Epson 6030 3D Auto mode not working, discrete 3D codes? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 11-22-2015, 08:53 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
Mike_Boulanger's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milford, MA
Posts: 532
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 38 Post(s)
Liked: 16
Epson 6030 3D Auto mode not working, discrete 3D codes?

After sitting on it for months I'm finally starting to get 3D playback working well on my Epson 6030. I'm mostly going to play ripped MKV files (on a Mede8er MED600X3D if that matters).

Not sure if this is normal, but I'm finding I have to hit the 3D Format button and choose which 3D format I want to use every time (top bottom, side by side, etc.). The 3D Auto option does not seem to work. Does anyone have any similar experiences to share?

If I do have to toggle my 3D format manually it would be nice to have some discrete remote codes to use, but I cannot seem to find any in my URC IR database. Does anyone know if discrete codes exist to choose the 3D format I want?

Thanks!
Mike_Boulanger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-23-2015, 05:57 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
Mike_Boulanger's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milford, MA
Posts: 532
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 38 Post(s)
Liked: 16
I found some threads indicating the lack of 3D detection is due to playback of MKVs... too bad. Would love to have discrete codes kicking the projector into SBS/TOB/Auto mode though.
Mike_Boulanger is offline  
post #3 of 4 Old 11-23-2015, 08:21 AM
Senior Member
 
WestCDA's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Calgary, AB, Canada
Posts: 285
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 68 Post(s)
Liked: 79
Quote:
Originally Posted by Mike_Boulanger View Post
I found some threads indicating the lack of 3D detection is due to playback of MKVs... too bad. Would love to have discrete codes kicking the projector into SBS/TOB/Auto mode though.
Yes, I have to manually switch into 3D when using a 3D channel on my satellite box as well - it doesn't have the appropriate signal embedded.

As for discrete IR codes, it doesn't look like they exist for changing between the 3D formats - just a toggle. Have a look at the Epson command code reference.

Epson 6030UB Downloads
WestCDA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 11-23-2015, 08:23 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
Mike_Boulanger's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milford, MA
Posts: 532
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 38 Post(s)
Liked: 16
Wow, thanks for the link! I did not think to look there.
Mike_Boulanger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Digital Hi-End Projectors - $3,000+ USD MSRP

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off