Using soundbar HDMI input to pass video thru to TV - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 04-21-2020, 01:50 PM - Thread Starter
Member
 
harkdh's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Using soundbar HDMI input to pass video thru to TV

I have a basic question about soundbars (specific soundbar is Samsung HW-R60C connected to a 2014 model Samsung TV). My TV has 3 HDMI inputs, one being ARC. The soundbar has one HDMI input and one HDMI ARC output. Including the soundbar, I have a need of 4 HDMI inputs (my TV has only 3). Is it true that the HDMI input on the soundbar will pass the video signal on to the TV while playing the audio on the soundbar? I can't find any information that specifically states this. The manual only says sound will play coming from this device, it doesn't say one way or the other if the video will play on the TV.


Secondly, with this configuration (one device connected to the soundbar HDMI input, the soundbar HDMI ARC output connected to the TV HDMI ARC input, and two other devices connected to the remaining TV HDMI inputs), can I use the TV remote to control the soundbar volume and can I use the TV remote to toggle thru all three video sources? My goal is to configure the soundbar and throw the soundbar remote in a drawer unneeded.
harkdh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-21-2020, 05:44 PM - Thread Starter
Member
 
harkdh's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm beginning to believe that I would have to use the soundbar remote to select an input source in order to switch between the extra soundbar HDMI input and the sources connected to the TV.
harkdh is offline  
post #3 of 3 Old 04-21-2020, 05:56 PM
AVS Forum Special Member
 
MRAYB's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Miami County, Ohio
Posts: 1,255
Mentioned: 22 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 549 Post(s)
Liked: 2307
@barkdh...Get ya a Harmony Remote or an Intesat Remote and throw 'em all in a drawer. Piece of cake. Used Harmony's on Ebay, or a new Intesat is $25 on Amazon.


https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
MRAYB is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Soundbars

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off