Official Panasonic PX60/600 Tweaking, Settings, Issues, Technical Thread! - Page 242 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 3Likes
Reply
 
Thread Tools
post #7231 of 7265 Old 01-09-2017, 04:15 AM
Member
 
swoodall's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Denham Springs, LA
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by RexB View Post
My TH-50PX60U was excellent for 10 years to the day I gave it away last month. I'd have kept it if we had room, but i bought the LG C6 in my sig. The Pan plasma picture stayed good, still deep blacks/contrast, no burn in, no problems at all. It sure warmed the living room up with its 500 watts though, not to mention the electric bill. The new C6 OLED 55" is much cooler, runs about 100 watts. And of course its amazing picture, colors and contrast. 178 degree viewing angle even with its slightly curved screen. Web OS3, HDR, very nice. 4K out of the Xbox is eye opening and we love it. It finally came down enough in price to afford
At least it got a new home with someone who will appreciate it. Yeah, the plasmas can suck down some electricity and they weigh a metric ton. Glad to hear you are enjoying the new TV. I will get there one day.
swoodall is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #7232 of 7265 Old 01-09-2017, 04:23 AM
Member
 
swoodall's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Denham Springs, LA
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by nhl2k View Post
Going from 37 to 55 made a huge difference by itself. Seeing true black is also TV nirvana. I also had issues with the green trails and horizontal line bleed that I don't miss, though they were a problem with all plasmas. I refused to get an LCD after I purchased one as my first HDTV and returned it because of horrible blacks and viewing angles, which I exchanged for the plasma.
Yes indeed, I remember the early days of those TV's was like watching through not one, but two screen doors lol. We just had a 48" Sony projection screen that was still going strong back in those days. Once lightning hit it and messed up some inputs I was able to move up to the panny plasma. I'm always late to the game on the TV front.
swoodall is offline  
post #7233 of 7265 Old 01-10-2017, 05:18 AM
Advanced Member
 
Paul210's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Dayton, Ohio
Posts: 714
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
Liked: 39
Funny, I too was thinking about how I stood in line on Black Friday 10 years ago to score my TH42-PX60U for the master bedroom. It still looks great and this time of year I appreciate the extra heat it puts off. That TV isn't going anywhere until I can beat its PQ at a similar price to what I paid for it, or until it dies.
bwaldron likes this.

Panny Plasma Relic: TC-P50VT20, TC-P50G15, TH-42PX60U
Paul210 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #7234 of 7265 Old 01-14-2017, 01:47 PM
Senior Member
 
repair4man's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Home of the Arch, Blues, and Cardinals
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 14
I finally swapped out my TH-42PX60U for a Samsung. My only issue with it was the lower resolution 1024x768 panel. No 4K content for me so I went with 1920x1080.

Reynolds:"Not much faith in plan A?"
O'Neill:"Since when has plan A ever worked?"

Stargate SG-1, episode 143, "Evolution"

repair4man is offline  
post #7235 of 7265 Old 01-26-2017, 01:07 PM
Member
 
fuhkinay's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by swoodall View Post
I was just curious as to the activity of some older model TV's. I have the TH-50PX600U and it is still working fairly well. Every once in awhile the screen will turn red, but it clears up quickly when it does happen. Can't complain after 10 years of use, at least 8 hours a day, 7 days a week!
Our TH-42PX60U is still working well. It has one pixel in the upper left that sometimes flickers red, but other than that, it's fine. I'm starting to think about getting something bigger (and higher resolution) because we moved a few years ago and the room we have it in now is much bigger than where it was in our old house. The only problem is that the cabinet it is in was custom built by my father to fit this size TV. I can't go any bigger without removing the top of the entertainment center. Attached is a very old pic from when the entertainment center (and the TV) were pretty new.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0713 - Copy.JPG
Views:	54
Size:	67.2 KB
ID:	1921433  
Bruce2019 likes this.
fuhkinay is offline  
post #7236 of 7265 Old 01-26-2017, 01:26 PM
AVS Forum Special Member
 
beekermartin's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Rhode Island
Posts: 1,519
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 101 Post(s)
Liked: 33
The good news is most modern tvs have much smaller bezels. So you should be able to go bigger than you have now. My 42px600u is still going strong. I gave it to my brother in law and he is using it now. After the 600 I got a VT60 and then an OLED. The OLED is amazing. It isn't perfect. ABL is annoying and noticeable when channel surfing but the overall picture quality is amazing.
beekermartin is offline  
post #7237 of 7265 Old 01-26-2017, 07:23 PM
Member
 
sktn77a's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 12
Bought my first 50PX600U in 2006 and paid nearly $4000 for it! It's been a great TV and, despite its 720p resolution, kicks the snot out of most 1080p LCD/LED TVs. Just picked up a second 50PX600U off Craigslist for $75!!! I'm stoked!
sktn77a is offline  
post #7238 of 7265 Old 01-27-2017, 12:58 AM
AVS Forum Special Member
 
Bruce2019's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Vienna
Posts: 1,040
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 548 Post(s)
Liked: 310
Quote:
Originally Posted by beekermartin View Post
The good news is most modern tvs have much smaller bezels. So you should be able to go bigger than you have now. My 42px600u is still going strong. I gave it to my brother in law and he is using it now. After the 600 I got a VT60 and then an OLED. The OLED is amazing. It isn't perfect. ABL is annoying and noticeable when channel surfing but the overall picture quality is amazing.

Why is the ABL of the OLED annoying. The Oled has much higher full Screen brightness then the VT60..


Compared to my ST60, the Oleds have more then twice the full Screen brightness.. it should not be a Problem for ex Plasma owners.. is the ABL on the OLED somehow different working?

2013 Panasonic TX-P42STW60 PDP
2009 Panasonic TX-P42S10E PDP
Bruce2019 is offline  
post #7239 of 7265 Old 01-28-2017, 06:54 AM
AVS Forum Special Member
 
beekermartin's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Rhode Island
Posts: 1,519
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 101 Post(s)
Liked: 33
I find ABL to be more intrusive on my 9100 OLED than the VT60. I don't notice it while watching a program. I notice it whenever I change channels and the Verizon info bar appears on the lower part of the screen. The brightness will increase when the bar pops up. It is noticeable and distracting. It is not a deal breaker by any means. The picture quality is still fantastic and I don't notice it when not changing channels. I just wish ABL wasn't necessary. It reminds of an iris in a projector. The pumping up and down of brightness levels is distracting. Also, when the image brightens it makes me wish it would always be that bright. It really adds to the contrast since the black level is perfect. Maybe one day it won't be necessary in the future OLED models. I know the newest OLED are brighter than the 9100 model I have. Maybe the ABL in those models is less obvious.
beekermartin is offline  
post #7240 of 7265 Old 01-28-2017, 11:33 AM
Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 188
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Liked: 76
ABL seems to be a problem still though the sets do get much brighter now. Just ordered a c6p so will see. My f8500 plasma also has it but not as noticeable to me though I do run the set at 10 brightness vs 20 max.
ziocomposite is offline  
post #7241 of 7265 Old 02-05-2017, 11:10 AM
Senior Member
 
ginovino's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Beautiful Rocky Mountains
Posts: 452
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 12
Talking Dyed in the Wool Panasonic follower

Quote:
Originally Posted by fuhkinay View Post
Our TH-42PX60U is still working well. It has one pixel in the upper left that sometimes flickers red, but other than that, it's fine. I'm starting to think about getting something bigger (and higher resolution) because we moved a few years ago and the room we have it in now is much bigger than where it was in our old house. The only problem is that the cabinet it is in was custom built by my father to fit this size TV. I can't go any bigger without removing the top of the entertainment center. Attached is a very old pic from when the entertainment center (and the TV) were pretty new.

I still have my Panasonic TH-50XP600U BOUGHT IN MAY OF 1997........ IT IS AS GOOD AS THE DAY I INSTALLED IT.... FOLLOWED AVS FORUM SETTINGS. I lIVED IN NY CITY AREA THEN.. MOVED TO OUTSIDE OF DENVER.... SET HASN'T BEEN TOUCHED EXCEPT CLEANING DUST OFF THE SCREEN WITH WINDEX !

Also have a Pioneer Elite 50" calibrated by none other then the "renowned" Kevin Miller of 'AVS' fame when i was back in N.Y ( bought it 3 months prior to the Panasonic...... I would state without reservation, the "Pany" is within fractions of the picture quality of the Pioneer...... hands down.... Shame you unloaded the Pany... great kids room unit. btw... I have been away from the forum for several years for reasons unknown to even me... But win, loose or draw.. I'm back.. check out my limited posts on the various video and audio forums ! Good to be back.

PANNY PICTURE SETTINGS
picture mode: Standard
color temp: warm
aspect Ratio: full
picture contrast: 18
brightness: +5
Color -2
Tint: -3
SHARPNESS:-10
Color temp : warm
Color Mgmt: Off
C>A>T>S>: off
video NR : OFF
3DYC :OFF
COLOR MATRIX: HD
MPEG NR: OFF
BLACK LEVEL : LIGHT

Dabluguy1

Last edited by ginovino; 02-05-2017 at 12:24 PM. Reason: DID'NT FISHISH CALIBRATION INSTRUCTIONS
ginovino is offline  
post #7242 of 7265 Old 02-18-2017, 07:21 PM
Senior Member
 
ginovino's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Beautiful Rocky Mountains
Posts: 452
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by ginovino View Post
I still have my Panasonic TH-50XP600U BOUGHT IN MAY OF 1997........ IT IS AS GOOD AS THE DAY I INSTALLED IT.... FOLLOWED AVS FORUM SETTINGS. I lIVED IN NY CITY AREA THEN.. MOVED TO OUTSIDE OF DENVER.... SET HASN'T BEEN TOUCHED EXCEPT CLEANING DUST OFF THE SCREEN WITH WINDEX !

Also have a Pioneer Elite 50" calibrated by none other then the "renowned" Kevin Miller of 'AVS' fame when i was back in N.Y ( bought it 3 months prior to the Panasonic...... I would state without reservation, the "Pany" is within fractions of the picture quality of the Pioneer...... hands down.... Shame you unloaded the Pany... great kids room unit. btw... I have been away from the forum for several years for reasons unknown to even me... But win, loose or draw.. I'm back.. check out my limited posts on the various video and audio forums ! Good to be back.

PANNY PICTURE SETTINGS
picture mode: Standard
color temp: warm
aspect Ratio: full
picture contrast: 18
brightness: +5
Color -2
Tint: -3
SHARPNESS:-10
Color temp : warm
Color Mgmt: Off
C>A>T>S>: off
video NR : OFF
3DYC :OFF
COLOR MATRIX: HD
MPEG NR: OFF
BLACK LEVEL : LIGHT

Dabluguy1
IT appears I have no followers to my comments from the "grave" about my Pany still performing as the day I bought it..... I failed to mention the often quoted statement about Elevation badly affecting the picture quality and longevity of "PLASMA" models such as my Pany 600.... I live at 6153ft above sea level.... In my book, that's 153ft above one(1) mile HIGH !!!!! ...... Nothing else I can add to that hokum (at least in my case).
With the absence of other contributors, am I to assume this THREAD has run its course, is for all intents and purposes now "KAPUT, FINITO, GONE TO ITS REST, RESTS WITH THE ANGELS, FADED INTO OBLIVION, AS WE ALL WILL FOLLOW AND BECOME THE THINGS THAT THE STARS ARE MADE OF............I TIP MY HAT, RAISE MY GLASS AND TOAST TO MY LADS AND PANASONIC COMRADES. !!!!!
.
ginovino is offline  
post #7243 of 7265 Old 02-18-2017, 07:35 PM
AVS Forum Special Member
 
BIGA$$TV's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,213
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 98 Post(s)
Liked: 86
Quote:
Originally Posted by ginovino View Post
IT appears I have no followers to my comments from the "grave" about my Pany still performing as the day I bought it..... I failed to mention the often quoted statement about Elevation badly affecting the picture quality and longevity of "PLASMA" models such as my Pany 600.... I live at 6153ft above sea level.... In my book, that's 153ft above one(1) mile HIGH !!!!! ...... Nothing else I can add to that hokum (at least in my case).
With the absence of other contributors, am I to assume this THREAD has run its course, is for all intents and purposes now "KAPUT, FINITO, GONE TO ITS REST, RESTS WITH THE ANGELS, FADED INTO OBLIVION, AS WE ALL WILL FOLLOW AND BECOME THE THINGS THAT THE STARS ARE MADE OF............I TIP MY HAT, RAISE MY GLASS AND TOAST TO MY LADS AND PANASONIC COMRADES. !!!!!
.
Way more than 153 feet above one mile. I hadn't heard about elevation affecting plasmas. Must have something to do with air pressure being lower at high elevations.

I tried your settings, but not bright enough for me.

I think I paid $3500 for mine ten years ago. Ridiculously expensive compared to the prices today, but I got a lot of use out of it.
BIGA$$TV is offline  
post #7244 of 7265 Old 02-19-2017, 01:20 PM
Senior Member
 
bwaldron's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Brandon, FL
Posts: 282
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by BIGA$$TV View Post
Way more than 153 feet above one mile. I hadn't heard about elevation affecting plasmas. Must have something to do with air pressure being lower at high elevations.

I tried your settings, but not bright enough for me.

I think I paid $3500 for mine ten years ago. Ridiculously expensive compared to the prices today, but I got a lot of use out of it.
What's there to say? My PX60 is still performing like a champ, as it has for the past decade. I haven't needed to touch its settings or worry about in in the least. So really nothing to talk about.
bwaldron is offline  
post #7245 of 7265 Old 04-09-2017, 10:25 AM
Senior Member
 
repair4man's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Home of the Arch, Blues, and Cardinals
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by bwaldron View Post
What's there to say? My PX60 is still performing like a champ, as it has for the past decade. I haven't needed to touch its settings or worry about in in the least. So really nothing to talk about.
FWIW, my 42px600u is still in operation, although it was relegated to the exercise room a while ago when I finally dumped the 31" Panasonic tube TV. It will be interesting to see if I get 23 years out of the plasma.

Reynolds:"Not much faith in plan A?"
O'Neill:"Since when has plan A ever worked?"

Stargate SG-1, episode 143, "Evolution"

repair4man is offline  
post #7246 of 7265 Old 11-08-2018, 10:22 AM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by pors968 View Post
Hi,
Any one know, is there a white bar to clear image retention? I could not find it.
How do you keep the aspect ratio to JUST always? It changes to FULL when tv is swhtched off. it's pain to change each time!
Thanks.
You can get the sweeping whit bar in the Service Menu under OPTION - Aging Mode
Nascar Dog is offline  
post #7247 of 7265 Old 11-08-2018, 10:30 AM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by eappell View Post
I've tried getting into the service menu using the directions for the 50U's - hold "volume -" down, then hit the "recall" button three times. This does absolutely nothing for me. The tv doesn't react at all to this key combination. I've tried slowly hitting the recall button, quickly, etc. but none of it works. Are there updated instructions for getting in there? I really just want to know my hours right now. No plans on tweaking anything in there, yet...
Eddie
10.1. How to enter into Serviceman Mode
While pressing [VOLUME ( - )] button of the main unit, press [RECALL] button of the remote control three times within 3 seconds.
Nascar Dog is offline  
post #7248 of 7265 Old 11-08-2018, 10:39 AM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by buzzeroo View Post
Has anybody had problems accessing the service menu? Last night I followed Bruzzi's Instructions with no luck:

Hold down VOLUME (-) on TV so that volume reads "0".
..While still holding down the VOLUME (-) press the
..RECALL button on the Remote 3 times.
..Service Menu appears.


Is there something I'm missing here?
Make sure the TV is powered on...
Nascar Dog is offline  
post #7249 of 7265 Old 11-08-2018, 11:07 AM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by flossy View Post
Just curious if anyone's set is doing the same thing as mine while it's off, what it does is it makes clicking sounds; like the clicking it does when it powers on, except it does this randomly while its off and does not power on, just makes clicking noises. It's weird because I'm not having any type of power surges. I have changed my power surge strip because I thought that was what was causing it, but it's still doing the same thing on this new one.

The TV works normally fine when I turn it back on, so is this normal? Has anyone else notice this?

Thanks-
That's the TV Guide calling home for updates.
Nascar Dog is offline  
post #7250 of 7265 Old 11-08-2018, 02:28 PM
AVS Forum Special Member
 
BIGA$$TV's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,213
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 98 Post(s)
Liked: 86
Quote:
Originally Posted by Nascar Dog View Post
You can get the sweeping whit bar in the Service Menu under OPTION - Aging Mode
Do you realize you are responding to a 12 year old post?
BIGA$$TV is offline  
post #7251 of 7265 Old 11-11-2018, 07:28 AM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by BIGA$$TV View Post
Do you realize you are responding to a 12 year old post?
Yes I am well aware, I just picked up a free 12 year old TH-50PX600U
Excellent condition
Just going through this thread looking for any useful tips.
Nascar Dog is offline  
post #7252 of 7265 Old 11-11-2018, 09:37 AM
AVS Forum Special Member
 
BIGA$$TV's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,213
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 98 Post(s)
Liked: 86
Quote:
Originally Posted by Nascar Dog View Post
Yes I am well aware, I just picked up a free 12 year old TH-50PX600U
Excellent condition
Just going through this thread looking for any useful tips.
Can you explain in more detail the steps on how to use the whiter bar from the menu? I have the clock time and recording progress in the upper right hand corner of the screen for years and it's left a burn in. I was wondering if that can be corrected.
BIGA$$TV is offline  
post #7253 of 7265 Old 11-11-2018, 09:58 AM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by BIGA$$TV View Post
Can you explain in more detail the steps on how to use the whiter bar from the menu? I have the clock time and recording progress in the upper right hand corner of the screen for years and it's left a burn in. I was wondering if that can be corrected.



Turn the TV on
Enter into Serviceman Mode as follows:

Hold down the {VOL -} button ON THE PLASMA.
Press the {RECALL} button on the remote control 3 times.
The Service Menu will be displayed with the following menus:

- PCT-ADJ
- WB-ADJ
- OPTION
- RM-SET
- STB-CABS



How to navigate the Service Menu
1 button = Main items Selection in forward direction
2 button = Main items Selection in reverse direction
3 button = Sub items Selection in forward direction
4 button = Sub items Selection in reverse direction
VOL button = Value of sub items change in forward direction ( + ), in reverse direction ( - )


[Page 37 of the service manual]
Go to the OPTION menu item

Press OK for 3 seconds
That will bring you to the Aging Mode screen
Press OK to cycle thought the different images until you get to the scrolling white bar


When you are done press Return to get back to the Option screen
Then press 1 to exit the Option screen.


To Exit the Service Menu
Switch off the power with the [POWER] button on the main unit.
Or, press the [POWER] button on the remote control for a few seconds.





Note: I found that putting the Plasma Break-in slides on an SD Card and cycling through them for a solid 24 hrs gets rid of minor burn-in.








Nascar Dog is offline  
post #7254 of 7265 Old 12-05-2018, 03:52 PM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
EEPROM Firmware Update on TH-50PX600U

Does anyone have the latest EEPROM Firmware Update file for the TH-50PX600U
The one on the Panasonic support site is wrong. It's the same as the v 2.04 Tuner Update


https://shop.panasonic.com/support-o...-50PX600U.html


When I apply the one they say is the EEPROM update, it is actually the Tuner Update

My EEPROM is v 1.43 right now

I am looking for the EEPROM Update v 1.46


Issues Addressed
Poor picture details.
Faces appear as "Clay Faces".
Excessive brightness with no details in the black level.

Release Date: 12-17-2009

Last edited by Nascar Dog; 12-05-2018 at 04:23 PM.
Nascar Dog is offline  
post #7255 of 7265 Old 12-05-2018, 05:53 PM
AVS Forum Addicted Member
 
RandyWalters's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: El Segundo, Calif
Posts: 18,191
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 676 Post(s)
Liked: 896
Quote:
Originally Posted by BIGA$$TV View Post
Can you explain in more detail the steps on how to use the whiter bar from the menu? I have the clock time and recording progress in the upper right hand corner of the screen for years and it's left a burn in. I was wondering if that can be corrected.

FYI that White Scrolling Bar function is more of a diagnostic tool. It does virtually nothing to wash away stubborn IR or Burn-In. It has never worked for anybody. It's a Placebo at most.



Here's what i've done to wash away stubborn IR on my various Plasmas over the years. If the panel is Burned In pretty badly this might not work, but myself and some other folks here have had good results:



https://www.avsforum.com/forum/167-p...l#post56408846


I presume the PX60U has an SD Card Slot (my PX50U did) but i can't remember if the TV can play a slideshow of the images on the card or not. Might have to use an external source to play the images.





____________________________

Randy
Sony XBR-55X900E, Panasonic TC-P55ST60, TiVo Roamio Pro, TWC Arris DCX3600-M 6-Tuner DVR, Darbee DVP-5000S, Onkyo TX-SR333 AVR, URC MX-890 Remote.
Pic of My A/V setup - http://cdn.avsforum.com/f/f1/900x900..._Img_4867.jpeg
Gallery - https://www.avsforum.com/g/a/2082686/randywalter...
RandyWalters is offline  
post #7256 of 7265 Old 12-06-2018, 10:18 AM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Does anyone have this EEPROM update file for the PX600U series?

px600_genx_v1-46.exe

The old link to it is dead now...

http://www.pasctraining.panasonic.co...GenX_V1-46.exe
Nascar Dog is offline  
post #7257 of 7265 Old 12-14-2018, 01:55 PM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by X-Files View Post
Which firmware should I load?
TH-42PX600UTH-50PX600UTH-58PX600U
PX600_GenX_V1-46.exe (456KB)
DG-Board EEPROM GenX Firmware
Caution:This firmware overwrites the EEPROM on the DG board and has no effect on the tuner 1.46 9/1/2006
* Poor picture details
* Faces appear as "Clay Faces"
* Excessive brightness with no details in the black level

Download the file to your local drive then double-click to extract the zipped files - Select a formatted SD card as the destination. To update the firmware, follow the instruction in this firmware installation guide
Does anyone have this PX600_GenX_V1-46.exe EEPROM update file for the PX600 series Plasma TV's?
The EEPROM link on Panasonic's support site is wrong, it downloads the Tuner update
I have searched the web and have had no luck.
Hoping there is a user out there that keeps copies of old firmware files.
Nascar Dog is offline  
post #7258 of 7265 Old 12-15-2018, 07:41 PM
Senior Member
 
repair4man's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Home of the Arch, Blues, and Cardinals
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by Nascar Dog View Post
Does anyone have this PX600_GenX_V1-46.exe EEPROM update file for the PX600 series Plasma TV's?
The EEPROM link on Panasonic's support site is wrong, it downloads the Tuner update
I have searched the web and have had no luck.
Hoping there is a user out there that keeps copies of old firmware files.
Try this link
https://shop.panasonic.com/support-o...2c-pdp-support

The files appear to be there.

Reynolds:"Not much faith in plan A?"
O'Neill:"Since when has plan A ever worked?"

Stargate SG-1, episode 143, "Evolution"

repair4man is offline  
post #7259 of 7265 Old 12-15-2018, 09:47 PM
Advanced Member
 
Nascar Dog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Calgary, Alberta Canada
Posts: 895
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 71
Quote:
Originally Posted by repair4man View Post
Try this link
https://shop.panasonic.com/support-o...2c-pdp-support

The files appear to be there.
No, they screwed up the EEPROM link, it just downloads the Tuner update.
Nascar Dog is offline  
post #7260 of 7265 Old 12-16-2018, 01:05 AM
AVS Forum Special Member
 
Bruce2019's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Vienna
Posts: 1,040
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 548 Post(s)
Liked: 310
Quote:
Originally Posted by Nascar Dog View Post
No, they screwed up the EEPROM link, it just downloads the Tuner update.

Hm...


The first file is the tuner file,


The second file clearly states thxxpx600_eeprom_firmware..

2013 Panasonic TX-P42STW60 PDP
2009 Panasonic TX-P42S10E PDP
Bruce2019 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Plasma Flat Panel Displays

Tags
Panasonic Th 58px60u 58 Inch Plasma Hdtv , Panasonic Th 42px600u 42 Plasma Hdtv Television , Panasonic Th50px600u 50 Inch Plasma Flat Panel Hdtv

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off