Apple TV owners' thread. FAQ in first post - Page 785 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 29159Likes
Reply
 
Thread Tools
post #23521 of 25652 Old 07-01-2019, 05:40 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 4
Both apps do the same thing,,,,i first noticed it on the original predator at the night scene with mack looking up talking,,, then i started checking all my movies ,,,does it in any dark scenes,,,beginning of jurassic world fallen kingdom,,,,the new halloween ect,,,first blood,,,anything hdr or dolby vision through ,,,point break any dark scene,,,predator 2 same thing i have 29 movies in my 4k hdr library with apple every movie does it in either apple app its odd
joe1003 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #23522 of 25652 Old 07-01-2019, 05:52 PM
Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 4
Ok after checking again its only with the apple tv logo app not movies itunes its strange no less
joe1003 is offline  
post #23523 of 25652 Old 07-01-2019, 06:26 PM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
bodosom's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Niagara Frontier
Posts: 9,611
Mentioned: 62 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2102 Post(s)
Liked: 1637
Quote:
Originally Posted by Otto Pylot View Post
Interesting. It seems then that setting the chroma is really only important at the source end provided that the source and data pipe (cable) can handle it. I would imagine that's why the ATV4k has the "cable check" option when you change chroma?
Quote:
Originally Posted by bobof View Post
Depending on the implementation in the TV or perhaps intermediate AVR you might prefer to do the chroma upsampling in the TV or the AppleTV....

The cable check on changing chroma would be because 444 places higher requirements on the cable than 422, so it is a good time to suggest it I guess.
Please review the first post in this thread regarding chroma sub-sampling.
Whenever you change video format the ATV4K does a validation in case you select an unsupported value.
bobof likes this.

I might type 2K for 1080p.
UDP-203/ATV4K(6,2)/X3500/LG C8
bodosom is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #23524 of 25652 Old 07-01-2019, 06:36 PM
AVS Forum Special Member
 
Join Date: May 2017
Location: Southern California
Posts: 2,622
Mentioned: 44 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1738 Post(s)
Liked: 1032
Quote:
Originally Posted by joe1003 View Post
Ok after checking again its only with the apple tv logo app not movies itunes its strange no less


Right. It’s a known issue. Hopefully they will fix it soon but in the meantime I use the iTunes apps instead.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mike
Sony XBR-65X930E | ATV4K-64GB & 32GB 5th Gen | Nvidia Shield TV Pro 2017 | Logitech Harmony Elite
m_snow is offline  
post #23525 of 25652 Old 07-01-2019, 11:15 PM
aka jfinnie
 
Join Date: Aug 2015
Location: Norwich, UK
Posts: 3,279
Mentioned: 54 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2649 Post(s)
Liked: 1747
Quote:
Originally Posted by bodosom View Post
Please review the first post in this thread regarding chroma sub-sampling.
Whenever you change video format the ATV4K does a validation in case you select an unsupported value.
There's a difference though isn't there between the validation you mention (which is just a very quick "does it work at all") and the offered Cable check (now HDMI connection test). Though I see it has moved since I last paid attention (I think, it's not something I've ever had cause to use).
bobof is offline  
post #23526 of 25652 Old 07-02-2019, 05:41 AM
AVS Forum Special Member
 
shoman94's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 7,207
Mentioned: 203 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5071 Post(s)
Liked: 3581
Quote:
Originally Posted by bobof View Post
There's a difference though isn't there between the validation you mention (which is just a very quick "does it work at all") and the offered Cable check (now HDMI connection test). Though I see it has moved since I last paid attention (I think, it's not something I've ever had cause to use).
Right, accepting a certain chroma signal and what the TV does to process that signal are two different things.

Sent from my LG-H932 using Tapatalk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sony LCD Master Series Calibration Thread
My P75-C1 Calibration Settings (5.0.14.1).
Sony XBR-75Z9F, Vizio P75-C1, Pioneer Kuro 5020, Pioneer VSX-1131, XBox One(X), Wii, NVIDIA SHIELD.v1, FireTV 4K-HDR, HDHR Connects, QNAP 431+
shoman94 is offline  
post #23527 of 25652 Old 07-02-2019, 06:27 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
bodosom's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Niagara Frontier
Posts: 9,611
Mentioned: 62 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2102 Post(s)
Liked: 1637
Quote:
Originally Posted by bobof View Post
There's a difference though isn't there between the validation you mention (which is just a very quick "does it work at all") and the offered Cable check
I've never seen Check Cable/HDMI presented when changing format (which I do regularly). Not to say it can't happen.

I might type 2K for 1080p.
UDP-203/ATV4K(6,2)/X3500/LG C8
bodosom is offline  
post #23528 of 25652 Old 07-02-2019, 06:30 AM - Thread Starter
AVS Forum Special Member
 
bodosom's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Niagara Frontier
Posts: 9,611
Mentioned: 62 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2102 Post(s)
Liked: 1637
Quote:
Originally Posted by shoman94 View Post
Right, accepting a certain chroma signal and what the TV does to process that signal are two different things.
This is true but not relevant to my post or the discussion about what it might mean to change the color compression on the ATV.

I might type 2K for 1080p.
UDP-203/ATV4K(6,2)/X3500/LG C8
bodosom is offline  
post #23529 of 25652 Old 07-02-2019, 07:22 AM
AVS Forum Special Member
 
shoman94's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Maine
Posts: 7,207
Mentioned: 203 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 5071 Post(s)
Liked: 3581
Quote:
Originally Posted by bodosom View Post
This is true but not relevant to my post or the discussion about what it might mean to change the color compression on the ATV.
It was part of the conversation we were having that you responded to. That's fine if that wasn't part of what you were responding to.

Sent from my LG-H932 using Tapatalk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sony LCD Master Series Calibration Thread
My P75-C1 Calibration Settings (5.0.14.1).
Sony XBR-75Z9F, Vizio P75-C1, Pioneer Kuro 5020, Pioneer VSX-1131, XBox One(X), Wii, NVIDIA SHIELD.v1, FireTV 4K-HDR, HDHR Connects, QNAP 431+
shoman94 is offline  
post #23530 of 25652 Old 07-02-2019, 07:25 AM
Advanced Member
 
Chuck666's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Surprise, AZ
Posts: 550
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 294 Post(s)
Liked: 76
Combining MA and iTune Movie folders

Can the 2 movie folders be combined?

Samsung UN82MU8000 4K UHD TV | Yamaha RX-A2070 9.2 AVR with Klipsch R-15M L&R and R-34C front stage speakers | Klipsch G-12 surrounds | 4 Atrium 5 front & rear Tops | Dual BIC RtR EV-1200 Subs | 5.1.4 Atmos system | Samsung UBD M9500 BD Player | FireTV 4K | Logitech Harmony 750 | TIVO BOLT OTA 849000 | AppleTV 4K | miniDSP 2 X 4 |
Chuck666 is offline  
post #23531 of 25652 Old 07-02-2019, 11:40 AM
AVS Forum Special Member
 
Brian Hampton's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 9,263
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1503 Post(s)
Liked: 918
Quote:
Originally Posted by Chuck666 View Post
Can the 2 movie folders be combined?
no

iTunes has a store.

Movies Anywhere is a service.

There can be a lot of overlap of the movies you have in iTunes and Movies Anywhere..... but you can't combine folders as you say. That would be like crossing the streams if you were a ghostbuster.
Garyoke likes this.
Brian Hampton is offline  
post #23532 of 25652 Old 07-02-2019, 11:54 AM
AVS Forum Special Member
 
mjwagner's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Kutztown, PA
Posts: 1,535
Mentioned: 17 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 937 Post(s)
Liked: 780
Quote:
Originally Posted by Chuck666 View Post
Can the 2 movie folders be combined?
In MA under your account under manage retailers just make sure you have them all connected. Not sure what else you are looking for.
galonzo likes this.

Mark
mjwagner is offline  
post #23533 of 25652 Old 07-02-2019, 01:50 PM
Member
 
ksh977's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by wxman View Post
Having a frustrating issue with the Apple TV and the MLB app. When I start the app up, it always hides the scores. I go into setting, turn that off, and the next time i start the app, it hides the scores, and defaults back to hiding the scores in the settings. Does this on both my AppleTV 4K and my other Apple TV. Never use to do this. Started just a few weeks ago. Really annoying.
Quote:
Originally Posted by CurranRiley View Post
I've been seeing the same thing with the MLB app on an AppleTV (not 4K) - it's very frustrating.
Quote:
Originally Posted by Keenan View Post
Yup, same here. It's been happening for around 2-3 weeks.
Quote:
Originally Posted by TheRatPatrol View Post
I’m having the same issue as well.
Same here, very frustrating and quite the spoiler. The so-called update also dropped Siri commands. Used to be able to skip between innings telling Siri to "fast forward two minutes". The command would execute, then throw a message on screen that the command can't be done. Also, it now ignores the Pause button.
ksh977 is offline  
post #23534 of 25652 Old 07-03-2019, 08:12 AM
Member
 
RolandM's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 13
Previews in iTunes Movies

Is anyone experiencing difficulty with loading previews in the iTunes Movies app? When I select a preview, it doesn't seem to load until I press the FF button on the remote. Thanks.
RolandM is offline  
post #23535 of 25652 Old 07-04-2019, 01:25 AM
Senior Member
 
R8ders2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Sunnyvale, CA, USA
Posts: 467
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 161 Post(s)
Liked: 151
Quote:
Originally Posted by mikestr View Post
Galaga
"That man..."
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.png
Views:	67
Size:	524.3 KB
ID:	2587394  
mikestr likes this.

Sony XBR-75X940E
Onkyo TX-NR777
DIRECTV HS17 + C61K
Oppo UDP-203
TV 4K
R8ders2K is offline  
post #23536 of 25652 Old 07-04-2019, 08:10 AM
Member
 
grimley141's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
Apple TV owners' thread.

Quote:
Originally Posted by joe1003 View Post
Both apps do the same thing,,,,i first noticed it on the original predator at the night scene with mack looking up talking,,, then i started checking all my movies ,,,does it in any dark scenes,,,beginning of jurassic world fallen kingdom,,,,the new halloween ect,,,first blood,,,anything hdr or dolby vision through ,,,point break any dark scene,,,predator 2 same thing i have 29 movies in my 4k hdr library with apple every movie does it in either apple app its odd


Yep...this has been going on since the update to tvOS 12.3 and the new TV app back in May. Very frustrating. It does flicker less if you watch via the iTunes Movies app (seems to do it only for about 5 seconds or so, then stops).

As a workaround, if you set the Apple TV to 4K SDR in video settings and turn off match range, that stops the flickering (of course we all want to watch our movies in HDR and Dolby Vision, so this isn’t a long-term fix, just something to get by for now).

I can’t stress enough, please call Apple customer support and file a bug report. 1 (800) MYAPPLE

Everyone that this is happening to...please call Apple customer support and file a bug report (if you have a developer account, use the Feedback Assistant tool as well).

I filed a bug report both via the phone and the Feedback Assistant (formerly Bug Reporter) about 7 weeks ago. Apple needs to know this is a problem if we want it fixed. The more people that provide feedback though official channels, the more attention it will get.

Having said all that, have any of the folks here running either the tvOS 12.4 or 13.0 betas seen this issue resolved with either of those updates?
grimley141 is offline  
post #23537 of 25652 Old 07-04-2019, 08:40 AM
AVS Forum Special Member
 
confinoj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Shaker Heights, OH
Posts: 2,020
Mentioned: 24 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1248 Post(s)
Liked: 1069
For those using Plex/Infuse on the ATV Infuse just added support for Plex collections which is really nice. The only thing that keeps me from using ATV4K/Plex/Infuse as my only box is the lack of Atmos/DTS:X support from local ripped UHD discs. So it's still 2 boxes for me.

LG OLED65C7P (Chad B Calibrated) | Denon X4300H | HDHomeRun Quatro | Nvidia Shield | ATV 4K | Oppo UDP-203 | 40TB Plex server
5.2.4 | Front Klipsch RP-160M x2 | Center Klipsch RP-450C | Surrounds Klipsch RP-150M x2 | Atmos Klipsch RP-140SA x 4 | Subs SVS PC-4000 x 2
confinoj is online now  
post #23538 of 25652 Old 07-04-2019, 08:46 AM
AVS Forum Special Member
 
lujan's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,039
Mentioned: 40 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4640 Post(s)
Liked: 2699
Quote:
Originally Posted by confinoj View Post
For those using Plex/Infuse on the ATV Infuse just added support for Plex collections which is really nice. The only thing that keeps me from using ATV4K/Plex/Infuse as my only box is the lack of Atmos/DTS:X support from local ripped UHD discs. So it's still 2 boxes for me.
I don't know what the difference is between "Plex collections" and the area on Infuse where it says to "connect to Plex server"? Are they the same thing?

lujan
562 Ultra HD
724 HD
4 SD
lujan is offline  
post #23539 of 25652 Old 07-04-2019, 08:51 AM
AVS Forum Special Member
 
confinoj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Shaker Heights, OH
Posts: 2,020
Mentioned: 24 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1248 Post(s)
Liked: 1069
Quote:
Originally Posted by lujan View Post
I don't know what the difference is between "Plex collections" and the area on Infuse where it says to "connect to Plex server"? Are they the same thing?
No. Infuse can connect to your Plex server if you already have all your media organized in Plex. It just works better with direct play of all media compared with the actual Plex TVOS app. Plex collections is a specific feature of Plex that allows you to organize movies/shows into groups which can make browsing media very nice. For example I have a MCU Collection setup with all 21 released Marvel movies in one place. Infuse didn't support that feature of Plex until yesterday. Attached images from iOS version but same idea.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fullsizeoutput_58ed.jpg
Views:	58
Size:	66.4 KB
ID:	2587482   Click image for larger version

Name:	fullsizeoutput_58ee.jpg
Views:	61
Size:	80.5 KB
ID:	2587484  

LG OLED65C7P (Chad B Calibrated) | Denon X4300H | HDHomeRun Quatro | Nvidia Shield | ATV 4K | Oppo UDP-203 | 40TB Plex server
5.2.4 | Front Klipsch RP-160M x2 | Center Klipsch RP-450C | Surrounds Klipsch RP-150M x2 | Atmos Klipsch RP-140SA x 4 | Subs SVS PC-4000 x 2

Last edited by confinoj; 07-04-2019 at 08:56 AM.
confinoj is online now  
post #23540 of 25652 Old 07-04-2019, 09:12 AM
AVS Forum Special Member
 
lujan's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 9,039
Mentioned: 40 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4640 Post(s)
Liked: 2699
Quote:
Originally Posted by confinoj View Post
No. Infuse can connect to your Plex server if you already have all your media organized in Plex. It just works better with direct play of all media compared with the actual Plex TVOS app. Plex collections is a specific feature of Plex that allows you to organize movies/shows into groups which can make browsing media very nice. For example I have a MCU Collection setup with all 21 released Marvel movies in one place. Infuse didn't support that feature of Plex until yesterday. Attached images from iOS version but same idea.
Nice, I'm not sure it would be for me since I don't have that many titles on my server but it is nice for people with large Plex collections.

lujan
562 Ultra HD
724 HD
4 SD
lujan is offline  
post #23541 of 25652 Old 07-04-2019, 09:28 AM
AVS Forum Special Member
 
confinoj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Shaker Heights, OH
Posts: 2,020
Mentioned: 24 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1248 Post(s)
Liked: 1069
Quote:
Originally Posted by lujan View Post
Nice, I'm not sure it would be for me since I don't have that many titles on my server but it is nice for people with large Plex collections.
I should also clarify that Infuse has it's own version of collections that it auto creates but it's only when your media storage is directly linked to Infuse and not through Plex.

LG OLED65C7P (Chad B Calibrated) | Denon X4300H | HDHomeRun Quatro | Nvidia Shield | ATV 4K | Oppo UDP-203 | 40TB Plex server
5.2.4 | Front Klipsch RP-160M x2 | Center Klipsch RP-450C | Surrounds Klipsch RP-150M x2 | Atmos Klipsch RP-140SA x 4 | Subs SVS PC-4000 x 2
confinoj is online now  
post #23542 of 25652 Old 07-04-2019, 09:36 AM
Member
 
Wayne Z's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Liked: 24
Unhappy Amazon Prime lipsync

When I play Amazon Prime on my Apple TV 4K, the lipsync is way off. Has anyone else noticed this?
Wayne Z is offline  
post #23543 of 25652 Old 07-04-2019, 09:52 AM
Senior Member
 
DarenG's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 439
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 185 Post(s)
Liked: 107
I noticed a lip sync issue during Netflix previews but it went away. I am still having issues with the Movies Anywhere app freezing with spinning wheel of death when it tries to load. The only thing that resolves it is deleting the app and reinstalling it.
DarenG is offline  
post #23544 of 25652 Old 07-04-2019, 02:05 PM
AVS Forum Special Member
 
blenky's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Hove, UK
Posts: 1,416
Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 968 Post(s)
Liked: 877
Quote:
Originally Posted by Wayne Z View Post
When I play Amazon Prime on my Apple TV 4K, the lipsync is way off. Has anyone else noticed this?
I get lip sync issues with all my Amazon Prime apps whatever device its on.

Samsung UE55KS8000 | Pioneer SC-LX701 | Dune HD Pro 4K | Zidoo Z9S | Apple TV 4K | Samsung UBD-K8500 UHD Player
blenky is offline  
post #23545 of 25652 Old 07-04-2019, 03:09 PM
Advanced Member
 
Soundizer17's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 891
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 747 Post(s)
Liked: 163
Question

Quote:
Originally Posted by grimley141 View Post
Yep...this has been going on since the update to tvOS 12.3 and the new TV app back in May. Very frustrating. It does flicker less if you watch via the iTunes Movies app (seems to do it only for about 5 seconds or so, then stops).

As a workaround, if you set the Apple TV to 4K SDR in video settings and turn off match range, that stops the flickering (of course we all want to watch our movies in HDR and Dolby Vision, so this isn’t a long-term fix, just something to get by for now).

I can’t stress enough, please call Apple customer support and file a bug report. 1 (800) MYAPPLE

Everyone that this is happening to...please call Apple customer support and file a bug report (if you have a developer account, use the Feedback Assistant tool as well).

I filed a bug report both via the phone and the Feedback Assistant (formerly Bug Reporter) about 7 weeks ago. Apple needs to know this is a problem if we want it fixed. The more people that provide feedback though official channels, the more attention it will get.

Having said all that, have any of the folks here running either the tvOS 12.4 or 13.0 betas seen this issue resolved with either of those updates?

I thought the temporary fix was to turn off ‘match frame rate’? You’re saying the fix is to turn ‘match dynamic range’ to off?

Last edited by Soundizer17; 07-04-2019 at 03:16 PM.
Soundizer17 is offline  
post #23546 of 25652 Old 07-04-2019, 03:12 PM
Member
 
grimley141's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Soundizer17 View Post
I thought the temporary fix was to turn off ‘match frame rate’? You’re saying the fix is to turn ‘match dynamic 5ane’ to off?


It has to do with HDR/Dolby Vision, not the frame rate. Non-HDR/DV content plays fine, so the workaround is to force the Apple TV to output in 4K SDR all the time, even with HDR/DV content.

Or use the iTunes Movies app as there is flickering there but it seems to be self-limiting. No idea why as it’s pulling from the same source as the TV app.
grimley141 is offline  
post #23547 of 25652 Old 07-04-2019, 03:20 PM
Advanced Member
 
Soundizer17's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 891
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 747 Post(s)
Liked: 163
Question

Quote:
Originally Posted by grimley141 View Post
It has to do with HDR/Dolby Vision, not the frame rate. Non-HDR/DV content plays fine, so the workaround is to force the Apple TV to output in 4K SDR all the time, even with HDR/DV content.

Or use the iTunes Movies app as there is flickering there but it seems to be self-limiting. No idea why as it’s pulling from the same source as the TV app.
Sorry don’t quite follow.

We know there is flickering issues in dark scenes.
I was informed this is reduced by turning off match frame rate.
It happens in iTunes and other Apps - such as Netflix.
I also don’t use the Watch Next Apple App which seems to make it worse.

Are you referring to a different issue in HDR Movies?
Soundizer17 is offline  
post #23548 of 25652 Old 07-04-2019, 03:23 PM
Member
 
grimley141's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
Apple TV owners' thread.

Quote:
Originally Posted by Soundizer17 View Post
Sorry don’t quite follow.



We know there is flickering issues in dark scenes.

I was informed this is reduced by turning off match frame rate.

It happens in iTunes and other Apps - such as Netflix.

I also don’t use the Watch Next Apple App which seems to make it worse.



Are you referring to a different issue in HDR Movies?


This issue is strictly limited to HDR/DV iTunes content. It occurs continuously and most noticeably in the TV app after the 12.3 update. Match frame rate on or off has no effect on this particular bug, unfortunately.
grimley141 is offline  
post #23549 of 25652 Old 07-04-2019, 03:33 PM
Advanced Member
 
Soundizer17's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 891
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 747 Post(s)
Liked: 163
Quote:
Originally Posted by grimley141 View Post
This issue is strictly limited to HDR/DV iTunes content. It occurs continuously and most noticeably in the TV app after the 12.3 update. Match frame rate on or off has no effect on this particular bug, unfortunately.
Ok then so it is a coincidence that there is also an issue for non hdr movies flickering in dark scenes which is somewhat alleviated by turning frame rate matching to off?

So basically both frame rate and dynamic range should be turned off due to flickering.
Soundizer17 is offline  
post #23550 of 25652 Old 07-04-2019, 03:36 PM
Member
 
grimley141's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
Apple TV owners' thread.

Quote:
Originally Posted by Soundizer17 View Post
Ok then so it is a coincidence that there is also an issue for non hdr movies flickering in dark scenes which is somewhat alleviated by turning frame rate matching to off?



So basically both frame rate and dynamic range should be turned off due to flickering.


I can only attest to that forcing SDR eliminates the iTunes HDR/DV movies content flickering in the TV app issue. SDR content in the TV app is the only content that works for me regardless of setting, so I can’t speak to that particular issue.

Curious...what tvOS are you running? 12.3? Or one of the betas?
grimley141 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Networking, Media Servers & Content Streaming

Tags
apple 4k tv , Apple Tv Mc572ll A , Apple Tv Md199ll A , grainy , hdr , issue , Samsung

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off