Our TV has an image problem (pun intended) - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 07-16-2019, 07:17 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Herve's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,609
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 415 Post(s)
Liked: 78
Our TV has an image problem (pun intended)

Our 6 or 7 year old 70" Sharp Aquos LC-70C7450U TV has an image problem. I have three sources connected to the TV and all three have the same problem. I've tried various picture settings and none correct the problem. Because pictures are worth thousands of words, I've attached several that show the problem. The leftmost has the problem circled. It's a fairly wide vertical band. Sometimes the image is fine in that area. But the problem is becoming more and more constant to the point I have to fix it.

Anyone familiar with this problem and, if so, can it be fixed and what will it take to do that?
Thanks.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AA image band.jpg
Views:	24
Size:	563.0 KB
ID:	2591328   Click image for larger version

Name:	BB.jpg
Views:	24
Size:	1,004.8 KB
ID:	2591330   Click image for larger version

Name:	CC.jpg
Views:	22
Size:	796.0 KB
ID:	2591332   Click image for larger version

Name:	P1010545.jpg
Views:	22
Size:	652.8 KB
ID:	2591334   Click image for larger version

Name:	P1010554.jpg
Views:	22
Size:	1.04 MB
ID:	2591336  

Click image for larger version

Name:	P1010559.jpg
Views:	21
Size:	997.3 KB
ID:	2591338   Click image for larger version

Name:	P1010561.jpg
Views:	18
Size:	1.01 MB
ID:	2591340   Click image for larger version

Name:	P1010552.jpg
Views:	18
Size:	892.0 KB
ID:	2591342   Click image for larger version

Name:	P1010564.jpg
Views:	18
Size:	1.21 MB
ID:	2591344  
Herve is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-16-2019, 01:05 PM
AVS Forum Special Member
 
Kini62's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hawaii
Posts: 8,040
Mentioned: 43 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2721 Post(s)
Liked: 2536
Quote:
Originally Posted by Herve View Post
Our 6 or 7 year old 70" Sharp Aquos LC-70C7450U TV has an image problem. I have three sources connected to the TV and all three have the same problem. I've tried various picture settings and none correct the problem. Because pictures are worth thousands of words, I've attached several that show the problem. The leftmost has the problem circled. It's a fairly wide vertical band. Sometimes the image is fine in that area. But the problem is becoming more and more constant to the point I have to fix it.

Anyone familiar with this problem and, if so, can it be fixed and what will it take to do that?
Thanks.
I think the only way to fix it is to replace it with a new set. Mine is a 2011 model and I keep waiting for it to have an issue so I can replace it. To me the PQ on it is very good so I have no real excuse to get a new one.

Klipsch RF-62II, RC-500, RS-400, SVS PC12+,
Def Tech SC8000
Onkyo RZ820
Roku Ultra, Apple TV, Sharp 70" Quattron
Kini62 is offline  
post #3 of 3 Old 07-17-2019, 07:37 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
Herve's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,609
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 415 Post(s)
Liked: 78
I can't believe that our image problem has not been seen and fixed in other TVs. Anybody had this problem on their TV and, if so, what turned out to be the cause?
Thanks.
Herve is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply LCD Flat Panel Displays

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off