I need help w/ audio on my Soundbar: - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 01-03-2016, 11:26 AM - Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Question I need help w/ audio on my Soundbar:

This Christmas I got myself a Samsung Smart TV, a Oppo BDP-103D bluray player, and a VIZIO SB4051-C0 40-Inch 5.1 Channel Sound Bar. I initially set up the system w/ an HDMI cable connecting the bluray player to the TV, and another HDMI connecting the TV to the sound bar via the HDMI-ARC connection. Everything worked fine, but I read in the Oppo manual that you can get better audio by connecting the Oppo to the TV and the sound source separately because the processor can then send the A/V over two signals instead of one.

So today I tried connecting the Oppo's HDMI Out 1 connection to the TV and the HDMI Out 2 connection to the Sound Bar's HDMI In. Meanwhile, the TV stayed as is. I got no sound when I turned on a movie. I tried unplugging the TV's HDMI connection to the sound bar, and hooked the HDMI 2 from the Oppo into the HDMI-ARC, still no sound.

Is there something I need to adjust on the settings? I tried adjusting the sound bar's input between the two HDMI settings, still nothing. Should I also try posting this in the TV or bluray player forums?

Thank you for any help!
jacobgowans is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Soundbars

Tags
Oppo , Samsung , sound bar , troubleshooting , Vizio

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off