CBS All Access - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 9 Old 10-08-2019, 08:16 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
andyross63's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Aurora, IL
Posts: 3,376
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 338 Post(s)
Liked: 128
CBS All Access

Does anyone have CBS All Access. What type of audio do you get? I have a Roku 4, and the audio is only 2.0. At least it does appear to have some ProLogic encoding. Just wondering if it's just the Roku app, my particular model Roku, or if that is the only audio available.


For reference, I have been watching "Star Trek: Discovery", and even tested an episode of "Bob Hearts Abishola".
andyross63 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 10-09-2019, 04:28 PM
AVS Forum Special Member
 
tenthplanet's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: North of Mexico, South of Oregon, West of desert
Posts: 6,492
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2259 Post(s)
Liked: 3535
Quote:
Originally Posted by andyross63 View Post
Does anyone have CBS All Access. What type of audio do you get? I have a Roku 4, and the audio is only 2.0. At least it does appear to have some ProLogic encoding. Just wondering if it's just the Roku app, my particular model Roku, or if that is the only audio available.


For reference, I have been watching "Star Trek: Discovery", and even tested an episode of "Bob Hearts Abishola".
It's Dolby Digital surround with Apple TV, read this too.... scroll down the page

https://community.roku.com/t5/Channe...nd/td-p/506900

"Espresso is like tequila, when in doubt apply more shots."
tenthplanet is online now  
post #3 of 9 Old 10-14-2019, 12:18 PM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
andyross63's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Aurora, IL
Posts: 3,376
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 338 Post(s)
Liked: 128
Just figured out how to get DD+ on the Roku. Use the * key in the app while playing and change the audio track to DD+.
andyross63 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old 10-14-2019, 04:55 PM
AVS Forum Special Member
 
mailiang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Springsteen Country
Posts: 8,646
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1196 Post(s)
Liked: 773
Question

Quote:
Originally Posted by andyross63 View Post
Just figured out how to get DD+ on the Roku. Use the * key in the app while playing and change the audio track to DD+.




Remote star key? There are DD plus settings in the Roku's audio menu.


Ian

The best way to succeed in life is to act on the advice you give to others


Last edited by mailiang; 10-14-2019 at 05:06 PM.
mailiang is offline  
post #5 of 9 Old 10-14-2019, 06:10 PM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
andyross63's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Aurora, IL
Posts: 3,376
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 338 Post(s)
Liked: 128
The CBS app defaults to "English", which appears to default to 2.0.
andyross63 is offline  
post #6 of 9 Old 10-15-2019, 03:45 PM
AVS Forum Special Member
 
mailiang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Springsteen Country
Posts: 8,646
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1196 Post(s)
Liked: 773
Quote:
Originally Posted by andyross63 View Post
The CBS app defaults to "English", which appears to default to 2.0.
Another good reason for me to not like CBS All Access.


Ian

The best way to succeed in life is to act on the advice you give to others

mailiang is offline  
post #7 of 9 Old 10-17-2019, 06:38 PM
AVS Forum Special Member
 
tenthplanet's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: North of Mexico, South of Oregon, West of desert
Posts: 6,492
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2259 Post(s)
Liked: 3535
Quote:
Originally Posted by andyross63 View Post
The CBS app defaults to "English", which appears to default to 2.0.
Lots of dvd's and blu-rays have defaulted to that in their menus over the years, it's one of those little things that never get fixed.

"Espresso is like tequila, when in doubt apply more shots."
tenthplanet is online now  
post #8 of 9 Old 10-22-2019, 10:06 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
andyross63's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Aurora, IL
Posts: 3,376
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 338 Post(s)
Liked: 128
I am now on season 2 of "Star Trek: Discovery", and it still defaults to "English", but it is now DD+ 5.1 instead of DD 2.0. (It's also 2.35:1 instead of 1.85:1.) Seems to be how an episode or series is configured by CBSAA. I did try another episode of "Bob Hearts Abishola", and that still defaulted to DD 2.0.
andyross63 is offline  
post #9 of 9 Old 11-29-2019, 08:22 AM
Member
 
seditious3's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 11
test
seditious3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Video Download Services & Hardware

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off