Arris 3600 screensaver clock - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 09-01-2018, 08:06 PM - Thread Starter
Newbie
 
thesavo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Arris 3600 screensaver clock

Does anyone have their spectrum DVR lockup after pausing live TV for more than 15 minutes?

It could also happen when pausing a recorded program. Also, After about 15 minutes, the screen will turn black and it shows the spectrum logo and the clock on screen.
The device becomes un responsive. It will not un pause, or change channels, or anything else.

The workaround, is to turn off the TV, then I can Power off the DVR from the remote. I then wait 30 seconds before turning them both back on.

I have searched through SETTINGS and couldn't find how to turn this feature off.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Last edited by thesavo; 09-01-2018 at 08:16 PM.
thesavo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 09-02-2018, 05:10 AM
AVS Forum Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 19,534
Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2441 Post(s)
Liked: 2282
From another forum:


Quote:
Arris DCX3600 continues without CEC functionality. I just purchased a Samsung UHDTV and the Arris box interferes with the input device selection. After connceting the Arris box to the appropriate Samsung input, the input disconnects after about 25 minutes, and refuses to accept a new input until you reset the HDTV by turning it off and on. I am sure that the problem lies in the Arris DCS3600 because the problem went away after I installed a modified HDMI cable (CEC pin 13 disabled) between the Arris box and Samsumg HDTV. Unfortunately, doing this also disables CEC funtionality, so I now must turn on each piece of equipment separately (which is ridiculous). I contacted Spectrum who said they had not heard of this problem before (until I told them it was on their own forums). Spectrum said they are not working on a fix for this problem. If they start to lose business after more people experience this CEC functionality problem, it is their own fault.



If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Ratman is online now  
post #3 of 7 Old 09-02-2018, 05:21 AM - Thread Starter
Newbie
 
thesavo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
So the issue is cec? I'll turn off cec (Regza link) on the Toshiba TV, to see if it's work getting a cec disabled cable. I like that feature for switching to the fire TV and would like to to keep it for that at least.

I'll try to reproduce the problem and report back.

More to the original problem, can the 15 minute pause screensaver be disabled?

Update: turning off Regza link did not fix the problem. Can the 15 minute screensaver be disconnected?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Last edited by thesavo; 09-02-2018 at 05:45 AM.
thesavo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 09-02-2018, 05:48 AM
AVS Forum Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 19,534
Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2441 Post(s)
Liked: 2282
Have you tried "support"?


https://www.timewarnercable.com/en/s...ontact-us.html



If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Ratman is online now  
post #5 of 7 Old 09-03-2018, 09:52 AM - Thread Starter
Newbie
 
thesavo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ratman View Post
I haven't out of fear of them saying, time to replace the box. The HD is over 50% full and would like not to loose all the recodings.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
thesavo is offline  
post #6 of 7 Old 09-03-2018, 05:29 PM
AVS Forum Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 19,534
Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2441 Post(s)
Liked: 2282
Can't help you with that...


Disable pin 13 on the HDMI from the DVR to the TV. See how it goes.



If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Ratman is online now  
post #7 of 7 Old 09-08-2018, 01:55 PM - Thread Starter
Newbie
 
thesavo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Well, I installed a ViewHD hdmi spliter between the box and the TV. The screen saver doesn't even come on until 30 minutes. Strange as without it, it took 15.

I thought it broke off cec with these splitters.
I'll try breaking pin 13 next.


Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Last edited by thesavo; 09-08-2018 at 02:06 PM.
thesavo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Cable, Digital Cable - Non-HDTV

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off