorM; 01-22-2018 at 04:26 PM.
DoctorM is offline  
post #205 of 210 Old 01-02-2020, 03:48 AM
Newbie
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Anyway to force install a firmware update on a Bravia?

So I recently changed Tcon boards for my 43W800C Bravia. I can hear sound coming from the TV but the display shows different patterns. I read that I need to install the firmware update so that it will update the new Tcon board. Unfortunately the TV firmware is the latest one and would not install the same update nor any of the old versions. I know the only way for it to work is to get the TV to bootloader mode (alternating green/amber blinking LED light) and that would force the installation of the firmware update. Anyone knows how to get into this? I remember once I was able to get into that mode but I don't remember what I did.
jsnepo is offline  
post #206 of 210 Old 04-19-2020, 09:10 AM - Thread Starter
Member
 
wanderjahr's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 15
This coronavirus has me barricaded inside so what better thing to do than update my calibration? Not sure if anybody is still hanging on to this set, but mine isn't going anywhere until OLED + HDMI 2.1 on all my devices is a thing. Anyways, thousands and thousands of hours over the last 4 years actually didn't budge the needle too much when updating the numbers. I did a full factory reset so I could start from scratch. I opted for warm vs the more commonly used expert for color temp. Why? Expert has a red streak that's really hard to hammer out in whiter scenes. Warm is initially incorrect, but uniformly incorrect so I could crank the contrast to max and still have an accurate white balance after adjustment. Unintended bonus for that is for whatever reason Cinema Pro settings and Game settings are mirror identical whereas the weren't before with warm vs expert. Cinema Pro over Custom because Custom lacks True Cinema processing. Here are the numbers:

Δ 0.018
≈ Gamma 2.21

Picture Mode Cinema Pro / Game
Auto Picture Mode Off
Light sensor Off

Brightness 7 (~120cd/m²)
Contrast MAX
Gamma -2
Black level 50
Black adjust Off
Adv. Contrast enhancer Off

Color 56
Hue 0
Color temperature Warm
Live Color Off

Sharpness 50
Reality Creation Off
Random noise reduction Off
Digital noise reduction Off

Motionflow True Cinema (Off in Game mode)
CineMotion High (Off in Game mode)

Adv. color temperature
R-Gain Max
G-Gain Max
B-Gain -17
R-Bias 0
G-Bias -1
B-Bias -12

Color Gamma Adjustment Points 10
R-Offset 4
G-Offset 0
B-Offset 0

Color Gamma Adjustment Points 9
R-Offset 0
G-Offset -1
B-Offset 0

Color Gamma Adjustment Points 8
R-Offset 0
G-Offset -3
B-Offset 0

Color Gamma Adjustment Points 7
R-Offset 3
G-Offset 0
B-Offset 0

Color Gamma Adjustment Points 6
R-Offset -1
G-Offset -3
B-Offset 0

Color Gamma Adjustment Points 5
R-Offset -1
G-Offset 0
B-Offset 0

Color Gamma Adjustment Points 4
R-Offset 6
G-Offset 0
B-Offset 0

Color Gamma Adjustment Points 3
R-Offset -3
G-Offset 0
B-Offset 2

Color Gamma Adjustment Points 2
R-Offset 10
G-Offset -1
B-Offset 0

Color Gamma Adjustment Points 1
R-Offset 0
G-Offset 0
B-Offset 0
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CIE Diagram.png
Views:	19
Size:	83.8 KB
ID:	2715216   Click image for larger version

Name:	RGB Levels.png
Views:	19
Size:	24.0 KB
ID:	2715218   Click image for larger version

Name:	Gamma.png
Views:	17
Size:	20.1 KB
ID:	2715818   Click image for larger version

Name:	Color temperature.png
Views:	17
Size:	20.3 KB
ID:	2715820  
DoctorM likes this.

Sony KDL-55W800C | Marantz SR5010 | HSU HB-1 MK2 | HSU VTF-1 MK2
KDL-55W800C Calibration (Updated 4/2020)

Last edited by wanderjahr; 04-24-2020 at 08:59 PM.
wanderjahr is offline  
post #207 of 210 Old 06-30-2020, 06:40 PM
Member
 
AleStrife's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Liked: 12
Official Sony W800C Owner's Thread

Quote:
Originally Posted by wanderjahr View Post
This coronavirus has me barricaded inside so what better thing to do than update my calibration? Not sure if anybody is still hanging on to this set, but mine isn't going anywhere until OLED + HDMI 2.1 on all my devices is a thing. Anyways, thousands and thousands of hours over the last 4 years actually didn't budge the needle too much when updating the numbers. I did a full factory reset so I could start from scratch. I opted for warm vs the more commonly used expert for color temp. Why? Expert has a red streak that's really hard to hammer out in whiter scenes. Warm is initially incorrect, but uniformly incorrect so I could crank the contrast to max and still have an accurate white balance after adjustment. Unintended bonus for that is for whatever reason Cinema Pro settings and Game settings are mirror identical whereas the weren't before with warm vs expert. Cinema Pro over Custom because Custom lacks True Cinema processing. Here are the numbers:



Δ 0.018

≈ Gamma 2.21



Picture Mode Cinema Pro / Game

Auto Picture Mode Off

Light sensor Off



Brightness 7 (~120cd/m²)

Contrast MAX

Gamma -2

Black level 50

Black adjust Off

Adv. Contrast enhancer Off



Color 56

Hue 0

Color temperature Warm

Live Color Off



Sharpness 50

Reality Creation Off

Random noise reduction Off

Digital noise reduction Off



Motionflow True Cinema (Off in Game mode)

CineMotion High (Off in Game mode)



Adv. color temperature

R-Gain Max

G-Gain Max

B-Gain -17

R-Bias 0

G-Bias -1

B-Bias -12



Color Gamma Adjustment Points 10

R-Offset 4

G-Offset 0

B-Offset 0



Color Gamma Adjustment Points 9

R-Offset 0

G-Offset -1

B-Offset 0



Color Gamma Adjustment Points 8

R-Offset 0

G-Offset -3

B-Offset 0



Color Gamma Adjustment Points 7

R-Offset 3

G-Offset 0

B-Offset 0



Color Gamma Adjustment Points 6

R-Offset -1

G-Offset -3

B-Offset 0



Color Gamma Adjustment Points 5

R-Offset -1

G-Offset 0

B-Offset 0



Color Gamma Adjustment Points 4

R-Offset 6

G-Offset 0

B-Offset 0



Color Gamma Adjustment Points 3

R-Offset -3

G-Offset 0

B-Offset 2



Color Gamma Adjustment Points 2

R-Offset 10

G-Offset -1

B-Offset 0



Color Gamma Adjustment Points 1

R-Offset 0

G-Offset 0

B-Offset 0


I have a w755c that should be the same panel as 800c but without the 3D.
I use it for gaming with PS4 Slim, but the image seems (in my opinion) that lack of 'brightness'.
Seems not so vibrant in brightness and colors.
I use brightness at 40 or max, Contrast at 90.
Color temperature warm and color value at 53.
Gamma at 0, sharpness at 50 and other options at off.
I use game mode image configuration.
AleStrife is online now  
post #208 of 210 Old 07-01-2020, 01:53 PM - Thread Starter
Member
 
wanderjahr's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by AleStrife View Post
I have a w755c that should be the same panel as 800c but without the 3D.
I use it for gaming with PS4 Slim, but the image seems (in my opinion) that lack of 'brightness'.
Seems not so vibrant in brightness and colors.
I use brightness at 40 or max, Contrast at 90.
Color temperature warm and color value at 53.
Gamma at 0, sharpness at 50 and other options at off.
I use game mode image configuration.
Oh I would vastly prefer your tv. Not having the 3d would be nice but also that model has the black stand vs the chrome one! Yes, this display doesn't get that bright at all. I think 300 nits is the max? Not great for a lit room.

Sony KDL-55W800C | Marantz SR5010 | HSU HB-1 MK2 | HSU VTF-1 MK2
KDL-55W800C Calibration (Updated 4/2020)
wanderjahr is offline  
post #209 of 210 Old 07-01-2020, 02:11 PM
Member
 
AleStrife's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by wanderjahr View Post
Oh I would vastly prefer your tv. Not having the 3d would be nice but also that model has the black stand vs the chrome one! Yes, this display doesn't get that bright at all. I think 300 nits is the max? Not great for a lit room.


I suppose that yout advanced color settings are 'ok' only for your personal panel not all w800/755c, right?
AleStrife is online now  
post #210 of 210 Old 07-02-2020, 07:48 AM - Thread Starter
Member
 
wanderjahr's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by AleStrife View Post
I suppose that yout advanced color settings are 'ok' only for your personal panel not all w800/755c, right?
Well there's no way to know for sure. If you have the disney wow disk or the spears and munsil disk. I've found that with those disks you can get 95% of the way and then optics/software the rest of the way. In fact, I do precisely that to dial things in then use calman to tweak afterwards.

Sony KDL-55W800C | Marantz SR5010 | HSU HB-1 MK2 | HSU VTF-1 MK2
KDL-55W800C Calibration (Updated 4/2020)
wanderjahr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
calibration , kdl-50w800c , KDL-55W800C , Sony , W800C

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off